Melody ja TamU-K avasivat tasapelillä 2-2 (1-2)

Andrea Milanti tulee pettyynenä vaihtoon takareiden vihoiteltua
Andrea Milanti tulee pettyynenä vaihtoon takareiden vihoiteltua

FC Melody – TamU-K 2-2 (1-2)
20 min 0-1 Timo Kauppinen
23 min 1-1 Tuomas Lehti
29 min 1-2 Petri Vadén
48 min 2-2 Mikko Järvinen

Varoitukset:
22 min Petri Vadén, TamU-K
55 min Jussi Kemmo, FC Melody
57 min Jouko Turunen, TamU-K
64 min Teijo Heinonen, FC Melody
66 min Jouko Turunen, TamU-K
90 min Jan Irjala, TamU-K

Ulosajot:
66 min Jouko Turunen, TamU-K

Tähdet:
*** Jan Riikonen
** Timo Kauppinen
* Juha Kumara

Sinipaidat avasivat kautensa tasapelillä vierasottelussa FC Melodya vastaan. TamU-K:n ja FC Melodyn kohtaaminen oli erittäin tapahtumarikas ja vauhdikas Nelosen kaudenavaus molemmille joukkueille. Hieman jossiteltavaa Sinipaidoille jäi, sillä varsinkin toisella jaksolla TamU-K loi tarvittavat paikat aina voittoon asti. Kaksi kertaa takaa rinnalle noussut FC Melody voi olla pisteeseen tyytyväinen.

Samuli Salminen pyöritti peliä FC Melodyn keskikentällä
Samuli Salminen pyöritti peliä FC Melodyn keskikentällä

Ottelu alkoi tuulisessa säässä FC Melodyn komennossa. Etukäteen vahvaksi tiedetty keskikenttäkolmikko KemmoSalminenKalliala pyöritti peliä, ja Sinipaidat olivat askeleen perässä jatkuvasti. “Saimme avausjaksolla Melodyn ukoilta oppitunnin pallollisesta pelaamisesta, kun epäonnistuimme pahasti ajan ja tilan poissaotossa”, totesi Sinipaitojen päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen. Ensimmäisen parinkymmenen minuutin aikana Melody loi muutaman vaarallisen tilanteen TamU-K:n maalille, mutta onneksi takaiskuilta vältyttiin. Pikkuhiljaa peli kuitenkin tasoittui ja Sinipaitojen keskikenttä alkoi saada vastustajaa hieman paremmin kuriin.

TamU-K joutui tekemään ensimmäisen vaihdon jo aikaisessa vaiheessa, kun laitahyökkääjä Andrea Milanti loukkasi takareitensä ja Petri Vadén kirmasi kentälle siirtäen samalla kymppipaikalla aloittaneen Risto Niskasen laidalle. Vaihto toi osaltaan ryhtiä Sinipaitojen keskikenttäpeliin ja kun Niskanenkin kotiutui laitaan vakuuttavasti, oli TamU-K:lla onnea onnettomuudessa. Pian vaihdon jälkeen nähtiin myös pelin avausmaali.

Timo Kauppinen puskee Juha Kumaran loistokeskityksen maaliin

Timo Kauppinen puskee Juha Kumaran loistokeskityksen maaliin
Timo Kauppinen puskee Juha Kumaran loistokeskityksen maaliin

TamU-K sai vapaapotkun puolenkentän kieppeillä. Pallon taakse asettui Juha Kumara, joka odotti toppari Timo Kauppisen pääsevän täyteen juoksuvauhtiin kohti ja läpi vastustajan puolustuslinjan. Kumaran antama ja kannattajien eroottiseksi kuvailema keskityspallo liisi yli Melody-puolustuksen suoraan Kauppisen kupoliin. Kauppinen nikkasi pallon varmasti takakulmaan ja TamU-K:n pelitapahtumien vastaisesti johtoon.

Johtoa ei kestänyt kuitenkaan kauaa. Jo muutaman minuutin kuluttua avausmaalista sai Melody puolestaan vapaapotkun, mutta huomattavasti lähempää Sinipaitojen maalia ja vieläpä vetosektorilta. Tuomas Lehti täräytti kierteisen, kovan ja juuri ennen maalia pompanneen pommin, joka painui lopulta Ilkka Innolan käsien kautta verkon perukoille. Maalin jälkeen peliä jatkettiin huomattavasti tasaisimmissa merkeissä ja TamU-K pääsi varsinkin loistavasti vasemmalla laidalla läpi ottelun pelanneen Jan Riikosen haastojen myötä vaarallisille alueille lähelle Melodyn maalia.

Niko Saarinen taisteli Sinipaitojen keskikentällä reilun tunnin verran
Niko Saarinen taisteli Sinipaitojen keskikentällä reilun tunnin verran

Sinipaidat siirtyivät jälleen johtoon, kun oikealta laidalta vapautettiin puolustaja Jouko Turunen etenemään kohti päätyä. Turunen keskitti kovan matalan pallon boksiin, jossa Jacin Dakkaki malttoi ottaa rauhassa haltuun ja pudottaa boksin rajalle nousseelle Petri Vadénille vetopaikkaan. Vadén ei epäröinyt, vaan laukoi suoraan vastapalloon ja kova kuti upposi vastustamattomasti alakulmaan. Sinipaitojen 2-1 johto kesti tauolle saakka.

Petri Vadén on juuri tehnyt 1-2 maalin, Jouko Turunen tuulettaa taustalla
Petri Vadén on juuri tehnyt 1-2 maalin, Jouko Turunen tuulettaa taustalla

Toinen jakso alkoi jälleen Melodyn pienoisella hallinnalla ja jo kahden peliminuutin jälkeen pallo olikin Sinipaitojen verkossa. Mikko Järvinen pelasi hyvin yhteen Jussi Kemmon kanssa, joka vapautti hienolla tikkarilla Järvisen TamU-K-boksiin ja maalintekoon. Kun Kumara ja hyvin topparina luutinut Jan Irjala eivät saaneet Järvistä kuriin, sijoitti hän lopulta pallon varmasti takakulmaan ja pelin jälleen tasoihin.

Melodyn tasoituksen jälkeen Sinipaidat olivat ottelun hallitsevampi joukkue. Melodyn jalka alkoi painaa, eikä keskikentän näppärään pelinrakenteluun riittänyt enää jalkoja, kun taas TamU-K:n pelaajat pystyivät pitämään temmon yllä ja riistämään yhä enemmän ja enemmän palloja keskialueella. Hyökkäyskolmanneksella Jan Riikonen oli edelleen pitelemätön ja karkasi muun muassa loistavaan läpiajoon, mutta nostoyritys pysähtyi hyvin torjuneen Melody-vahdin vastaantuloon.

Jan Riikonen laukoo, mutta maalivahti torjuu
Jan Riikonen laukoo, mutta maalivahti torjuu

Ottelun 66. peliminuutilla Sinipaitojen Jouko Turunen kamppasi kevyesti Samuli Salmisen laidallaan ja joutui ulosajetuksi toisen keltaisen kortin myötä. Perusteluna heppoiselle keltaiselle oli Turusen hetkeä aiemmin tuomarilta saama puhuttelu. Yhden miehen alivoima ei näkynyt joukkueiden voimasuhteissa, vaan TamU-K jatkoi hallintaansa ja loi vielä muutaman maukkaan maalipaikan, joista parhaat osuivat Eero Soinnulle ja Eero Riponiemelle. FC Melodyn paikat taasen rajoittuivat Niko Innasen laitanousuun ja niukkaan ohivetoon.

Yleisöä oli paikalla runsaasti Kaukajärven alekeellisista olosuhteista huolimatta
Yleisöä oli paikalla runsaasti Kaukajärven alekeellisista olosuhteista huolimatta

Lopulta lisämaaleja ei enää nähty ja pisteet jaettiin hyvätasoisessa paikalliskamppailussa luvuin 2-2. Tasatulos jäi harmittamaan päävalmentaja Suonsyrjää. “Toisella jaksolla dominoimme jopa vajaalla. Kahtiajakoinen esitys. Vähän harmittaa kun tiputimme kaksi pistettä, mutta avausjakson jälkeen olisin ottanut pisteenkin.” Päävalmentaja katsoo hyvän avausottelun jälkeen luottavaisena tulevaan. “Nyt kun kausi on avattu on aika jättää hermoilu selän taakse ja pelata alusta asti kotidebyytissä omalla tasollamme. Jan Riikonen ja tuoreet hankinnat Keränen ja Riponiemi ilahduttivat tänään”, päättää Mika Suonsyrjä.

FC Melody:
#4 Kalliala Antti
#12 Kemmo Jussi
#1 Virtanen Marko
#2 Kalliola Marko
#5 Heinonen Teijo
#7 Salminen Samuli -> #44 Koivu Hans, 73 min
#10 Lehti Tuomas
#11 Järvinen Mikko
#17 Sairiala Markus
#68 Taipale Matti -> #41 Rinne Riku, 54 min
#88 Innanen Niko

#30 Pispa Visa
#9 Lepola Tero
#14 Vänttinen Niko
#18 Castren Tapio

TamU-K:
#1 Innola Ilkka
#2 Turunen Jouko
#4 Kumara Juha -> #10 Keränen Jonne, 73 min
#11 Saarinen Niko -> #9 Riponiemi Eero, 62 min
#13 Niskanen Risto -> #23 Jussila Riku, 83 min
#15 Dakkaki Jacin -> #19 Sointu Eero, 54 min
#20 Irjala Jan
#22 Milanti Andrea -> #8 Vadén Petri, 15 min
#25 Riikonen Jan
#27 Kauppinen Timo
#28 Toiva Ville

#6 Kupiainen Joonas
#17 Heltonen Kalle