LeKi päätti TamU-K:n Suomen Cupin lyhyeen 1-2 (1-1)

TamU-K – LeKi-futis 1-2 (1-1)
3 min 0-1 Toni Ryyppö
31 min 1-1 Juho Lehtovaara rp.
65 min 1-2 Janne Lehtimäki

Varoitukset:
65 min Janne Lehtimäki, LeKi-futis
80 min Juha Kumara, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
98

Sinipaitojen taival Suomen Cupissa katkesi jälleen 2. kierrokselle. Maanantai-iltana Pirkkahallissa pelattu ottelu ratkesi LeKi-futikselle toisella puoliajalla, kun takatolpalle vapaaksi jäänyt Janne Lehtimäki puski pallon verkkoon ohi voimattoman Ilkka Innolan.

Sinipaitojen parhaimmistoon kuulunut Andrea Milanti keskittää.
Sinipaitojen parhaimmistoon kuulunut Andrea Milanti keskittää.

Peli alkoi heti Sinipaitojen kannalta murheellisesti, kun pallo oli jo ensimmäisestä hyökkäyksestä TamU-K:n maalissa. Puolustuksen edestä avautui tilaa ja Toni Ryyppö pyssytti pallon puolivolleystä alakulmaan ohi hölmistyneen TamU-K –puolustuksen.

Seuraavat 15 minuuttia katsojat seurasivat kauhulla, kun LeKi-futis vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä enimmäkseen vasemman laitansa kautta. Lopputuloksena oli kuitenkin vain yksi ylärima ja pari Innolan venytystä, joten TamU-K pysyi pelissä mukana.

Hässäkkä LeKi-maalilla.
Hässäkkä LeKi-maalilla.

Sinipaidat hieman ryhdistäytyivät ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen ja pallo alkoi vyöryä kohti vierailijoiden maalia. Pallo kävi ensin tolpassa Mika Kytöviidan pitkän rajaheiton tuloksena ja seuraavasta Kytöviidan pitkästä heitosta sai yleisö haluamansa, kun Joonas Kupiainen vedettiin LeKi -puolustuksen toimesta painiottein maahan tuomarin silmien edessä, ja tuomari osoitti palloa pilkulle. Juho Lehtovaaran asenteella tolpan kautta sisään vedetty pilkku jätti Leki-vahti Jyri Leinosen vailla mahdollisuuksia ja TamU-K nousi pelissä tasoihin.

Juho Lehtovaara sijoittaa varmasti pilkulta.
Juho Lehtovaara sijoittaa varmasti pilkulta.

Sinipaidat painoivat painopisteen vielä puoliajan lopulla LeKin kenttäpuoliskolle vasemman laitahyökkääjän Andrea Milantin johdolla, mutta valmista ei tullut millään. Vikkelä italialainen pääsi monesti keskittämään pallon vasemmalta laidalta rangaistusalueen sisään, mutta pallo ei löytänyt omia. Milantille siunaantui myös paikka vapaapotkusta noin 18 metristä, mutta muurin hienosti ylittänyt kierteinen laukaus päätyi sivuverkkoon ja näin ensimmäisen puoliajan päätyttyä tilanne oli 1-1.

Milantin vapaapotku jää sivuverkkoon.

Milantin vapaapotku jää sivuverkkoon.
Milantin vapaapotku jää sivuverkkoon.

Toinen puoliaika alkoi vahvasti TamU-K:n otteessa ja alkoi jo näyttää siltä, että on vain ajan kysymys kun Leinonen joutuu antautumaan Lekin maalilla. Yleisö kuvitteli jo pallon olevan maalissa, kun Lauri Heittola ohjasi Risto Niskasen matalan kulmapotkun kohti alanurkkaa. Pallo oli jo Leinoselta hukassa ja valumassa maaliin, mutta vierailijoiden puolustus piti pelivälineen visusti viivan väärällä puolella ja tilanne kuivui kokoon.

Seuraavasta tilanteesta pallo päätyi jo tolppaan, mutta Leinosen maali varjeltui ja kun vielä pari minuuttia myöhemmin ensin Juha Kumara ja heti perään Lehtovaara eivät osuneet kunnolla edessään pomppivaan palloon maalin lähietäisyydeltä, alkoi epäusko vallata Sinipaidat ja ottelun painopiste kääntyä kohti TamU-K:n maalia.

Ratkaisumaali: Janne Lehtimäki pääsee puskemaan vapaasti ja Ilkka Innola on maalillaan vailla mahdollisuuksia.
Ratkaisumaali: Janne Lehtimäki pääsee puskemaan vapaasti ja Ilkka Innola on maalillaan vailla mahdollisuuksia.

LeKi hyökkäsi jatkuvasti vaarallisesti vastahyökkäyksillä ja oli jo mennä johtoon pari kertaa aiemmin, mutta ratkaisu tuli vasta keskikentältä annetun vapaapotkun jälkeen, kun oikeaan laitaan oli jäänyt LeKin Joni Hiltunen täysin vapaaksi. Hiltusella oli aikaa tähdätä keskitystään ja lopulta pallo päätyi tämän jalasta suoraan takatolpalle rynnänneen Janne Lehtimäen päähän ja siitä maaliin.

TamU-K:n takaa-ajo ei tuottanut mainittavampia tilanteita ennen aivan ottelun loppua, kun ensin Kumaran jatko pitkään syöttöön päätyi hieman ylänurkan ohi, Timo Kauppisen laukaus kulmatilanteen jälkeen vain millejä maalin yli ja Lehtovaaran viimeisillä sekunneilla saatu vetopaikka kilpistyi puolustajan kroppaan. Kun palloa ei maaliin saatu oli tuloksena se, että LeKi-futis jatkoi matkaansa Suomen Cupin 3. kierrokselle Janakkalan Palloa vastaan.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä ei ollut tyytyväinen näkemäänsä: ”Kaveri sai salama-alun peliin ja meidän tekeminen hajosi täysin. Siinä ensimmäisellä kahdellakymmenellä minuutilla olimme järkyttävän huonoja.”

”Paransimme avausjakson toisella puolikkaalla selvästi ja olimme hallitsevampi joukkue pitkään. Surkea syöttöpelaaminen piti kuitenkin huolen siitä, että emme varsinaisesti päässeet kuskin paikalle.”

”Pelin perusasiat olivat niin heikossa kunnossa, että yksilöitä on turhaa nostaa esille hyvässä tai pahassa. Joukkueena kontattiin ja sen tuloksena ollaan ulkona kilpailusta.”

TamU-K:n kilpailukausi jatkuu lähempänä kevättä joko Suomen Regions’ Cupin ottelulla Seinäjoen Sisu-Palloa vastaan, tai vaihtoehtoisesti Tampereen Piirin Nelosessa.

Tähtipörssi:
* * * Juho Lehtovaara
* * Jouko Turunen
* Andrea Milanti

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#2 Jouko Turunen
#5 Joonas Kupiainen
#7 Juho Lehtovaara
#13 Risto Niskanen
#16 Lauri Heittola -> #6 Joona Kapanen, 67 min
#18 Otto Pitkänen -> #23 Riku Jussila, 47 min
#22 Andrea Milanti
#26 Mika Kytöviita -> #4 Juha Kumara, 56 min
#27 Timo Kauppinen
#29 Osku Airesto

Vaihdossa:
#17 Kalle Heltonen

LeKi-futis
#1 Jyri Leinonen
#2 Ville Heinonen
#5 Pasi Heinonen
#7 Tommi Lehtimäki
#8 Toni Ryyppö -> #16 Joni Hiltunen, 61 min
#11 Lari Ruotsalainen
#13 Samu Nevala
#14 Janne Lehtimäki
#17 Tommi Niskanen
#18 Sampo Clewer
#21 Matias Ristimäki -> #25 Miko Heikkilä, 41 min

Vaihdossa:

#10 Jesse Lahti
#15 Veli-Matti Hatvak
#20 Juuso Ojala
#22 Miika Holopainen
#26 Jani Musa