Leki vahvempi lukemin 2-1 (1-1)

Leki-futis – TamU-K 2-1 (1-1)
0-1 Vesa Suonsyrjä, 19 min
1-1 Tommi Lehtimäki, 32 min
2-1 Tommi Lehtimäki, 56 min

Varoitukset
Mika Suonsyrjä
Ahmed Lakra
Adnan Omerovic

Ulosajot
Adnan Omerovic

Sunnuntaina pelatussa harjoitusottelussa TamU-K kohtasi Neloseen nousseen LeKi-futiksen Valkeakosken Saharassa. Vieläkin kapealla ringillä liikkeellä ollut TamU-K kärsi niukan tappion lempääläisille ja koki samalla talven ensimmäisen harjoituspelitappion.

Ottelun alku oli hyvää pallonhallintaa LeKiltä, kun taas vierailijat tyytyivät seuraamaan sinisissä paidoissa pelanneen lempääläisjoukkueen pallonpyöritystä ja pyrki iskemään vastaan. Ensimmäinen maalintekotilanne tuli kuitenkin TamU-K:lle, kun Mika Suonsyrjä pääsi lähietäisyydeltä koittamaan laukausta suoraan syötöstä. Laukaus suuntautui kuitenkin selvästi yli maalin. Pian kentän toisessa päässä nähtiin Ilkka Innolalta hieno jalkatorjunta, kun TamU-K:n rangaistusalueen sisällä pyörineen flipperipallon päätteeksi LeKin pelaaja pääsi yrittämään laukausta maaliin.

Vesa Suonsyrjä maalaa 1-0.
Vesa Suonsyrjä maalaa 1-0

Ensimmäinen maali tuli kun ottelua oli pelattu vajaa 20 minuuttia. Mika Kytöviita heitti pitkän heiton maalia kohti päätyviivan lähettyviltä. LeKin puolustaja potkaisi pallosta ohi, jonka jälkeen pallo pomppasi suoraan maalin edessä olleelle Vesa Suonsyrjälle. Suonsyrjällä ei ollut muuta mahdollisuutta kuin laittaa pallo sisään ja siirtää TamU-K 0-1 johtoon.

Maalin jälkeen roolit vaihtuivat, kun TamU-K alkoi viemään peliä ja LeKi pyrki roiskimaan palloa tamperelaisten linjan taakse. Reilun puolen tunnin pelin jälkeen LeKi saikin tilaisuutensa oikealta tulleesta vastahyökkäyksestä. Pallo toimitettiin TamU-K:n boksiin matalana, jossa sen otti ensimmäisenä vastaan topparina pelannut Antti Eijamo. Eijamolla oli tilaisuutensa purkaa tilanne, mutta päätyikin syöttämään pallon suoraan 10 metrissä olleelle LeKin pelaajalle. Tästä ei lempääläläinen enää erehtynyt, vaan sijoitti pelivälineen Innolan ohi maaliin.

Otteluun oli saapunut yleisöä noin 40 henkeä.
Otteluun oli saapunut yleisöä noin 40 henkeä.

Mika Suonsyrjä pelastaa.
Mika Suonsyrjä pelastaa.

Toisen puoliajan alku oli pelillisesti huomattavasti tasaisempi, kun kumpikaan ei hallinnut peliä edes nimellisesti. Puoliaikaa kerettiin pelata kuitenkin vain 10 minuuttia, kun pallo oli jälleen Innolan takana. Keskialueella tuli ensin TamU-K:lle pallonmenetys, josta LeKi toimitti pallon nopeasti hyökkäykseen. Topparikaksikko Eijamo-Kumara taistelivat pallosta LeKin hyökkääjän kanssa, mutta LeKin pelaaja sai tästä huolimatta toimitettua pallon pilkun tienoille, jossa oli toinen lempääläläinen unohdettuna vapaaksi. Jälleen kerran Innola oli voimaton, kun LeKi siirtyi 2-1 johtoon.

Maalin jälkeen pelin hallinta ja tilanteet kääntyivät selkeästi TamU-K:lle. Adnan Omerovic pääsi kahdesti puskemaan aivan maalin edestä, mutta LeKin maalivahti piti näyttävillä torjunnoilla LeKin johdossa. Ensimmäisen puskun tarjoili jälleen Kytöviita rajaheitosta ja toisessa Ahmed Lakra antoi komean keskityksen. Lakra ja Kytöviita löysivät kerran myös toisensa, mutta Kytöviidan nosto maalivahdin yli päätyi maalin katolle.

Kulmapotku.
Kulmapotku.

Ottelun lopussa tuomari joutui myös jakamaan reilusti varoituksia, kun tilanteensa loppuun asti pelanneet M. Suonsyrjä, Omerovic ja Lakra laputettiin. LeKin miehet tyytyivät keräämään lappuja lähinnä jälkipelistä, kuten myös lopulta toisen keltaisen kortin aivan ottelun loppuhetkillä saanut Omerovickin.

TamU-K:n pelaajakadosta kertoilee jälleen se, että mukana 15 pelaajan ringissä oli 3 maalivahtia, pelaajavalmentaja sekä joukkueenjohtaja.

Pallossa Joonas Kupiainen, taustalla Lauri Heittola ja Juha Kumara.
Pallossa Joonas Kupiainen, taustalla Lauri Heittola ja Juha Kumara.

Aina tyylikäs Mohammed El-Harrak.
Aina tyylikäs Mohammed El-Harrak.

TamU-K
Ilkka Innola
Ahmed Lakra
Antti Eijamo
Juha Kumara
Kemal Dedic
Mika Suonsyrjä
Vesa Suonsyrjä
Lauri Heittola
Joonas Kupiainen
Adnan Omerovic
Mika Kytöviita
Mohammed El-Harrak
Otto Kurjanen
Henry Friman
Kalle Heltonen