Kesäkuun vieraskiertue päättyyy sunnuntaina Lempäälässä

TamU-K pelaa kolmannen peräkkäisen vierasottelun tulevana sunnuntaina Sääksjärven tekonurmella, jossa vastaan asettuu LeKi-futis. Vaikka sunnuntain ottelu on joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sarjapeleissä, kilpailullisia kohtaamisia on takana jo kaksi. Viime kaudella TamU-K voitti Suomen Regions’ Cupin kohtaamisen 1-0 Kaukajärven tekonurmella, mutta menneen talven Suomen Cupin kohtaamisen Pirkkahallissa voitti puolestaan LeKi-futis 1-2 (1-1). Tästä ottelusta jäi Sinipaidoille paljon hampaankoloon kun Suomen Cupin taivalla tyssäsi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan, joten sunnuntain ottelu on mahdollisuus ottaa kunnon revanssi.

LeKi-futis aloitti kautensa Nelosessa vahvasti voittaen kaksi ensimmäistä ottelua. Sen jälkeen trendi on ollut laskusuhdanteinen, sillä kaksi seuraavaa ottelua tuotti tasapelit, minkä jälkeen tarjolla on ollut vain tappioita. Lempääläläisillä onkin varmasti sunnuntaina mielessä viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken katkaisemin, sillä sarjassa kymmenenneksi valahtanut joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen putoamisviivan yläpuolelle.

PP-70 -ottelusta poissa ollut puolustuksen johtohahmo Timo Kauppinen palaa kokoonpanoon. Tulopuolella on myöskin kolme edellistä ottelua väliin jättänyt Jacin Dakkaki. Poissa puolestaan ovat ainakin pikkuvaivoista kärsivä Petri Vadén sekä Andrea Milanti, jolla on jälleen työeste. Sastamalassa itsensä loukannut Eero Riponiemi ei ole vielä pelikuntoinen, mutta uusimman arvion mukaan hänkin palaa kentille ennen kuin kesä alkaa kääntyä syksyksi.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä luottaa joukkueensa iskukykyyn: ”Torstain harjoituksissa alkoi näkyä tuttua TamU-K:ta. Jalat kävi ja syötöt napsui kohdilleen. Uskon vahvasti, että parannamme reilusti edellispelistä.” Totuttuun tapaan päävalmentaja korostaa samaan hengenvetoon nöyryyttä: ”Kaverilla on hieman selkä seinää vasten ja he aivan varmasti lyövät kaiken peliin. Meidän on oltava valmiita vastaamaan siihen.”

Ottelu alkaa sunnuntaina Sääksjärven tekonurmella sunnuntaina klo 18.45. Tampereelta Sääksjärvelle pääsee parhaiten Paunun bussilla numero 71, jolla on pysäkki aivan kentän vieressä. Monet kannattajat menevät paikan päälle jo hyvissä ajoin klo 17.20 Keskustorilta lähtevällä vuorolla, mutta myös tuntia myöhemmin klo 18.20 lähtevällä bussilla ehtinee kentän laidalle juuri ennen ottelun alkua. Ottelun jälkeen ehtii viimeistään klo 21.30 Lempäälän keskustasta lähtevään linjan 71 vuoroon. Hintaa bussille tulee ilmeisesti 3,90 € / suunta.