Kausi käyntiin Suomen Cupilla, LeKi saapuu Pirkkahalliin

Kilpailukausi alkaa jälleen keskellä talvea, kun Suomen Cup pärähtää käyntiin piirinsarjajoukkueiden osalta. TamU-K arvottiin kilpailussa suoraan toiselle kierrokselle, jossa se kohtaa jo viime kaudelta tutun LeKi-futiksen. Edellinen kohtaaminen tapahtui viime kesänä Suomen Regions’ Cupissa, jossa TamU-K voitti ottelun 1-0 ja eteni cupin 4. kierrokselle.

LeKi-futis pääsi Suomen Cupin toiselle kierrokselle, kun se päihitti Parolan Visan niukasti lukemin 1-0 Pirkkahallissa käydyssä ottelussa. Kausi on lempääläläisillekin kuitenkin vielä nuori, sillä isolle kentälle joukkue on päässyt vasta helmikuun alusta, kun Valkeakosken Sahara avautui talviharjoittelulle. Tulevalla kaudella lempääläläiset pelaavat TamU-K:n ohella Tampereen Piirin Nelosta, joten joukkueet tulevat toisillensa vielä tutuksi tänä kesänä.

Sinipaitojen valmistautuminen Suomen Cupiin on ollut ailahtelevaa. Kausi aloitettiin harjoitusotteluilla jo hyvissä ajoin ennen joulua Nelosen Talvisarjassa, jossa ensin kaadettiin Ilves/2 ja uuden vuoden jälkeen FC Melody. Muita harjoitusotteluita on ollut kaksi kappaletta, joista toisessa FC Jazz/2 oli TamU-K:ta kovempi lukemin 3-1 ja toisessa päädyttiin tasapeliin TP-49:n kanssa Saharan lumihangessa.

TamU-K pääsee otteluun hieman kavennetulla pelaajaringillä. Poissa erilaisten vaivojen takia ovat vielä ainakin pari viikkoa Jan Irjala, Jan Riikonen, Niko Saarinen, sekä Anssi Saiha ja muiden syiden takia saatavilla ei ole myöskään Jacin Dakkakia ja Eero Sointua. Petri Vadén on lähellä pelikuntoa, mutta todennäköisesti maanantain ottelu tulee vielä laitapelaajalle liian aikaisin.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä luottaa kuitenkin siihen, että joukkueen asenne on kohdallaan: ”Cup-malliset kilpailut ovat sellaisia, että joukkuetta ei todellakaan tarvi erikseen sytyttää. Hieno tapahtuma tulossa.”

”Harjoituspelimme ovat olleet eri syistä sellaisia, että on hyvin vaikeaa arvioida missä etenemme suhteessa sarjamme muihin joukkueisiin. Olen kuitenkin erittäin luottavainen iskukykymme suhteen”, Suonsyrjä tuumii joukkueen tilannetta cup-ottelun alla.

Suomen Cupin 2. kierroksen ottelu TamU-K – LeKi-futis pelataan TESC:n (Pirkkahalli), C-hallissa maanantaina 10.2. klo 22.30 alkaen. Tervetuloa kannattamaan Sinipaidat Suomen Cupin kolmannelle kierrokselle!