Lauantaina vain voitto haussa kun VaKP saapuu Pyynikille

Torstaisen NePa-ottelun tapahtumien puinti käy edelleen kuumana eri foorumeilla, mutta Sinipaitojen keskittyminen on jo siirtynyt tiukasti lauantain otteluun, jossa Pyynikille vieraaksi saapuu Valkeakosken Koskenpojat. Torstainen tasapeli tarkoittaa sitä, että TamU-K:lla ei ole enää varaa pistemenetyksiin, jotta taistelu Nelosen voitosta ja varmasta sarjanoususta pysyy omissa käsissä. Vastus on kuitenkin kova, sillä VaKP on noussut vaivihkaa jo sarjan kolmanneksi vain neljän pisteen päähän TamU-K:sta. Tosin Sinipaidoilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

TamU-K:lla on VaKP:n suhteen runsaasti kalavelkoja maksettavana, sillä toukokuisessa Nelosen ottelussa Apialla valkeakoskelaiset ottivat täydet kolme pistettä. Ottelu oli vartin pelin jälkeen lukemissa 2-0, eikä TamU-K tästä enää toipunut, ja lopputulos oli lopulta 3-1 (2-0). Lisäksi joukkueet ovat kohdanneet kaudella 2013 Suomen Cupin toisella kierroksella, ja silloinkin VaKP otti voiton. Ottelu on jäänyt monien mieleen yhtenä TamU-K:n harmittavimmista tappioista. Näistä lähtökohdista ajatellen revanssihenki on varmasti voimakasta. Aiemmat tulokset ovat myös päävalmentaja Mika Suonsyrjän mielessä: ”VaKP on yksi harvoista joukkueista joka meidät voitti ensimmäisellä kierroksella. Siitä on helppoa hakea motivaatiota jos pelkkä sarjatilanne ei muka sytyttäisi.”

Pyynikin pieni kenttä tekee otteluista usein vähämaalisia, mutta tilastojen perusteella aineksia muuhunkin on. Hyvästä sarjasijoituksestaan huolimatta VaKP on nimittäin päästänyt jopa 38 maalia. Tätä suurempi lukema on vain sarjajumbo SW:llä, ja esimerkiksi torstain ottelussa kohdanneet TamU-K ja NePa ovat päästäneet yhteensäkin tätä vähemmän maaleja. Tehtyjen maalien sarakkeessa VaKP:lla on samainen luku 38, mikä on sarjan neljänneksi suurin.

Pelaajatilanne näyttää TamU-K:lla NePa-ottelun tapaan hyvältä, sillä tuomarilinjasta huolimatta loukkaantumisilta vältyttiin. Lisäksi Jan Riikonen palaa kokoonpanoon. NePaa vastaan pelattiin toki tiukka taisteluottelu, joka voi tuoda veronsa pelaajien energiatasoihin. Vaikka myös VaKP pelasi torstaina, heillä on tässä suhteessa etu, sillä koskilaiset saivat leikitellä kotikentällään helppoon 10-1 voittoon kriisin partaalla olevasta SW:stä. ”Meidän on palattava voittojen tielle. Onneksi pelaajia on nyt laajemmin käytössä kuin aikoihin”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä.

Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä lauantaina klo 16 alkaen. TamU-K:n oma makkaragrilli on jälleen paikalla, ja tarjolla on myös Ravintola 4 Vuodenajan kylmiä makkarpiiraita, samoin kuin kylmiä ja kuumia juomia. Jos et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua suorana videostreamina osoitteessa tamu-k.com/live, tällä kertaa ilman selostusta. Myös Twitter-seuranta toimii tavalliseen tapaan.