KaVosta selkeä voitto 5-2 (2-0)

TamU-K – FC KaVo 5-2 (2-0)
1-0 Jacin Dakkaki, 25 min
2-0 Jacin Dakkaki, 30 min
3-0 Mika Kytöviita, 56 min
3-1 KaVo, 60 min
4-1 Mika Kytöviita, 71 min
5-1 Lauri Heittola, 75 min
5-2 KaVo, 90 min

Varoitukset

Ulosajot
Antti Luode, KaVo, 63 min

Kuvat
Tomi Lahtinen

TamU-K isännöi ensimmäistä harjoitusotteluaan kotikentällä, kun Kangasalan Voitto saapui Sinipaitojen vieraaksi Kaukajärvelle. Joukkueilla oli yhteistä historiaa yhden ottelun verran, kun KaVo kävi hakemassa lähes vuosi sitten Pyynikiltä jatkopaikan Regions Cupin toisella kierroksella lukemin 0-3. Tällä kertaa terävämpi oli kuitenkin TamU-K, joka vei kangasalaisseuraa selkeästi lukemin 5-2. Sinipaidoille maaleja iskivät Jacin Dakkaki ja Mika Kytöviita molemmat kahdesti, sekä Lauri Heittola kerran.

Pelin ensimmäiset 15 minuuttia oli TamU-K:lle erittäin vaikea. KaVo painoi päälle kovaa ja Sinipaitojen oli vaikea saada syöttöjä omille pelaajille. KaVon painostuksen keskellä ensimmäinen hyvä tilanne tuli kuitenkin TamU-K:lle, kun Joonas Kupiainen pääsi laukomaan 25 metristä irtopalloon. Laukaus meni vain muutamia senttejä ohi oikeanpuoleisen tolpan.

KaVon vaarallisin tilanne ensimmäisellä puoliajalla tuli oikealta rakennettuun tilanteeseen. Palloa pyöritettiin muutamalla syötöllä boksin oikeaan laitaan, josta tuli keskitys takatolpalle. Vartioimatta jääneen KaVon hyökkääjän kova pusku osui Sinipaitojen onneksi ylärimaan. TamU-K:n huono puolustus tilanteessa kruunautui kuitenkin sillä, että ylärimasta kimmonnut pallo tipahti suoraan 10 metriin jälleen vartioimattomalle KaVon pelaajalle, joka kotijoukkueen onneksi laukoi pelivälineen selvästi maalin ohi.

Kun KaVon kovasta tilanteesta saatiin selvittyä, oli TamU-K:n vuoro iskeä kuin varkain. KaVon maalivahti avasi peliä lyhyenä vasemmalle laitapuolustajalle. Jacin Dakkaki prässäsi kuitenkin kovaa, aavisti täydellisesti KaVon laitapakin aikeet ja vei pallon helponnäköisesti. Kovasta lähtönopeudesta tunnettu Dakkaki karkasi KaVon puolustajalta saman tien ja pääsi sijoittamaan pallon KaVon maalivahdin ulottumattomiin verkon perukoille 1-0.

Dakkaki 1-0

TamU-K jatkoi johtomaalin jälkeen KaVon maalin pommittamista. Ensin Mohammed El Harrak laukoi 25 metristä tarkan vedon vasempaa ylänurkkaa kohti, mutta KaVon maalivahti haki laukauksen hienosti. Pari minuuttia myöhemmin Dakkaki oli kuitenkin jälleen karussa KaVo-puolustukselta. Joonas Kupiainen antoi todella upean syötön KaVon puolustajien välistä linjan taakse suoraan Dakkakin juoksuun. Miehellä oli helppo työ tehdä päivän toinen maalinsa ja Sinipaidat siirtyivät jo 2-0 johtoon sarjatason ylempänä pelaavaa KaVoa vastaan.

Moha

Dakkaki 2-0

Peli jatkui toisella puoliajalla TamU-K:n hallinnalla mutta ensimmäisen todella vaarallisen tilanteen sai KaVo ottelun 55. minuutilla. Kulman maalinedushässäkästä pallo saatiin jo toimitettua Ilkka Innolan ohi, mutta Adnan Omerovic sai pelastettua tilanteen hieman ennen maaliviivaa. Seuraavaksi hyökkäsi TamU-K ja Lauri Heittola pääsi kokeilemaan maalia kaukoetäisyydeltä. KaVon maalivahti sai kuitenkin torjuttua laukauksen sivulle, jossa olikin sitten Sinipaitoja ensimmäisenä. Pallo pelattiin lopulta rangaistusalueen sisällä takaviistoon Mika Kytöviidalle, joka paukutti pelin jo 3-0:aan.

Ottelu näytti ratkenneen tähän maaliin, mutta KaVo pääsi iskemään hieman liian helposti kavennuksen. Vierasjoukkue hyökkäsi oikealta laitaa pitkin, josta tuli matala keskitys TamU-K:n maalille. Sami Kriikkula katkaisi keskityksen rinnallaan, yrittäen suunnata pallon joko Innolan näppeihin tai päädystä yli, mutta Innola ei ollut mukana tilanteessa ja epäonnistuneen katkon väliin pääsi KaVon hyökkääjä. Tämä ei erehtynyt, vaan laittoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Kuva 1

Pian tämän jälkeen nähtiin ottelussa ensimmäinen kortti ja kortin väri oli punainen. KaVon keskikenttäpelaaja Antti Luode avautui tuomarin suuntaan pari kertaa liikaa vielä tuomarin varoituksen jälkeen ja tällä ei ollut muuta tehtävää, kuin toimittaa kuumana käynyt pelaaja ulos kentältä.

Sinipaidat saivat lisää otetta pelistä ja KaVo lähes lahjoitti Dakkakille kolmannen maalin päivään. KaVon maalivahti tiputti käsistään keskityspallon suoraan Dakkakin jalkoihin, mutta tällä kertaa viimeistely ei ollut ensiluokkaista. Sisäsyrjäsijoitus meni hieman maalin ohi, vaikka koko maali oli tyhjillään pelaajan edessä.

Pari minuuttia tämän jälkeen KaVolle tarjoutui tilaisuus iskeä maali kulmasta, mutta TamU-K oli tänään huomattavasti terävämpi. Pallo purettiin rangaistusalueelta lopulta Dakkakin toimesta pitkänä kohti keskiympyrää. Sinipaitojen onneksi purkupallo suuntautui suoraan Mika Kytöviidalle, joka ensin suojasi hyvin palloa ja tämän jälkeen haastoi KaVo puolustuksen sonnimaisella nousulla. Kytöviita sai karistettua hätistelleen KaVo puolustajan kannoiltaan, eteni rangaistusalueen sisälle ja laukoi todella kovan matalan kudin maalin takanurkkaan. TamU-K siirtyi pelissä jälleen kolmen maalin johtoon.

Kuva 3

Kuva 6

Lisää osumia tuli vajaa viisi minuuttia edellisestä, kun Sinipaidat raastoivat pallon keskialueella. El Harrak toimitti pallon jälleen boksiin ja Heittola pääsi viimeistelemään TamU-K:lle jo 5-1 johdon lähietäisyydeltä.

TamU-K lähenteli KaVon maalia vielä pelin loppupuolella monesti, mutta peli näytti ratkenneen ja kummankin joukkueen tempo kentällä laski huomattavasti. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla KaVo pääsi iskemään pelin lopputulokseksi 5-2, kun hyökkääjä päästettiin korkealla pelaanneelta TamU-K -linjalta karkuun. Omerovicilla oli mahdollisuutensa purkaa koko tilanne, mutta liiallinen vauhti tilanteessa kostautui, kun KaVon hyökkääjä taituroi pallon Omerovicin ohi ja itsensä yksin Innolan kanssa nokikkain ja lopulta sijoitti nahkakuulan verkkoon.

Vaikka ottelun ensimmäiset 15 minuuttia olivat TamU-K:lta huonoa peliä, oli tästä huolimatta loppuosa pelistä ehkäpä parasta, jota Sinipaidoilta on harjoituskaudella nähty, poissulkien kaksi helposti päästettyä maalia. Helpottavaa oli myös se, että onnistumisia tuli hyökkäyspäässä reilusti, vieläpä yhtä sarjatasoa korkeammalla pelaavaa joukkuetta vastaan.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen joukkueen esitykseen alun hermoilua lukuunottamatta: ”Jäimme alussa pahasti lähtötelineisiin surkean syöttöpelaamisen vuoksi, mutta kun saimme pelaamisen rakenteen kuntoon, oli pelaamisemme erittäin laadukasta kauttaaltaan. Maalinteko on ollut meille vaikeaa ja kokoonpano on elänyt voimakkaasti pitkin harjoituskautta, mutta joukkueen isot teemat prässi ja pallonhallinta alkavat näkyä hyvin. Maalintekijöiden lisäksi haluan nostaa esiin Adnan Omerovicin hienon työskentelyn oudolla pelipaikalla ja kaiken aikaa parantavan Mohamed El-Harrakin laitapelaamisen.”

Tamu-K:n harjoitusottelut jatkuvat 14.4. sunnuntaina, kun Pelikassit tulee vierailemaan Kaukajärvelle klo 14 lähtien. Tervetuloa seuraamaan Sinipaitojen otteita!

TamU-K:
Ilkka Innola
Ahmed Lakra
Juha Kumara
Vesa Suonsyrjä
Adnan Omerovic
Joonas Kupiainen
Jyri Helenius
Timo Kauppinen
Lauri Heittola
Mika Kytöviita
Mohammed El Harrak
Kalle Heltonen
Sami Kriikkula
Mika Suonsyrjä