Lauantain pelissä panoksena pokaali ja Vitosen mestaruus

Tampereen Piirin Vitosen Finaali

TamU-K päättää kilpakautensa lauantaina Pyynikin urheilukentällä Vitosen mestaruusotteluun. Pelissä Sinipaitojen kanssa pokaalista taistelee myös oman lohkonsa suvereenisti voittanut FC Melody, joten ottelusta voidaan kaiken järjen mukaan odottaa kahden laadukkaan joukkueen välistä jännittävää mittelöä. Vitosen mestaruusottelu potkaistaan käyntiin kello 12.00.

TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä tiedostaa, että vaikka molemmat joukkueet ovat jo nousunsa saavuttaneet, tulee tapahtumasta positiivinen. ”Hankala peli jälleen kerran edessä, sillä vastus on kova ainakin paperilla. Paras lataus joukkueilta on varmasti jäänyt päätössaunoihin, mutta sen verran molemmilta löytyy laatua pelaajistossa että hyvä peli saadaan aikaan”, päättelee Suonsyrjä.

TamU-K:n pelaajistossa on ainakin hyökkäyksen osalta tärkeitä miehiä poissa, mutta kokonaisuudessaan jalkeille saadaan suhteellisen iso nippu hyviä pelaajia. Poissa ovat iloisten perhetapahtumien johdosta sekä Petri Vadén että Mika Kytöviita. Vesa Suonsyrjä, Lauri Heittola, Anssi Saiha ja Retu Harju puuttuvat joukosta muun muassa matkustelun takia. Jacin Dakkaki puolestaan tekee paluun pelikentille muutaman viikon huilin jälkeen.

Sinipaitojen maalivahti Kalle Heltonen lähtee peliin kuten aina. ”Aina kun nappikset laitetaan jalkaan, niin voittoa lähdetään tavoittelemaan ja joukkueelle annetaan kaikkemme”, lupaa Heltonen ja näkee syy-seuraussuhteita asenteen ja tuloksen välillä. ”Pokaalit ja mestaruudet on yleensä sen seurasta, että tekee pitkään duunia ja antaa kaikkensa.”

Vitosen mestaruudesta pitäisi myös Juha Kumara. ”Vaikea keksiä hienompia asioita kuin mestaruuspokaalin nostelu raikkaassa syysilmassa joukkueen kesken, vieläpä parhaaseen iltapäiväteeaikaan”, hän toteaa.

Vastustajajoukkue FC Melody on yllättänyt tällä kaudella monet alasarjoja pitkään seuranneet futisjännärit. Viimeiset vuodet alemmassa keskikastissa taistellut perinteinen seura kokosi täksi kaudeksi äärimmäisen kovan joukkueen ja kipusi lopulta kakkoslohkon selvään voittoon. Pahimman kilpakumppaninsa Ilves/2:n Melody voitti kauden molemmissa kohtaamisissa lukemin 3-2 ja 5-3 ja varmisti nousun jälkimmäisen voiton ansiosta. Varsinkin hyökkäyspäässä FC Melody pelasi hienon kauden tehomiehiensä Samuli Salmisen, Mikko Järvisen ja pallotaituri Jussi Kemmon johdolla.

Vitosdivarin mestaruusottelu TamU-K – FC Melody alkaa huomenna lauantaina Pyynikin urheilukentällä kello 12.00. Tarjolla on hienon futisottelun lisäksi hyvää kahvia, kuumaa kisamakkaraa sekä pieniä herkkupaloja ja raikastavia virvokkeita. Tervetuloa paikanpäälle päättämään kaikkien aikojen kausi 2013 ja nauttimaan tunnelmasta, joka syntyy kahden loistavan joukkueen pelatessa jalkapalloa viilenevässä syysilmassa lehtien pudotessa hiljakseen puista ja kaikkien tiedostaessa, että tämän jälkeen edessä on pitkä ja pimeä, mutta erittäin mielenkiintoinen talvi.