Kossut vierailevat Pyynikillä sunnuntaina

Vain pisteen päähän sarjaa johtavasta Parolan Visasta nousseet Sinipaidat pelaavat sunnuntaina tärkeän kotiottelun Valkeakosken Koskenpoikia vastaan. Koskilaiset ovat perinteisesti olleet TamU-K:lle vaikea vastus, ja ennen kuluvaa kautta VaKP olikin voittanut kaikki kolme kohtaamista. Toukokuun alun vierasottelussa Apialla Sinipaidat kuitenkin vihdoin ottivat VaKP:lta täydet kolme pistettä. Silloinkin voitto oli niukin mahdollinen: Tommi Lehtimäki teki ottelun ainoan maalin ja Roope Hakulinen torjui rangaistuspotkun aivan ottelun loppuminuuteilla.

Jopa Nelosen kärkitiloja viime vuosina hätyytellyt VaKP on kuitenkin pelannut selvästi totuttua vaisumman alkukauden. Kolmestatoista ottelusta tilillä on vain viisi voittoa ja yksi tasapeli, ja näin ”Kossut” kuuluvat sarjan alempaan keskikastiin, eikä paikka ensi kauden Nelossa ole vielä likikään varma. Maalinteossa ei ole suurempia ongelmia ollut, onhan 30 tehtyä maalia sarjan eliittiä. Joukkueen paras maalintekijä Miska Virkki on kahdeksalla maalillaan Nelosen maalintekijätilaston neljäs. Lisäksi Mikko Heritty on osunut kuusi kertaa. Ongelmat ovatkin tilastojen perusteella olleet enemmän puolustuspäässä: 25 päästettyä maalia on ehdottomasti liikaa.

Edellisestä ottelusta VaKP:lla on allaan kahdella viime hetken maalilla otettu nihkeähkö 4–2 (1–0) -kotivoitto FC Teivosta. Tätä puolestaan edelsi niukka 2–1 (1–1) -tappio sarjan kolmantena majailevan Tervakosken Padon vieraana. Juhannuksen jälkeisissä peleissä on lisäksi tullut 3–1-vierastappio PP-70:lle ja 2–2-tasapeli TP-49:n vieraillessa Apialla. Tulokset osoittavat, että Sinipaidat eivät voi odottaa helppoa sunnuntai-iltapäivää Pyynikillä.

TamU-K:n kuntopuntari on toki erinomainen. Edellisen kerran joukkue on hävinnyt toukokuun lopulla TP-49:n haettua pisteet Pyynikiltä. Tämän jälkeen joukkue on pelannut seitsemän ottelua maalierolla 26–1. Tilastoa tosin rumentaa Tervakosken Patoa vastaan Pyynikillä pelattu maaliton tasapeli. Paradoksaalisesti kotikenttä Pyynikki onkin ollut Sinipaidoille tuloksellisesti hankalampi paikka kuin vieraskentät, joilta on vain yksi pistemenetys. Päästettyjä maalejakin on kotona enemmän kuin vieraissa. Toki viisi päästettyä maalia kuudessa kotiottelussa ei ole mikään valtava lukema.

Myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottaa esiin kotikentän haasteet. ”Pyynikki on pahin vihollisemme sunnuntaina, mutta olemme käyneet läpi pelaamistamme ja uskomme löytäneemme pieneen tilaan sopivan pelisuunnitelman”, päävalmentaja kertoo arvoituksellisesti ja jatkaa yksityiskohdat hämärän peittoon jättävällä linjalla: ”Kesän riennot alkavat hiljentyä ja joukkue palaa kohti täydempää miehitystä. Tässä pelissä on vielä jonkin verran poissaoloja, mutta olemme liikkeellä selvästi viime viikkoa laajemmalla materiaalilla.”

Pitkällä tähtäimellä kärkitaistelussa olevien joukkueiden yksi pahimpia vihollisia on asioiden edelle meneminen. Myös valmennusjohto tietää tämän. ”Jokainen peli on tärkeä ja olemme saaneet joukkueen ilmapiirin muuttumaan sarjataulukon tuijottamisesta tapahtuma kerrallaan etenemiseksi”, päävalmentaja Suonsyrjä painottaa.

Sunnuntaina Pyynikillä on jälleen saatavilla Suomen maukkaimmat kisamakkarat, sillä ravintola 4 Vuodenaikaa tuo hodarigrillinsä paikalle. Etäkannattajat puolestaan saavat nauttia suorasta nettistreamista osoitteessa tamu-k.com/live. Vakioselostaja Manu Haapalainen on estynyt, joten häntä tuuraa talvella Suomen Cupin MIFK-ottelun selostanut Juha Kumara. Tällä kertaa Kumara saa parikseen normaalisti Haapalaisen kanssa äänessä olevan Antti Pettisen. Nettilähetyksen lisäksi ottelua voi seurata tutusti Twitterin välityksellä.

Ottelu potkaistaan käyntiin tulevana sunnuntaina 2.8. klo 15. Tervetuloa Tampereen parhaaseen jalkapallotunnelmaan!