Kevätkauden viimeisessä Pyynikin ottelussa tuttu vastustaja Tahmelasta

TamU-K:n viiden Pyynikin ottelun sarja päättyy lauantain alkuillassa vierasotteluun Tahmelan Vesaa vastaan. TahVe on Sinipaidoille tuttu vastus viime syksyn nousukarsintafinaalista, jossa Vitosen paikka varmistui komealla 4-2 voitolla värikkäiden vaiheiden jälkeen. Myös TahVe sai lopulta paikan Vitosessa täydennysmenettelyn jälkeen, ja näin joukkueiden seuraava kohtaaminen nähdään jo tulevana lauantaina. Ottelu alkaa Pyynikin urheilukentällä klo 16.00.

Tahmelalainen kotijoukkue on talven aikana menettänyt maalivahti Pekka Niemisen Kutosessa pelaavaan AC Goljatiiin, mutta muuten joukkue ei ilmeisesti ole kokenut viime kaudesta suuria muutoksia. Näin ollen salibandyn maajoukkuepelaaja Lassi Vänttisen johtama joukkue tarjoaa paljon suurempia muutoksia talven aikana kokeneille Sinipaidoille oivan mittarin. Saman huomion tekee myös TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä: ”TahVe on tuttu viime kauden päättäneestä trilleristä. Heillä vaihtuvuus on ollut meitä pienempää, niin on hienoa päästä mittaamaan mihin suuntiin olemme edenneet viime kaudesta.”

Sinipaidoilla on ottelun alla useampikin poissaolo ja kysymysmerkki. Yhä takareiden vammaansa paranteleva Ahmed Lakra on varmuudella poissa, vaikka kävikin jo aiemmin viikolla kokeilemassa pelikuntoaan kakkosjoukkueen ottelussa. Polvilikkauksessa kuluvalla viikolla käynyt Otto Pitkänen on niin ikään poissa: edessä lienee muutaman viikon huili. Lisähuolta puolustuslinjassa aiheuttavat työkiireisten Timo Kauppisen ja Sami Kriikkulan poissaolot. Keskikenttäpelaajista selkävaivoista kärsineen Anssi Saihan sekä nilkkavammasta toipumassa olevan Jesse Kupiaisen pelaaminen on epävarmaa.

Poissaoloista huolimatta TamU-K saa jalkeille iskukykyisen miehistön. Puolustuslinjassa viikko sitten ensiesiintymisensä tehnyt Osku Airesto saanee vastuuta avauskokoonpanossa, ja myös muun muassa Juha Kumara, Antti Eijamo, Alaa Adeeb ja Mika Oksanen ovat käytettävissä puolustuslinjan pelipaikoille. Ylempänä on valmennusjohdolla valittavanaan tätäkin useampia vaihtoehtoja, vaikkakin keskikentän pelintekijän rooli on Saihan ja nuoremman Kupiaisen jäädessä pois pieni kysymysmerkki.

Päävalmentaja Suonsyrjä luottaa ringin leveyteen ja laatuun: ”Poissaoloja ja loukkaantumisia on sen verran, että puolustuslinja menee uusiksi. Onneksi meillä on laaja ja tasalaatuinen rinki kuitenkin ja kestämme varmasti poissaolot.” Kolmen voiton putki sarjapeleissä ei myöskään ole saanut joukkuetta leijumaan. ”Voittoputki rentouttaa tekemistä varmasti. Joukkueessa on kuitenkin kova sisäinen vaatimustaso ja haluamme edelleen parantaa.”