Kentältä poistui kaksi tyytymätöntä joukkuetta TamU-K:n ja FC Melodyn tasattua pisteet 2-2 (0-0)

TamU-K – FC Melody 2-2 (0-0)
58 min Jussi Kemmo 0-1
71 min Andrea Milanti 1-1
77 min Mikko Järvinen 1-2
80 min Andrea Milanti 2-2

Varoitukset:
28 min Osku Airesto, TamU-K
28 min Eero Sointu, TamU-K
56 min Matti Taipale, FC Melody
58 min Jussi Kemmo, FC Melody
87 min Lasse Villanen, FC Melody

Ulosajot:

Tähdet:
*** Ville Toiva
** Andrea Milanti
* Jonne Keränen

Yleisöä:
145

Kauden toinen TamU-K:n ja FC Melodyn kohtaaminen osoittautui juuri sellaiseksi kiihkeäksi kohtaamiseksi, jota osattiin odottaakin. Ensimmäinen puoliaika pelattiin maalittomasti, mutta toisella puoliajalla Melody siirtyi kaksi kertaa johtoon, ja yhtä monta kertaa Andrea Milanti toi Sinipaidat tasoihin. Kumpikaan joukkue ei ollut tyytyväinen lopputulokseen – tämän näki ja kuuli usean pelaajan eleistä ja spontaaneista huudoista ottelun loppuvihellyksen soidessa. Molemmilla joukkueilla oli paikkansa ratkaista ottelu, joten kenties tasatulos oli tälläkin kertaa oikeutettu. Sinänsä siistissä ottelussa myös tunteet kuumenivat muutamaan kertaan kentällä ja vaihtopenkeilläkin, mutta tällä kertaa ulosajoilta vältyttiin.

Runsaat poissaolot olivat pakottaneet TamU-K:n valmennuskaksikon rakentamaan keskikentän lähes kokonaan uudelleen. Jonne Keränen pelasi tutusti keskikentän pohjalla, mutta rinnalla oli tällä kaudella viime kautta selvästi pienemmillä minuuteilla ollut Juha Kumara. Heidän yläpuolellaan niin sanotulla kymppipaikalla oli Jacin Dakkaki – oiva ratkaisu valmennuskaksikolla, sillä kärkipelaajanakin Dakkaki on aina tehnyt paljon töitä molempiin suuntiin, ja myös tänään ikuinen työmyyrä onnistui erinomaisesti toteuttaen valmennuksen laatimaa pelisuunnitelmaa hienosti. Myös uusi topparipari Jan IrjalaJouko Turunen onnistui kohtalaisen hyvin, vaikka yhteisiä pelejä puolustuksen keskustassa ei ilmeisesti ollut takana lainkaan.

Ottelun alku oli melko tunnusteleva, eikä ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana ollut kummallakaan joukkueella varsinaisia maalipaikkoja. Sinipaitojen ensimmäinen tilaisuus tuli kulmapotkun jälkitilanteesta, kun pallo pomppi hyvin pelanneelle Jonne Keräselle mainioon vetopaikkaan reiluun 20 metriin. Melodyn maalivahti Visa Pispa kuitenkin torjui melko voimattomaksi jääneen ja keskelle suuntautuneen vedon helposti. Vierasjoukkueen ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli noin vartin kohdalla, kun pallo pomppi oudosti Niko Innaselle avoimeen paikkaan aivan maalin suulle. Pallo kuitenkin karkasi maalivahti Kalle Heltoselle, eikä varsinaista maalintekoyritystä nähty. Myöhemmin jakson aikana Innanen pääsi vielä kahdesti hyvään tekopaikkaan, mutta ensimmäisen Ville Toiva pelasti vedon peittäneellä viime hetken liulla kulmaksi, ja jälkimmäisessä Heltonen torjui kulmapotkua seuranneen puskun uudeksi kulmaksi.

Muutamista hyvistä tilanteista huolimatta ensimmäinen jakso päättyi maalitomana. Lähinnä maalia pallo kävi kun Osku Airesto puski kulmapotkusta oikeaoppisesti alas, ja Tuomas Lehti pelasti pallon väljemmille vesille maaliviivalta. Myös Jacin Dakkaki oli lähellä maalia puskiessaan pallon tolppaan. Melodylta taaseen maalintekoa pääsi koittamaan Innasen lisäksi Antti Kalliala, jonka nousu oikealta laidalta päättyi kovaan vetoon ja Kalle Heltosen torjuntaan. Samanlainen tilanne toistui myös heti toisen jakson alkuminuuteilla, mutta tälläkin kertaa hyvin pelannut Heltonen torjui. Pian tämän jälkeen toisessa päässä Jacin Dakkaki taisteli hyvin pallon päätyviivan tuntumassa keskityspaikkaan. Moni näki että pallo olisi käynyt rajan ylikin, mutta tällä ei lopulta ollut suurta merkitystä, sillä kärjessä pelannut Eero Sointu puski Dakkakin keskityksen reilusti yli maalin.

Kylmä suihku saatiin vajaan tunnin pelin jälkeen, kun Jussi Kemmo pääsi irti TamU-K:n puolustukselta. Maalivahti Kalle Heltosen avaus jäi Jonne Keräsen ja Marko Kalliolan kaksinkamppailutilanteen jälkeen pomppimaan keskikentän ja toppareiden väliin. Kun yksikään Sinipaita ei reagoinut nopeasti, Kemmo pääsi ensimmäisenä palloon, ja nosti sen hallitusti maaliin yli vastaan tulleen maalivahti Heltosen. Tuuletuksista päätellen maali maistui erityisen makealle, mihin saattoi olla osuutta myös Kemmon Sinipaitojen vaihtopenkiltä hetkeä aiemmin saamalla erityispalautteella.

TamU-K ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta vaan jatkoi tilanteiden luomista. Paras paikka 1-1 tasoitusmaalin tekemiseen oli Eero Soinnulla, joka pääsi oikealta puolittain läpi, mutta luvattoman heikko laukaus suuntautui reilusti ohi maalin. Eniten paikkoja oli kuitenkin Andrea Milantilla: leikkaus keskelle ja veto jonka maalivahti torjui, nousu laidalta ja veto kapeasta sektorista ohi, sekä hyvän syöttökombinaation päättäminen vetoon noin 16 metristä maalin yli. Toki toisena mainitussa paikassa olisi voinut harkita myös syöttöä keskellä vapaana olleelle Soinnulle, ja myös Jan Riikonen kärkkyi hänen takanaan takatolppavaihtoehtoa.

Millanti oli kuitenkin päättänyt tehdä maaleja itse, ja noin 70 minuutin kohdalla vihdoin osui. Tilanteessa kentälle vain hieman aiemmin vaihdettu Juho Lehtovaara voitti kaksinkamppailutilanteen boksin yläpuolella, teki pari hyvää liikettä, ja löysi syötöllään Milantin vasemmalta. Tästä italialainen pääsi sijoittamaan vapaasti pallon takakulmaan. FC Melodyn pelaajat huusivat paitsiota, mutta linjamiehen lippu pysyi alhaalla. Hurjaa halua tehdä maaleja osoittanut italialainen kommentoi ottelun jälkeen olevansa tyytymätön siihen että on ollut viime aikoina vain 10 prosentin kunnossa. Tilanne on kuitenkin kohenemassa: ”Nyt olen 60-70 prosenttia huipputasostani. Toivottavasti pian näette todellisen itseni.”

Vain viitisen minuuttia myöhemmin TamU-K oli jälleen takaa-ajoasemassa. Tilanne syntyi Melodylle tyypillisesti nopeasta vastahyökkäyksestä, kun Eero Sointu liputettiin paitsioon lähellä kulmlippua. Tässä tilanteessa puolestaan jossiteltavaa jäi liputusta protestoineille Sinipaidoille – ja myös linjalla sattumoisin ollut sinipaitainen junioripelaaja raportoi twittermiehelle ettei tilanne missään nimessä ollut paitsio. Yhtä kaikki, Melody pelasi pallon nopeasti hyökkäyspäähän, jossa Jussi Kemmo toi palloa kohti linjaa. Sinipaitojen puolustus keskittyi peittämään Kemmon laukausta, mutta tätä ei koskaan lähtenyt, vaan taituri käänsi linjan taakse Nelosen maalipörssiä johtavalle Mikko Järviselle, joka siirsi pallon läheltä varmasti maaliin.

Moni varmasti ehti jo ajatella, että tästä ei enää Sinipaidat nousisi, mutta toisin kävi. Andrea Milanti tasoitti pelin toistamiseen vain kolmisen minuuttia johtomaalin jälkeen. Tällä kertaa Sointu pelattiin oikealla sivurajaheitosta keskityspaikkaan. Milanti löytyi maalin edestä täysin vapaana, ja tällä olikin helppo työ siirtää pallo yhdellä kosketuksella maalin takayläkulmaan.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana ei voittomaalikaan ollut kaukana, kun Jan Riikonen pääsi keskittämään vasemmalta vapaasti. Uusi hankinta Henri Joki oli keskellä vapaana, mutta keskitys suuntautui liiaksi eteen ja päätyviivasta ulos. Myös Melodylla oli vielä paikkansa, joista vaarallisimmassa Heltonen torjui vedon lähietäisyydeltä kulmaksi.

Kun tuomarin loppuvihellys soi, kumpikin joukkue koki hävinneensä kaksi pistettä. Sinipaidoille toki yksikin piste on kullankallis nousutaistelua ajatellen, ja nosti joukkueen taas sarjakärkeen kun kaikki pahimmat kilpailijat ovat pelanneet vähintään yhtä monta ottelua. Tosin kärkipaikka tulee ohuen ohuella marginaalilla vain Ilveksen kakkosjoukkuetta paremman maalieron turvin.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä kommentoi Sinipaitojen luoneen tasaisessa ottelussa aavistuksen enemmän maalitilanteita. Mutta: ”Viimeiset ratkaisut olivat heikkoja.” Myös Andrea Milanti manasi samaa: ”Hukkasimme liian monia maalintekopaikkoja ja teimme liikaa virheitä keskikentällä. Meidän täytyy ottaa askel parempaan jos haluamme voittaa sarjan. Uskon että pystymme siihen, sillä meillä on hyvä joukkue.”

Joukkueen yleisilme saa kuitenkin päävalmentajalta kiitosta: ”Joukkue taisteli hienosti eikä miesvajetta juuri huomannut.” Vastus oli kuitenkin tänään kova: ”Kemmo ja Järvinen ovat sarjan eliittiä hyökkäyksessä ja Lehti ja Kalliola tuovat vakautta puolustamiseen. Tuo nelikko oli tänään meille liikaa, että olisimme saaneet kolme pistettä matkaan.”

Omista pelaajista päävalmentaja oli erityisen tyytyväinen Jacin Dakkakin ja Andrea milantin otteisiin: ”Milanti parantaa kaiken aikaa ja alkaa päästä rytmiin. Muualla on hieman väsymystä havaittavissa. Uskon kuitenkin, että jo seuraavassa ottelussa meillä on hieman enemmän miehiä käytössä, ja sitä kautta saamme lisävirtaa tekemiseen.”

Seuraava ottelu Sinipaidoilla onkin jo ensi perjantaina, kun joukkue matkustaa Urjalaan paikallisen palloseuran vieraaksi. Kevään ottelu Pyynikillä päättyi 6-0 ja maalikimaraa saatiin ihastella New York Timesin sivuilla. Ensi viikon ottelussa tuskin kumpikaan tulee toistumaan, sillä urjalalaiset ovat kauden mittaan osoittaneet olevansa kova kotijoukkue, eikä sarjasijoituksilla tässäkään ottelussa ole suurtakaan merkitystä kun paremmuutta ratkotaan käytännössä kentällä.

TamU-K:
#2 Turunen Jouko
#4 Kumara Juha -> #7 Lehtovaara Juho, 65 min
#10 Keränen Jonne
#15 Dakkaki Jacin
#17 Heltonen Kalle
#19 Sointu Eero -> #3 Joki Henri, 82 min
#20 Irjala Jan
#22 Milanti Andrea
#25 Riikonen Jan
#28 Toiva Ville -> #16 Helenius Jyri, 87 min
#29 Airesto Osku

#1 Suonsyrjä Mika

FC Melody:
#2 Kalliola Marko
#4 Kalliala Antti
#5 Heinonen Teijo
#6 Palonen Karri -> #16 Kruusimaa Tambet, 86 min
#7 Salminen Samuli
#10 Lehti Tuomas
#11 Järvinen Mikko -> #14 Vänttinen Niko, 79 min
#21 Kemmo Jussi -> #13 Mannila Mika, 81 min
#30 Pispa Visa
#68 Taipale Matti -> #22 Villanen Lasse, 73 min
#88 Innanen Niko -> #9 Lepola Tero, 67 min