Lehtimäen hattutemppu takasi 1–4 (0–2) -voiton PP-70:stä

Tommi Lehtimäki tekee 0–1-maalin.
Tommi Lehtimäki tekee 0–1-maalin.

PP-70 – TamU-K 1–4 (0–2)
3 min Tommi Lehtimäki 0–1
24 min Timo Kauppinen 0–2
58 min Tommi Lehtimäki 0–3
78 min Markus Säde 1–3
79 min Tommi Lehtimäki 1–4

Varoitukset:
42 min Jarkko Mäkipää, PP-70
61 min Jonne Keränen, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Tommi Lehtimäki
** Otto Pitkänen
* Jan Irjala

Yleisöä:
96

TamU-K voitti torstain puolelle venyneessä Suomen Cupin ottelussa PP-70:n 1–4 (0–2) suvereenin peliesityksen jälkeen. Sinipaidat lähtivät otteluun hienoisena ennakkosuosikkina, mutta joukkueiden tasoero osoittautui odotettua suuremmaksi heti alusta alkaen, eikä ottelun voittajasta ollut oikeastaan missään vaiheessa epäselvyyttä. Ottelun hahmo oli hattutempun tehnyt Tommi Lehtimäki.

Markus Silvennoinen teki paluun Sinipaitoihin talvikauden ajaksi
Markus Silvennoinen teki paluun Sinipaitoihin talvikauden ajaksi

Lehtimäen ensimmäinen maali syntyi jo ottelun kolmannella minuutilla PP-70:n maalissa pelanneen Matti Lähteenmäen emämunauksen jälkeen. Maalivahti oli kaukana maalistaan ja syötti pallon Lehtimäen jalkaan noin 20 metriin. Vaikka hetken jo näytti että ratkaisu viipyy liian pitkään, hallittu nosto saatteli pallon varmasti maaliin.

Tommi Lehtimäki maalipaikassa
Tommi Lehtimäki maalipaikassa

Sinipaidat esittivät koko ensimmäisen puoliajan ja varsinkin sen ensimmäisen puolituntisen ajan erinomaista peliä. Hyökkäykset vyöryivät laidoilta ja piikissä pelannut Lehtimäki oli jatkuvasti vapaana maalin edessä. Yksi parhaista tekopaikoista syntyi noin vartin pelin jällkeen, kun lainapelaaja Markus Silvennoisen syöttö saatteli Lehtimäen lähes nokikkain maalivahdin kanssa. Laitanousussa laukaisukulma jäi kuitenkin pieneksi, ja maalivahti onnistui torjumaan Lehtimäen vedon kulmapotkuksi. Vain muutamaa hetkeä myöhemmin Veli-Pekka Franssilalla oli hieman vastaava mutta vieläkin vapaampi maalintekopaikka, mutta veto jäi sivuverkkoon.

Petri Vadén ja kuuluisa vaikea asento
Petri Vadén ja kuuluisa vaikea asento

Tärkeä 0–2-maali syntyi jälleen hiukan halvalla tavalla kulmapotkun jälkitilanteessa, kun Franssilan keskitys löysi kapteeni Timo Kauppisen pään vapaana aivan maalin edestä. Keskitys oli toki matala ja tarkka, mutta puolustuksen ja maalivahdin yhteispelin pettäminen johti todella helpon näköiseen maaliin

Jakson paras paikka tehdä lisämaaleja osui reilun puolen tunnin pelin jälkeen Jan Irjalalle. Maalivahti Lähteenmäki sai kuitenkin venytettyä näppinsä pallon eteen sen verran, että maalin vasemman ylänurkan sijaan pallo painui ohi päätyrajasta. Kun jakson viimeisellä kymmenminuuttisella ei muita maalintekopaikkoja luotu, taukoa lähdettiin viettämään turvallisen tuntuisessa 0–2-johdossa. PP-70 oli koko jakson ajan päässyt pallon kanssa maalintekoetäisyydelle vain pariin kertaan.

Jan Irjala yrittää maalia
Jan Irjala yrittää maalia

PP-70 teki tauon jälkeen kolme vaihtoa, jotka piristivätkin kotijoukkueen peliä. Etenkin puoliajalla joukkuettaan selvin sanoin puhutellut Jarkko Jousmäki oli jälleen pelipäällä. Maaleja ei kuitenkaan syntynyt, ja kun Tommi Lehtimäki teki illan toisen osumansa ottelun 58. minuutilla, oli ottelu käytännössä ohi. Maali oli kiistatta illan komein. Jälleen erinomaisen ottelun pelannut Otto Pitkänen nousi vasenta laitaa, ja löysi keskityksellään Lehtimäen keskeltä lähellä rangaistusalueen rajaa. Lehtimäen veto ensimmäisellä kosketuksella suoran juoksusta vei pallon vastustamattomasti maalin oikeaan ylänurkkaan, upea suoritus. Tilanne taululla oli 0–3 ja tuskin kukaan lähes satapäisestä yleisöstä enää epäili etteikö TamU voittaisi ottelua.

Ville Toiva taistelee
Ville Toiva taistelee

Turvallisessa johtoasemassa päävalmentaja Mika Suonsyrjä alkoi pyörittää vaihtorulettiaan, mutta tästä ei Sinipaitojen taso kentällä laskenut. Ilahduttavasti Niko Saarinen tuli kentälle ensimmäistä kertaa moneen kuukauteen, ja myös Jacin Dakkaki, Markku Rantanen ja Antti Eijamo saivat peliaikaa.

Parisen minuuttia ennen täyttä aikaa PP-70 sai vielä tehtyä kavennusmaalin, kun Markus Säteen laukaus painui Jussi Siltasen vartioimaan maaliin hieman helpon näköisesti. Kotijoukkueen ajatukset tasoihin kirimisestä loppuivat kuitenkin lyhyeen, kun Sinipaitojen vastahyökkäys johti Tommi Lehtimäen hattutempun viimeistelyyn. Vapauttavan syötön maaliin antoi Niko Saarinen. Näin ottelun loppulukemiksi jäi 1–4 (0–2).

Otto Pitkänen oli jälleen loistava oikea laitapuolustajan paikalla
Otto Pitkänen oli jälleen loistava oikean laitapuolustajan paikalla

Ottelun kiistaton hahmo Tommi Lehtimäki kommentoi oman joukkueensa otteita rauhallisesti: ”Hyvää peliä meiltä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla, ja kyllähän hattutemppukin maistuu aina maalintekijälle!”

Myös päävalmentaja Suonsyrjä nosti esiin nimenomaan ensimäisen puoliajan hyvän pelin. ”Avausjakso oli meiltä erinomainen. Sovitut asiat näkyivät pelaamisesta läpi kauttaaltaan”, päävalmentaja hehkutti tuoreeltaan ottelun jälkeen. ”Toisen jakson alussa kaveri nosti tasoaan ja me olimme hieman naiiveja valinnoissamme. Mitään hätää ei kuitenkaan missään kohtaa ollut.”

”Otto Pitkänen, Jonne Keränen ja Tommi Lehtimäki olivat yksilöinä hienosti esillä, mutta joukkueena edetään ja jälleen hyvin esiintyneet vaihtopelaajat lämmittävät mieltä”, päättää päävalmentaja Suonsyrjä.

Seuraavaksi TamU-K kohtaa Suomen Cupissa Nekalan Pallon. Ottelun järjestelyt ovat jo täydessä vauhdissa, ja pelipäivästä päästäneen tiedottamaan ensi viikon alussa. Näillä näkymin myöhäisillan ottelujen putki Suomen Cupissa katkeaa. Seuraa tiedotusta!

PP-70:
#2 Muhammed Al-Itawa -> #7 Fabio De Santana, 40 min
#9 Markus Säde
#10 Ville Hakola
#12 Matti Lähteenmäki
#16 Tero Pohjolainen
#19 Kyösti Rajala -> #50 Joel Granroth, 65 min
#25 Tuukka Lehtimäki -> #13 Jarkko Mäkipää, 40 min
#38 Mikael Peltonen -> #17 Jarkko Jousmäki, 40 min
#39 Joona Pohjoismäki
#40 Pyry Haanpää
#41 Sami Ruskee -> #36 Oskari Pirhonen, 65 min

TamU-K:
#1 Siltanen Jussi
#6 Franssila Veli-Pekka -> #21 Rantanen Markku, 68 min
#8 Vadén Petri -> #11 Saarinen Niko, 60 min
#9 Riponiemi Eero -> #15 Dakkaki Jacin 60 min
#10 Keränen Jonne
#16 Silvennoinen Markus
#18 Pitkänen Otto
#20 Irjala Jan -> #13 Eijamo Antti, 73 min
#25 Lehtimäki Tommi
#27 Kauppinen Timo
#28 Toiva Ville

#17 Heltonen Kalle
#26 Kytöviita Mika