Komea ilta, komeita maaleja ja komea voitto 5-0 (2-0)

TamU-K – YlöR/2 5-0 (2-0)
1-0 Nawar Karikuss, 8 min
2-0 Youcef Chemlal, 10 min
3-0 Nawar Karikuss, 55 min
4-0 Alaa Adeeb, 69 min
5-0 Joonas Niemelä, 70 min

Varoitukset:
J-P Peltomäki, 29 min, YlöR/2
Otto Hiltunen, 31 min, YlöR/2
Mika Suonsyrjä, 84 min, TamU-K

Ulosajot:

Alaa Adeeb ajaa keskeltä läpi ja ampuu pallon maaliin noin 30 metristä.
Alaa Adeeb ajaa keskeltä läpi ja ampuu pallon maaliin noin 30 metristä.

TamU-K:n tuloksellisesti hyvät otteet saivat tiistai-iltana jatkoa, kun Ylöjärven Ryhdin kakkosjoukkue kaatui selvästi lukemin 5-0. Joka ikinen maaleista olisi tänään kelvannut kansainvälisiin koosteisiin, kun Sinipaidat ilahduttivat yleisöä hienoilla esityksillä. Tulessa oli varsinkin kaksikko Jose Chemlal ja Nawar Karikuss, jotka löysivät toisensa jälleen kerran hyökkäyspäässä. Muita ratkaisijoita olivat Alaa Adeeb sekä Joonas Niemelä.

Sinipaidat pääsivät otteluun vahvalla kokoonpanolla, vaikka poissaolojakin oli. Puolustuslinja aloitti yllättävästi ilman Sami Kriikkulaa kokoonpanon ollessa Adeeb, Oksanen, Suonsyrjä, Lakra. Keskikentälle avaukseen oli nostettu hyvän pelin Darraa vastaan pelannut Joonas Niemelä ja tämän vierellä Lauri Heittola. Keskikentän ylemmän kolmikon muodostivat Chemlal, Harju, Karikuss ja kärjessä viiletti tutusti Adnan Omerovic. Maalipuiden välissä värjötteli Ilkka Innola.

TamU-K sai avausvihellyksen jälkeen heti otteen pelistä. Ottelun neljättä Sinipaitojen kulmaa annettiinkin jo 3 minuutin kohdalla, mutta Eetu Paajala Ryhdin maalilla nyrkkeili hyvin maalille tulleet keskitykset. Neljännen kulman jälkitilanne toi kuitenkin TamU-K:n jo lähelle maalia, kun Ryhdin vastahyökkäys pysäytettiin nopeasti Niemelän toimesta keskiympyrässä ja pallo käännettiin vasempaan laitaan ensin Retu Harjulle ja tämän jälkeen Chemlalille. Chemlal ajoi pallon kanssa keskelle ja käänsi laukauksen kohti maalin vasempaa kulmaa. Pallo kimposi tolpasta takaisin peliin ja Ryhti-puolustus purki pallon yli päätyrajan.

Maali roikkui ilmassa heti alusta asti ja ensimmäisen kerran Paajala saikin kaivaa nahkakuulan selkänsä takaa jo ottelun 8. minuutilla. Chemlal tsippasi pallon hienosti syöttöä ihastelemaan jääneen Ryhdin puolustuksen väliin, johon Nawar Karikuss ajoitti poikittaisjuoksunsa oikea-aikaisesti. Karikuss otti pallon alas reidellä, pompautti oikealla jalalla pallon edessä seisseen pakin yli ja tämän jälkeen ilmasta saman jalan ulkosyrjällä oikean tolpan kautta verkkoon. Näin Sinipaidat saivat unelmastartin illan otteluun ja kaikenlisäksi vielä uskomattoman hienolla tavalla.

Lisää olikin sitten luvassa pari minuuttia myöhemmin. TamU-K:lle tuomittiin vapaapotku noin 20 metristä, jota asteli tutusti laukomaan Jose Chemlal. Pallo lensi Josen jalasta juuri sopivasti yli muurin, aivan vasempaan sivuverkkoon maalin sisäpuolelle. Paajala oli täysin voimaton, TamU-K:n juhliessa jo 2-0 lukemia 10 minuutin pelaamisen jälkeen.

TamU-K:n nopea 2-0 johtoon siirtyminen alkoi Sinipaitojen mielissä tuntua selvästi liian hyvältä, ja Ryhti päästettiin mukaan peliin. Vaarallisemmat tilanteet tulivat kuitenkin edelleen TamU-K:lle, kun keskikentältä Harju, Heittola ja Dedic pääsivät yrittämään maalia kuitenkin ilman tulosta. Puoliajan lopun parhaista otteista tuli kuitenkin muistetuksi Ryhdin maalivahti Paajala, joka piti ylöjärveläisiä pelissa mukana huikeilla esityksillään. Varsinkin Alaa Adeebin vaparin haku vasemmasta alakulmasta oli huikea pelastus, kuten myös tätä seuranneen kulmaflipperin hakeminen maaliviivalta. Tauolle talsittiin siis lukemissa 2-0 TamU-K:n hallittua kenttätapahtumia.

Toiselle puoliajalle tuli jälleen hieman pirteämpi TamU-K, ja lisämaaleja tuli kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Asialla oli jälleen kaksikko Chemlal-Karikuss, kun Chemlal eteni vasenta laitaa ja laittoi tarkan keskityksen suoraan takatolpalle hakeutuneen Karikussin päähän. Irakilainen oli täysin vapaana ja suuntasi puskun etu ylänurkasta sisään siirtäen TamU-K:n 3-0 johtoon ja lähettäen kentän laidalla ottelua seuranneet Ikurin Vireen pelaajat pettyneinä kotiin.

Lisäosumiin oli runsaasti paikkoja, mutta seuraava tuli vasta ottelun 69. minuutilla. Alaa Adeeb teki laitapakin paikalta nousua, ajoi pallon kanssa keskelle kenttää ja laukoi kovaa noin 30 metristä. Paajalan heittäytyminen jäi lyhyeksi, kun Adeebin laukoma pallo kimposi vasemmasta tolpasta verkkoon. Kun tästä komeasta osumasta saatiin pallo palautettua keskipisteelle, oli Joonas Niemelän vuoro lisätä oma taidonnäytteensä maalikimaraan. Pallo saatiin lähes heti aloituksesta pyörimään Ryhdin 16 -alueen rajan tuntumaan, josta Niemelä tykitti irtopallon boxin vasemmalta oikeaan yläkulmaan ylärimaa hipoen. 70 minuutin kohdalla peli oli ratkenneen oloisesti 5-0.

Vaikka Henry Frimanilla oli vielä mahdollisuus lisätä TamU-K:n maalisaldoa, jäivät Sinipaidat viiteen. Ryhti oli kuitenkin erittäin lähellä rikkoa nollansa hieman kyseenalaisesta tilanteesta tulleesta vaparista. Viljami Ahola antoi kroppansa puhua noin 18 metrissä, taistellen irtopallosta Ryhdin hyökkääjän kanssa. Tuomari ei uskonut Aholan ylivoimaa, vaan tuomitsi Ryhdille vaparin erittäin läheltä maalia. Viiden miehen muurikaan ei estänyt palloa lentämästä maalille, mutta Ilkka Innolan huikea venytys piti maalin jälleen kerran koskemattomana ja Sinipaitojen vastustajan nollilla. Ottelu päättyi Sinipaitojen ansaittuun 5-0 voittoon ja peli oli jo 7. peräkkäinen voitto TamU-K:lle.

Manageri Antti Pettinen oli tyytyväinen tulokseen: ”Hienoa että Ryhti sai kun saikin joukkueen kasaan, vaikka aluksi näyttikin vähän heikolta. Näitä pelejä on paljon mukavampi pelata rehellisesti tasakentällisin, kuin vajaalla.”

”Meidän oma pelimme oli alussa varsin hyvää, mutta nopeat kaksi maalia vähän latistivat suurinta intoa. Sinällään kuitenkin ehjä ja hyvä suoritus, vaikka ihan parasta ei tänään nähtykään kuin ajoittain. Pelaajista huokuu kuitenkin itsevarmuus ja tekemisen ilo, mikä on tärkeää lähdettäessä kauden ratkaisupeleihin. Tänäänkin joukkueessa oli monta onnistujaa ja saimme jälleen uuden nimen maalintekijöiden listaan. On hieno asia, että joukkueesta löytyy ratkaisukykyä ja -halua laajalta rintamalta.”

”Voitto tänään takaa meille hieman paremmat lähtökohdat kauden viimeiseen koitokseen ja ennenkaikkea lyö painetta kilpakumppaneillemme. Meidän täytyy kuitenkin keskittyä nyt vain ja ainoastaan omaan tekemiseen, sillä yhtään mitään ei ole vielä voitettu – eikä ilman oikeaa asennetta voitetakaan.”

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#3 Ahmed Lakra
#6 Mika Oksanen
#7 Retu Harju
#10 Adnan Omerovic
#16 Lauri Heittola
#21 Alaa Adeeb
#22 Mika Suonsyrjä
#23 Nawar Karikuss
#24 Joonas Niemelä
#26 Youcef Chemlal
#4 Matias Palo
#8 Isaac Gbehan
#11 Kemal Dedic
#18 Viljami Ahola
#20 Sami Kriikkula
#25 Mohammed El Harrak
#27 Henry Friman

YlöR/2
#1 Eetu Paajala
#2 Jussi Mäkinen
#3 Juho Kuusisto
#5 Atte Mäkinen
#7 Janne Hietaniemi
#8 Tommi Laaksonen
#14 Otto Hiltunen
#16 J-P Peltomäki
#18 Anttoni Kekkonen
#21 Matti Hiltunen
#36 Sami Päivinen
#69 Erno Luukkonen
#87 Petri Antila
#88 Janne Sinkkonen