Kotona kompuroineet Sinipaidat hakevat lauantaina voittoa Toijalasta

Sinipaitojen taistelu Tampereen piirin Nelosen kakkossijasta jatkuu lauantaina Toijalassa, jossa vastaan asettuu sarjan tyvipäähän valahtanut TP-49. Sarjatilanteesta huolimatta TamU-K ei voi missään nimessä tuudittautua ajatukseen helposta ottelusta, sillä toijalalaisten viimeaikaiset tappiot ovat olleet niukkoja. Viimeiset kaksi kotiotteluaan TP-49 on hävinnyt Ilveksen kakkosjoukkueelle ja VaKP:lle, molemmat niukasti lukemin 1-2. Myös lauantaina on odotettavissa tasainen ja vähämaalinen ottelu, jossa molemmat joukkueet kaipaavat kipeästi kolmea sarjapistettä.

TamU-K:n lähtökohta otteluun on se, että pisteitä on alettava taas ottaa jotta kaudelle asetettu tavoite sarjanoususta voisi toteutua. Ehkä pisteitäkin tärkeämpää on kuitenkin taas saada oma peli uomiinsa, jotta joukkue pääsee jatkamaan kautta positiiviseen suuntaan omaan tekemiseensä luottaen. Mielenkiintoisen lisän otteluun tuo myös lainasopimuksella joukkueeseen liittyneen Markus Silvennoisen debyytti Sinipaidoissa.

Pelaajatilanteeseen on odotettavissa helpotusta myös muilta osin, sillä ainakin Timo Kauppisen ja Kalle Heltosen odotetaan olevan taas käytettävissä, ja myös Juha Kumara palaa kokoonpanoon. Joona Kapanen sen sijaan on pelannut tämän kauden pelinsä Sinipaidoissa, sillä hän on muuttanut uudelle paikkakunnalle opintojensa perässä. Ottelussa saatetaan nähdä myös nuorta tuoretta verta kentällä, sillä 18-vuotiaan Severi Hiltusen siirto Sinipaitoihin saatiin valmiiksi perjantaina. HJS:n A-junioreista siirtyvä Hiltunen on nopea keskushyökkääjä.

Kapteenin nauhaa ottelussa kantava Timo Kauppinen toteaa odottavansa joukkueelta selkeää tasonnostoa edellisestä pelistä. ”Kentällä täytyy näkyä taistelua ja halua voittaa, ja varmasti sitä löytyykin kun tietää sarjatilanteen”, kapteeni vaatii ja kääntää vaatimuksensa nopeasti uskoksi omaan joukkueeseensa: ”Kentällä nähdään nälkäinen TamU!”

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kesäkuun lämmössä Sinipaitojen selkeään 3-0 voittoon Pyynikin illassa. Ottelu oli tuolloin käytännössä ohi jo hyvissä ajoin ennen puoltaväliä, sillä loppulukemat lukivat tulostaululla jo alle puolen tunnin pelin jälkeen. ”Tavoitteenamme on taas pitää oma pää puhtaana ja latoa muutama vastustajan häkkiin”, Kauppinen toteaakin. Aiempaa voittoa ei kuitenkaan kannata liikaa tuijottaa, sillä pelin luonne muuttuu kun mennään Toijalan suurelle luonnonnurmikentälle. Lisäksi Pyynikin ottelussa TP-49:llä oli joitakin poissaoloja, ehkä merkittävimpänä 11 maalia tällä kaudella tehnyt Joonas Saariniemi. Kauppinen muistuttaa myös ottelun tärkeydestä kotijoukkueelle: ”Vastustajalla on myös panosta sarjapaikan säilyttämisen takia, joten löysää ei voi antaa.”

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä peräänkuuluttaa kurssin kääntämistä. ”Pisteiden keräämisen lisäksi meidän pitää nostaa pelaamisen tasoa peli peliltä. Mahdollinen nousukarsintapaikka ei paljoa lämmitä, jossei sinne lähde kilpailukykyisenä.” Luottoa joukkueen tekemiseen kuitenkin löytyy: ”Uskon pelaamisemme uuteen nousuun”, päävalmentaja päättää. Viestit joukkueen torstaisista harjoituksista kertovatkin hyvästä tekemisen meiningistä. Jos sama tekemisen taso siirretään lauantain otteluun, on lupa odottaa hyvää tulosta.

Ottelu pelataan Toijalan keskuskentällä lauantaina klo 15 alkaen. Kannattajat matkaavat tällä kertaa otteluun raiteita pitkin, sillä pelipaikka on vain alle kilometrin matkan päässä rautatieasemalta, ja lukuisat Tampereelta tulevat junat tarjoavat oivan ja edullisen tavan lähteä vierasreissuun. Ainakin klo 13.07 Tampereelta lähtevässä junassa on varmasti paljon sinivihreitä värejä, ja myös vielä tuntia myöhemminkin lähtevällä junalla ehtii hyvin kentälle ennen ottelun alkua. Niille jotka eivät paikan päälle pääse, Twitter tarjoaa jälleen mahdollisuuden seurata ottelun kulkua.