Lammilta pisteet kotiin 1-2 (1-0)

LaVe – TamU-K 1-2 (1-0)
9 min 1-0 Joni Salo
62 min 1-1 Jan Irjala
70 min 1-2 Antti Eijamo

Varoitukset:
59 min Mika Kytöviita, TamU-K
73 min Harri Majuri, LaVe
89 min Petri Vadén, TamU-K
90 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K

Ulosajot:


Sarjakausi jatkui Sinipaitojen osalta vierasottelulla Lammin Vetoa vastaan sateisena torstai-iltana. Märällä ja kapealla, mutta idyllisellä Lammin nurmella pelattu ottelu päättyi toisen jakson kirin ansiosta TamU-K:n 1-2 vierasvoittoon. Laajalla ringillä pelannut Veto tarjosi varsinkin ensimmäisellä jaksolla erittäin kovan vastuksen ja Sinipaidat saivat tehdä tosissaan töitä pisteiden eteen.

Osku Airesto maalintekopaikassa, mutta lammilaispuolustus peittää
Osku Airesto maalintekopaikassa, mutta lammilaispuolustus peittää

TamU-K sai huonoja uutisia jo ennen ottelun alkua, kun Jacin Dakkakin selkä alkoi alkulämmittelyn aikana vihoittelemaan. Noidannuolelta vaikuttanut vamma esti vaarallisen laiturin pelaamisen ainakin Lammilla, mutta loukkaantumisen tarkemmasta pituudesta ei ole tietoa. Dakkakin loukkaantuminen kavensi Sinipaitojen rivejä entisestään, sillä näin penkille jäivät vain lievästä nilkkavammasta kärsinyt Otto Pitkänen ja pitkien loukkaantumistensa jäljiltä kokoonpanoon palanneet Ahmed Lakra, Antti Eijamo ja Kemal Dedic.

Petri Vadén yrittää murtautua läpi
Petri Vadén yrittää murtautua läpi

Ottelu alkoi molempien joukkueiden osalta epävarmasti. Märkä kenttä vaikeutti syöttötyöskentelyä ja harhaan menneitä yrityksiä nähtiin paljon. Lammin Veto tottui olosuhteisiin nopeammin ja sai vahvan prässipelaamisen ansiosta hyviä pallonriistoja ja vastaiskuja kohti Kalle Heltosen vartioimaa TamU-K -maalia. Yhdeksän minuutin pelin jälkeen Veto hyökkäsi jälleen vastaan ja pallo pelattiin hyvillä syötöillä oikeana puolustajana pelanneen Alaa Adeebin selustaan. Peittämään tullut Juha Kumara ei onnistunut katkaisemaan keskitystä maalille ja kärkkäästi boksissa rynninyt Joni Salo tikkasi pallon ensimmäisellä kosketuksella ylänurkkaan. Lammilaisten johtomaali oli tyylikäs.

Mika Kytöviita laitanousussa
Mika Kytöviita laitanousussa

”Ei oltu alussa hereillä ja pirteä vastustaja kävi rokottamassa. Onneksi kuitenkin pidettiin pää kylmänä ja maltettiin pelata omaa peliä”, Kalle Heltonen analysoi ottelun alkua. Pikkuhiljaa siis Sinipaidatkin saivat juonesta kiinni ja vaikka pelaamalla luodut paikat olivat ensimmäisellä jaksolla vähissä, saatiin painetta lammilaisten maalille hyvillä erikoistilanteilla. Muun muassa Timo Kauppinen ja Juha Kumara pääsivät laukomaan boksin sisältä, mutta vedot kilpistyivät maalin tuntumassa joko omiin tai vastustajan pelaajiin. Paras tasoituspaikka tuli keskikentällä raataneelle Vesa Suonsyrjälle, joka pääsi puskemaan maalin takakulmalta Mika Kytöviidan kovaan keskitykseen. Pusku suuntautui kuitenkin diagonaalisesti melko paljon maalin ohi.

Mika Kytöviita laitanousussa
Ottelun parahaana palkittu Timo Kauppinen purkaa

Myös Lammin Vedolla oli paikka lisätä johtoaan ensimmäisellä jaksolla, kun Vedon hyökkääjä pääsi etenemään vapaasti kohti puolustuslinjaa ja laukoi Kauppisen jaloista kovan vedon rimaan. Rimasta pallo ponnahti takaisin kentälle ja siivottiin väljemmille vesille. Tauolle mentiin Lammin Vedon 1-0 johtoasemassa, mutta Sinipaitojen luotto toiseen jaksoon oli kova. ”Vaikka olemme tappiolla, se ei vaikuta omaan tekemiseen paniikinomaisesti, vaan toteutamme omaa taktiikkaamme ja omaa peliämme”, TamU-K -kapteeni Joonas Kupiainen ruotii.

LaVen maalivahti torjuu vaivoin
LaVen maalivahti torjuu vaivoin

Toisen jakson alku oli vielä suht tasaista peliä ja Vedolla oli paikka tehdä lisämaali. Sekavasta tilanteesta lähtenyt hyökkäys päättyi lammilaisen läpiajoon, mutta tämän pää ei kestänyt Kalle Heltosen vastaantuloa ja löysä chippi päätyi Heltosen syliin. Ottelun kulminaatiopiste oli saavutettu. Sinipaidat lisäsivät kierroksia ja kierrättivät rauhassa palloa, ja vastaavasti Vedon työmäärä väheni mitä pidemmälle peli eteni. Tilaa alkoi löytyä laidoilta ja tunnin pelin jälkeen Kupiainen vapautti Kytöviidan etenemään oikelta puolelta kohti päätyä. Kytöviita eteni ja keskitti pallon kohti maaliaukkoa. Paikalle liukui Jan Irjala, joka sai muutettua pallon suuntaa niin, että se painui liukkaalla kentällä lammilaisvahdin estelyistä huolimatta sisään. Modernille tulostaululle vaihtuivat lukemat 1-1.

Sinikaarti juhlii tasoitusmaalia
Sinikaarti juhlii tasoitusmaalia

Tasoitusmaalin jälkeen lammilaisten työhanskat putosivat märälle nurmelle ja TamU-K otti täyden kontrollin ottelusta. Lammilaisten tyytyessä purkamaan palloa kohti keskialuetta Sinipaidat pystyivät rauhassa pelaamaan keskityspaikkoja ja saivat pyörittää peliä suht vapaasti myös keskellä. Joonas Kupiaisen jalasta lähti jälleen ratkaiseva syöttö johtomaaliin johtaneessa tilanteessa. ”Tuli Kupilta loistopallo kuudentoista sisään, otin rinnalla haltuun ja ulkosyrjällä pallo häkkiin!” fiilisteli voittomaalin ja paluun kentälle jalkavammansa jälkeen tehnyt Antti Eijamo. ”Oli kyllä niin huikea fiilis sen maalin jälkeen ettei mitään rajaa!”

Jan Irjala puskutilanteessa
Jan Irjala puskutilanteessa

Ahmed Lakra teki odotetun paluun kentille
Ahmed Lakra teki odotetun paluun kentille

Lopussa Lammin Veto sai luotua jonkin verran painetta TamU-K:n maalille, mutta todellisia tasoituspaikkoja ei yhtä boksihässäkkää lukuun ottamatta syntynyt. Näin toinen sarjakierros avattiin voitokkaasti ja pisteet matkasivat jälleen kohti Mansea. ”TamU-K on Joukkue isolla J:llä! Kaikki jättävät joka kerta kovan työmäärän kentälle”, hehkuttaa kapteeni Kupiainen ja päättää: ”Aina on kova luotto siihen, että viimeistään toisella puoliajalla pystymme ratkaisemaan pelit.”

Vatsautautisen Illka Innolan korvannut Kalle Heltonen pelasi taas hyvän ottelun
Vatsautautisen Illka Innolan korvannut Kalle Heltonen pelasi taas hyvän ottelun

Vatsautautisen Illka Innolan korvannut Kalle Heltonen pelasi taas hyvän ottelun
Ottelun päätyttyä sekä pelaajien että kannattajien oli helppo hymyillä

TamU-K:n ottelut jatkuvat ensi viikon torstaina pelattavalla rästiottelulla Tampereen Palloilijoita vastaan. Ottelu jäi keväällä pelaamatta TamU-K:n cup-kiireiden takia, ja joudutaan pelaamaan poikkeuksellisesti Kaupissa. Makkaragrilli on kuumana jo ennen klo 20.30 Kaupin ykköskentällä alkavaa ottelua. Tarjolla on myös mm. kuumaa kahvia ja kylmiä pillimehuja. Tervetuloa!

LaVe:
#1 Severi Saarinen
#7 Joni Salo
#8 Vesa-Heikki Lindberg
#15 Timo Lehtonen
#16 Harri Majuri
#19 Valtteri Raittinen
#23 Pasi Lehtonen
#25 Eero Salmio
#43 Jussi Viitanen
#69 Juuso Koivuniemi
#73 Tatu Heikkilä
#20 Marcelo Massamba
#22 Vesa Karjalainen
#26 Tommi Konttinen
#33 Eetu Puurtinen
#36 Mikko Vesamaa
#39 Sami Mäkelä

TamU-K:
#17 Kalle Heltonen
#4 Juha Kumara
#5 Joonas Kupiainen
#8 Petri Vadén
#16 Lauri Heittola
#19 Vesa Suonsyrjä
#20 Jan Irjala
#21 Alaa Adeeb
#26 Mika Kytöviita
#27 Timo Kauppinen
#29 Osku Airesto
#3 Ahmed Lakra
#11 Kemal Dedic
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#18 Otto Pitkänen

Tahtipörssin valinnat:
* * * Timo Kauppinen
* * Joonas Kupiainen
* Mika Kytöviita