Menestystä ja yhteisöllisyyttä TamU-K:n kanssa, Ahmed Lakra

TamU-K:n takalinjoilla luutii tällä kaudella mielenkiintoinen mies. Toppariparin toinen puolisko, marokkolaistaustainen Ahmed Lakra, on jo ehtinyt tehdä vaikutuksen alasarjayleisöön sekä Valkeakoskella että viime lauantaina Ikurin Vireen järjestämässä harjoitusturnauksessa. Lakra erottuu kentällä atleettisuudellaan sekä vahvoilla beckenbauermaisilla nousuillaan keskikentälle.

Marokossa asuessaan Ahmed ei pelannut otteluakaan virallisissa joukkueissa, sillä mahdollisuutta tällaiseen ei köyhässä maassa ole kuin suurkaupungeissa.  ”Asuin Marokossa pienessä rannikkokylässä ja pelasin rantafutista, lentopalloa ja surffasin. Olin kesätöissä hengenpelastajana, joten tein oikeastaan kaikkea mitä rannalla voi tehdä.”

Vaikka mitään virallista seuraa ei ollut, pelasi hän ystävineen otteluita paikallisia divarijoukkueita vastaan ja usein voitokkaasti. Parhaimmillaan Moulay Bousselhamin hiekkakentillä kyykytettiin jopa 3.divarijoukkueita.

Suomeen ja Tampereelle saavuttuaan Lakra liittyi monen muun maahanmuuttajan tavoin Vierasjoukkueen rinkiin. Vierasjoukkue on tuttu tamperelaisille monista harrastesarjoista kuten futsalista ja Puistofutiksesta. Ennen Suomeen tuloaan Ahmedin pelipaikka oli ollut vasemmalla laidalla sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, mutta Suomessa paikaksi vakiintui topparin tontti. Miehen vahvuuksista hyökkäyksessä kertoo se, että Vierasjoukkueessa pelatessaan hän kamppaili joka sarjassa maalikuninkuudesta yhdessä TamU-K:takin edustaneen chileläishyökkääjä Luis Francisco Sanchon kanssa.

Viime kaudella Lakra tuli tutuksi FC Valencian ja FC Star Team Tampereen riveistä harrastesarjoissa. TamU-K:n onneksi nuo molemmat joukkueet sijoitettiin samaan lohkoon TamU-K:n kanssa. TamU-K hävisi kummatkin pelinsä Lakran joukkueita vastaan, eikä otteluiden kirkkaimmasta tähdestä ollut epäilystä. Noiden pelien aikana myös Lakra vakuuttui siitä, että tulevalla kaudella hän edustaa Sinipaitoja.

”Vierasjoukkueessa ja Valenciassa oli hyvä pelata, mutta siihen se jäikin. Yhteisöllisyyttä ei oikein syntynyt missään vaiheessa, vaan miehet kerättiin peliin ja vedettiin kengät jalkaan.”, Lakra kuvaa. ”Otteluissa TamU-K:ta vastaan näin, kuinka kannattajat ja joukkue elivät yhdessä ja loivat loistavan tunnelman. Tällaista yhteisöllisyyttä olen kaivannut.”

Kun TamU-K talvella ilmoitti etsivänsä pelaajia, ei Lakra epäröinyt ottaa yhteyttä seuran johtoon. Vastauskin tuli heti ja lopulta maaliskuussa Ahmed Lakra kantoi ensimmäistä kertaa TamU-K:n pelipaitaa Ikurin Virettä vastaan käydyssä harjoituspelissä.

Lakran pelityyli on vähintäänkin huomiota herättävä. Kookkaana pelaajana hän voittaa kaksinkamppailuita alakerrassa ja sen sijaan että pelaisi pallon nopeasti pois, Lakra saattaa nousta itse pitkillä harppauksillaan jopa laukaisusektorille.

”Valmentaja on antanut vapaat kädet nousta tilanteen mukaan. Tietenkin nousujen pitää tapahtua kontrolloidusti, eli aina jonkun pitää olla paikkaamassa. Olen aina ohjannut peliä paljon ja motivoinut kanssapelaajia pelaamaan rauhassa ja omaa peliä.”

Omaa peliä TamU-K lähtee pelaamaan myös lauantaina, kun vastustajaksi Pyynikin kentälle saapuu Kangasalan Voitto, joka pelaa 4. Divisioonassa. TamUn ja KaVon viimeisin kohtaaminen tapahtui sekin cup-kilpailussa vuonna 2004. TamU voitti tuolloin Kangasalla pelatun ottelun lukemin 5-0. Samoihin lukuihin tuskin päästään tulevana lauantaina, mutta Ahmed Lakra on luottavainen:

”Olin viime kesänä voittamassa Pyynikillä pelattua rasismin vastaista turnausta, joten areena on ainakin suotuisa. Olemme parantaneet peliämme ottelusta toiseen ja pelaajat tuntevat toisensa koko ajan paremmin. Uskon voittoon ja toivon, että pystyn pelaamaan parhaimmillani. Toivottavasti myös kannattajat löytävät paikalle, sillä heidän vuokseen tässä seurassa pelaan.”

Suomen Regions Cupin 4. kierroksen ottelu TamU-K – KaVo alkaa Pyynikin Kentällä tulevana lauantaina kello 11.00. Tule katsomaan, kuinka Tampereen Ylpeys palaa kotimaiselle jalkapallokentälle!