KaVo vahvempi lukemin 0-3 (0-1)

TamU-K – FC KaVo 0-3 (0-1)

Maalintekijät
0-1 Erkka Arvonen, 30. min
0-2 Erkka Arvonen, 75. min
0-3 Ahmed Al-Tallab, 88. min

Varoitukset
50. min, Mika Suonsyrjä, TamU-K
66. min, Ahmed Lakra, TamU-K

Sinipaidat palasivat virallisesti Suomen jalkapallokartalle lauantaina, kun TamU-K ja Kangasalan voitto kohtasivat Suomen Regions Cupin toisen kierroksen ottelussa Pyynikin kentällä. KaVo puristi lopulta selvän 3-0 vierasvoiton Sinipaitojen vahvasta vastuksesta huolimatta. Vierasjoukkueen ensimmäinen maali syntyi ensimmäisellä jaksolla, loput osumista upotettiin viimeisen vartin aikana kun TamU-K:n pelaajien jalka alkoi painaa.

Sinipaitojen ensimmäistä virallista ottelua sitten viime vuoden huhtikuun oli saapunut varhaisesta alkamisajasta huolimatta seuraamaan yli satapäinen yleisö. Jaska Viitasen United-hymnin saattelemana asteli kentälle seuraavanlainen TamU-K-kokoonpano. Maalissa aloitti Timo Iivonen, jolle ei pelissä suurempia virheitä sattunut ajoittaisista kommunikaatio-ongelmista huolimatta. Puolustuslinjassa nähtiin yllätys, kun normaalisti keskikentän rikkovassa roolissa pelaava Mika Oksanen avasi Ahmed Lakran rinnalla topparina. Laitapuolustajina erinomaisesti koko ottelun pelasivat Heikki Wilen vasemmalla ja Jyri Helenius oikealla. Wilenin otteista paistoivat eleettömyys ja rauhallisuus, Helenius puolestaan avasi peliä erinomaisesti ja oli vahva ylöspäin. Helenius hoiti myös puolustusvelvoitteensa moitteetta ja taisteli uhrautuvasti vierasjoukkueen vaarallisinta pelaajaa, Ahmed Al-Tallabia vastaan.

Keskikentän laidoille manageri Antti Pettinen heitti nuoren Retu Harjun ja kokeneemman Mohammed El Harrakin, keskustassa Melodystä siirtynyt kovaotteinen Mika Suonsyrjä vastasi voimasta ja joukkueen kapteeni Tomi Lahtinen jakoi palloa hyvin eteenpäin, mutta oli välillä hiukan pehmeä kaksinkamppailuissa. Kärjessä pelasivat niin ikään tuore hankinta Jose Chemlal ja Isaac Gbehan. Molemmille aukesi loistava paikka siirtää pallo pömpeliin, mutta kumpikin ratkaisu jäi epävarmaksi ja isäntäjoukkue nollille.

Ensimmäinen jakso oli tasaista peliä, jota vierasjoukkue lievästi hallitsi luoden useampia vaarallisia hyökkäyksiä. Paras maalintekopaikka hölmöiltiin kuitenkin TamU-K:n Jose Chemlalille, joka sai KaVon puolustajalta lahjasyötön suoraan läpiajoon, mutta maalivahti ehti peittää keskelle suuntautuneen laukauksen. KaVon paras paikka ja maaliin johtanut tilanne syntyi hyvästä pystysyötöstä kärjelle, joka oli keskellä vapaassa laukaisupaikassa. TamU-K-vahti Iivonen torjui ensimmäisen vedon, muttei voinut jatkopalloon ensimmäisenä ehtineen kangasalalaislaitahyökkääjän ulkoterätuikkaukselle mitään. Taukomakkaraa lähdettiin mutustelemaan tilanteessa 0-1.

Tauolla Pettinen sai käyttöönsä keskuspuolustaja Lauri Heittolan, joka vaihdettiinkin hyvin pelanneen Oksasen tilalle hetimiten. Kenttäkomennuksen kuuli kopissa myös kannattajien vuoden 2011 pelaajaksi valitsema Joonas Niemelä, joka asteli Mohammed El Harrakin paikalle laitaan. Toisen jakson aikana kentälle vaihdettiin myös Adnan Omerovic ja Kemal Dedic hyökkääviin rooleihin sekä Martti Pelttari laidalle.

Jos ensimmäinen jakso kulki vieraiden löyhässä komennossa, otti TamU-K ohjat toisella. Varsinkin näppärä ja nopealiikkeinen Retu Harju aiheutti ongelmia vieraiden puolustukselle. Jakson parhaat paikat aukesivat liberialaislähtöiselle Isaac Gbehanille, mutta tämänkin laukauksiin naapurikuntalaisten maalivahti ehti tielle. Lopulta kovaa tasoitusta jahdanneen TamU-K:n peli hajosi fysiikan ja pelirutiinin puutteeseen, ja vielä kun valmentaja Pettinen oli pakotettu tekemään vaihtoja kriittisille paikoille, otti KaVo taas pelin haltuunsa ja rokotti vielä kaksi osumaa, joista jälkimmäinen oli oiva tyylinäyte ottelun parhaan pelaajan Ahmed Al-Tallabin viimeistelytaidosta. Tyylikäs sijoitus takakulmaan ohi Iivosen ei jättänyt jossiteltavaa.

Loppulukemiksi Pyynikin kentällä kirjattiin 0-3 ja näin ollen jatkopaikka lähti kohti Kangasalan maastoa. Ymmärrettävästi tappio korpesi heti ottelun jälkeen sekä joukkueen manageria, pelaajia kuin kannattajiakin, mutta nukutun yön jälkeen pelistä alkaa hahmottua yhä enemmän toimivia ja positiivisia asioita.


”Jo eilen illalla pelistä löysi paljon positiivisia asioita, tämä oli hyvä kaudenavaus.”
, totesi manageri Antti Pettinen sunnuntaina.

”Alussa pelaajia varmasti jännitti, koska paikalla oli iso yleisö alasarjapeliin, sillä yleensä kentän laidalla on viisi katsojaa ja nekin sukua. KaVo ansaitsi voittonsa ja oli selkeästi rutinoituneempi joukkue, joka myös rankaisi paikoistaan. Pystyimme kuitenkin haastamaan heidät vielä toisellakin jaksolla, eli ero sarjatasoissa ei näkynyt kentällä niin paljon kuin tulostaululla.” Pettinen kertaa ja peräänkuuluttaa tulevaisuudessa enemmän tilannekovuutta. ”Mutta sitä tulee sitten pelikokemuksen kautta, harrastesarjassa ei kuitenkaan aivan näin kovaa pelata. Luottavaisin mielin lähdemme kohti sarja-avausta!”

Kausi on virallisesti avattu ja jatkoa seuraa! TamU-K:n kuutosdivarikauden avaus pelataan sunnuntaina 6.5. kello 19.30 Kaupin Urheilupuistossa. Tule todistamaan lähtölaukausta divarikaudelle ja ole mukana luomassa yhteistä menestystä!

TamU-K kokoonpano
#1 Timo Iivonen
#2 Heikki Wilen
#3 Ahmed Lakra
#6 Mika Oksanen -> #16 Lauri Heittola, 45min
#7 Retu Harju -> #13 Martti Pelttari, 75min
#8 Isaac Gbehan -> #11 Kemal Dedic, 70min
#9 Tomi Lahtinen
#15 Jyri Helenius
#22 Mika Suonsyrjä
#25 Mohammed El Harrak -> #24 Joonas Niemelä, 45min
#26 Youcef Chemlal -> #10 Adnan Omerovic 60min

Vaihtopelaajat
#4 Matias Palo
#17 Mohammed Al-Shemari

Raportin kuvat: Juho Rinne

Ottelukooste, kuvaaja: Petteri Tyni

Manageri Pettisen haastattelu ottelun jälkeen, kuvaaja ja haastattelija: Petteri Tyni