Kevätkierros päätökseen kirvelevällä 3-4 (1-3) tappiolla

TamU-K – Pato 3-4 (1-3)
2 min Andrea Milanti 1-0
38 min Markus Siivonen 1-1
43 min Jouni Aaltonen 1-2
45 min Jouni Aaltonen 1-3
48 min Ville Vanhatalo 1-4
65 min Mika Kytöviita 2-4
67 min Jonne Keränen 3-4

Varoitukset:
76 min Markus Siivonen, Pato
82 min Joona Kapanen, TamU-K
84 min Ville Toiva, TamU-K

Ulosajot:

Tähdet:
*** Mika Kytöviita
** Jacin Dakkaki
* Andrea Milanti

Yleisöä:
168

TamU-K koki kauden toisen tappionsa lauantaina, kun Tervakosken Pato haki pisteet Pyynikiltä lukemin 3-4. Sinipaidat siirtyivät heti ottelun alussa johtoon, mutta varhaisen avausmaalin jälkeen ote siirtyi vääjäämättömästi vierasjoukkueelle. Pato teki ensimmäisen jakson aikana kolme maalia, jotka lopulta siivittivät vieraat voittoon Sinipaitojen kovasta loppukiristä huolimatta. Kevätkauden päättäminen tappioon kavensi TamU-K:n etumatkan sarjakakkoseen kahteen pisteeseen.

Andrea Milanti sijoittaa varmasti 1-0
Andrea Milanti sijoittaa varmasti 1-0

Helteisessä säässä pelattu ottelu alkoi TamU-K:n prässillä. Tervakoskelaispuolustukseen iskettiin ylhäältä kiinni ja jo muutaman minuutin jälkeen pääsi piikissä aloittanut Jacin Dakkaki syötönkatkoon toppareiden välissä. Dakkaki vapautti nopealla syötöllä Andrea Milantin linjan taakse, eikä italialainen erehtynyt läpiajostaan. Ensimmäisen maalin myötä oli avausjakson positiivinen anti Sinipaidoille nähty ja kotijoukkue tuudittautui aikaisen avausmaalin tuomaan harhaiseen hyvänolontunteeseen.

Jacin Dakkaki yrittää pienestä kulmasta maalia
Jacin Dakkaki yrittää pienestä kulmasta maalia

Pato otti pikkuhiljaa peliä haltuunsa voittamalla kaksinkamppailuita ja prässäämällä Sinipaitojen pelinrakentelua. Vierasjoukkue hilasi rikkonaista peliä kohti Kalle Heltosen vartioimaa maalia, muttei saanut muutaman kaukovedon lisäksi luotua vaarallisia paikkoja pelaamalla. Lopullinen käänne ensimmäisen jakson voimasuhteissa nähtiin, kun Sinipaitojen keskikentän ankkuri Niko Saarinen suojasi palloa lähellä vastustajan kuudentoistarajaa. Tervakoskelaispelaaja potkaisi takaapäin Saarista nilkoille sillä seurauksella, että Saarisen polvi taittui ikävän äänen saattelemana ja mies kannettiin välittömästi pois kentältä.

Niko Saarinen joutui jättämään kentän noin puolen tunnin pelin jälkeen

Niko Saarinen joutui jättämään kentän noin puolen tunnin pelin jälkeen
Niko Saarinen joutui jättämään kentän noin puolen tunnin pelin jälkeen

Saarisen vaihto sekoitti TamU-K:n peliä entisestään, ja kun heti perään vierasjoukkue tasoitti pelin upealla vapaapotkumaalilla, oli kotijoukkueen pakka täysin levällään. Hurmostilassa pelannut Pato voitti jokaisen tilanteen, eikä vastaavasti Sinipaidoilta onnistunut mikään, mitä kentällä yritettiin. ”Kaveri oli ainakin fyysisempi, eikä oikein pärjätty kaksinkamppailuissa ratkaisevilla hetkillä”, summasi ensimmäisen jakson annin hyvin laitapuolustajana pelannut Ville Toiva.

Tasoitusmaalin jälkeen Pato painoi pari pönttöä lisää ensimmäisen jakson loppuun ja peli näytti pelatulta, kun tauolle asteltiin lukemissa 1-3. Molempiin lisämaaleihin vierasjoukkue sai apua Sinipaitojen pelaajilta, jotka joko menivät tilanteisiin löysästi tai eivät ollenkaan. ”Meiltä puolustuksellisesti yksi kauden heikoimmista peleistä, toki laittoivat myös jäätävällä prosentilla paikoista sisään”, kommentoi Toiva ensimmäisen jakson lopun tapahtumia.

Pato siirtyy ratkaisevan tuntuisesti 1-4 johtoon toisen puoliajan alussa
Pato siirtyy ratkaisevan tuntuisesti 1-4 johtoon toisen puoliajan alussa

Vastoin Sinipaitojen haluttomasta ensimmäisen jakson esityksestä monille kummunneita odotuksia, nähtiin toisella jaksolla totinen taistelu pisteistä. Pato siirtyi vielä aivan jakson alussa vastustamattoman tuntuiseen 1-4 johtoon, mutta kuin varkain TamU-K nousi vielä taistelemaan voitosta. Ensin kentälle vaihdettu Mika Kytöviita puski pallon Toivan keskityksestä verkkoon ja heti perään Sonnin linkoamasta sivurajaheitosta pallo lipui Jonne Keräselle, joka sijoitti kuukunan tolpan kautta pömpeliin.

Yhden maalin takaa-ajoasemassa Sinipaidat loivat lujaa painetta vierasjoukkueen maalille ja kaksi kertaa pallo lipui aivan maaliviivan tuntumassa, mutta puolustus onnistui siivoamaan pelivälineen väljemmille vesille. Jossiteltavaa jäi myös kahdesta tuomarin tulkinnasta, joiden mukaan käsivirheestä sekä selkeästä sukituksesta boksissa ei tällä kertaa tarvinnut tuomita TamU-K:lle rangaistuspotkua. ”Joukkue reagoi ja nousi taistelemaan voitosta”, analysoi Andrea Milanti toisen jakson tapahtumia. ”Meidän pitää jatkaa tuosta reaktiosta tulevissa peleissä ja jos teemme niin, olen varma, että tulos on hyvä”, Milanti päättää.

Jacin Dakkaki teki lujasti töitä kahteen suuntaan
Jacin Dakkaki teki lujasti töitä kahteen suuntaan

Nyt Sinipaidat reagoivat hitusen liian myöhään ja lopulta aika loppui vääjäämättömästi kesken takaa-ajon. Pisteet lähtivät Tervakoskelle lukemin 3-4. Tappion lisäksi harmia aiheuttivat ennen kaikkea Niko Saarisen vakavanoloinen loukkaantuminen sekä Juha Kumaran että Joona Kapasen lievemmät nilkkavammat. Sinipaitojen rinki kävi niin kapeaksi, että jopa peliuransa jo lopettanut Mika Suonsyrjä vaihdettiin ottelun lopussa Kumaran tilalle kentälle. ”Hatunnosto joukkueelle ryhdikkäästä takaa-ajosta äärikapeaksi käyneellä pelaajistolla”, kommentoi Suonsyrjä ottelun jälkeen. ”Olisimme ansainneet pisteen, mutta kun kaveri saa pelata boksissa käsin ja kaataa hyökkääjiä ilman pilkkuja niin hyvää yritystä ei palkittu”, Suonsyrjä manaili.

Rumat lukemat Pyynikin tulostaululla: tästä ei enää toivuttu kahdesta kavennusmaalista huolimatta
Rumat lukemat Pyynikin tulostaululla: tästä ei enää toivuttu kahdesta kavennusmaalista huolimatta

Tosiasia kuitenkin on, että ensimmäisen jakson kaltaisella esityksellä sekä neljällä päästetyllä maalilla ei normioloissa voi haaveilla edes tasapelistä, joten paljon parannettavaa jää tuleviin peleihin. ”Ensi peliin on koko joukkueen tultava ihan eri ilmeellä, tai tulee tukkaan”, päättää laitapuolustaja Ville Toiva. Seuraava Sinipaitojen peli on jo tulevana lauantaina, kun äärimmäisen jännittävä Nelosen syyskierros starttaa. Vastaansa TamU-K saa Kaukajärven tekonurmella arvaamattoman FC Melodyn.

TamU-K:
#4 Kumara Juha -> #19 Suonsyrjä Mika, 84 min
#10 Keränen Jonne
#11 Saarinen Niko -> #7 Lehtovaara Juho, 33 min
#13 Niskanen Risto -> #26 Kytöviita Mika, 46 min
#15 Dakkaki Jacin -> #6 Kapanen Joona, 66 min
#17 Heltonen Kalle
#18 Pitkänen Otto -> #29 Airesto Osku, 61 min
#20 Irjala Jan
#22 Milanti Andrea
#27 Kauppinen Timo
#28 Toiva Ville

Pato:
#1 Leppänen Teemu
#4 Siivonen Timo
#5 Lapinniemi Jarno
#11 Vanhatalo Ville
#12 Kurki Juho
#14 Hyvönen Kari-Matti, #19 Tukia Anttoni, 90 min
#16 Karja Kaius -> #26 Eskolan Riku, 61 min
#20 Punkari Janne
#23 Siivonen Lassi
#24 Siivonen Markus
#25 Aaltonen Jouni -> #17 Pullinen Dani, 69 min

#6 Vuolteenaho Vesa
#21 Ahlholm Roope