Lauantaina kiihkeä paikalliskamppailu Pyynikillä

Viikko sitten voittojen tielle palanneet Sinipaidat kohtaavat lauantaisessa alkuillan ottelussa Nekalan Pallon. Kiihkeä paikalliskamppailu alkaa Pyynikin urheilukentällä klo 17, ja paikalla on jälleen myös ravintola 4 Vuodenajan hodarigrilli. TamU-K:n vastustajaksi Pyynikille saapuva NePa on pelannut heikon alkukauden ja on sarjataulukossa putoamisviivan alapuolella otettuaan seitsemässä ottelussa vain kaksi voittoa ja yhden tasapelin. Jo kahdettakymmenettä perättäistä kauttaan Nelosessa pelaavat nekalalaiset varmasti janoavat voittoa ja asemansa kohentamista sarjataulukossa.

Kotijoukkue ei siis voi sarjataulukon asetelmista huolimatta tuudittautua helppoon otteluun, sillä paikalliskamppailu ja Pyynikin pieni kenttä antavat altavastaajalle hyvän mahdollisuuden sumputtaa peliä. ”Meidän pitää pelata fiksusti ja kärsivällisesti”, toteaa myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä, ”Ensimmäisen maalin merkitys korostuu Pyynikillä kun luukut on helpompaa lyödä säppiin johtoasemassa.”

TamU-K on FC Melodystä otettua 7–2-murskavoittoa lukuunottamatta pelannut vain vähämaalisia otteluita tämän kauden Nelosessa. Peräti neljä ottelua on päättynyt 2–0-lukemiin (kaksi voittoa ja kaksi tappiota), ja kaikkiaan maaliero kuudessa Melody-ottelun ulkopuolisessa pelissä on niukasti positiivinen 7–5. Myös ottelut NePaa vastaan ovat perinteisesti olleet vähämaalisia ja tasaisia, vaikkakin talvella Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu päättyi Sinipaitojen riemukkaaseen 5–1-voittoon. Talven ottelua on kuitenkin turha enää kesällä muistella, ja myös päävalmentaja Suonsyrjä palaa suoraan vuoden takaisiin otteluihin Pyynikillä: ”NePa-kohtaamiset olivat viime kauden kiihkeimpiä taisteluita. Vaikka he ovat aloittaneet nihkeästi niin meidän on turha kuvitella saavamme mitään ilmaiseksi.”

NePa tulee lauantain otteluun allaan keskiviikkoinen 4–0-vierastappio Valkeakosken Koskenpoikia vastaan. NePa joutui lähtemään tähän otteluun kapealla, kakkosjoukkue NePa Talentin pelaajilla vahvistetulla miehistöllä. Ennakkotietojen mukaan nekalalaisten kokoonpano-ongelmat jatkuvat myös lauantaina. Nähtäväksi jää ovatko sekä viime että tällä kaudella NePan pelaajista eniten maaleja tehneet Juho Hyysalo ja Jarmo Luokkala mukana.

Sinipaitojen pelaajatilanteesta päävalmentaja Mika Suonsyrjä on vaitonainen. Mennellä viikolla päävalmentaja kertoi Twitterissä, että jopa viisi pelaajaa palaa sairastuvalta lähiviikkojen aikana. Nimeltä päävalmentaja mainitsi Jacin Dakkakin ja Andrea Milantin, mutta todennäköisesti NePa-ottelu tulee kuitenkin heille liian aikaisin.

Etäkannattajille ottelusta on tuttuun tapaan tarjolla suora nettilähetys osoitteessa tamu-k.com/live. Myös Twitter-seuranta palvelee etäkannattajia. Ottelu potkaistaan siis lauantaina käyntiin Pyynikillä tasan klo 17. Tervetuloa paikan päälle tai nauttimaan Manu Haapalaisen selostuksesta nettilähetyksen äärelle!