Kausi jatkuu maanantaina Apialla VaKP:n vieraana

Sinipaitojen ottelut Nelosessa jatkuvat maanantai-iltana, kun joukkue matkustaa Valkeakosken Koskenpoikien vieraaksi. Ottelu pelataan Apian urheilukentällä klo 18.30 alkaen, ja on molemmille joukkueille kauden ensimmäinen ottelu luonnonnurmella. Voitto veisi TamU-K:n Nelosen kärkipaikalle ainoana puhtaan pelin joukkueena.

Sinipaitojen aiemmat pelit VaKP:ia vastaan eivät kuitenkaan ole voittoja tuottaneet. Viime kaudella toukokuinen vierailu Apialla päättyi 3–1 (2–0) -tappioon, ja elokuun helteinen kohtaaminen Pyynikillä päättyi karvaaseen 1–3 (0–1) -tappioon vieraiden Miska Virkin tehtyä hattutempun. Tätä aiemmin VaKP on kohdattu kaudella 2013 Suomen Cupin toisen kierroksen ottelussa, jonka VaKP voitti Pirkkahallissa 0–1 (0–0). Myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä muistaa tilastot: ”Meillä on synkkä historia VaKP:n kanssa. Pelillisesti olemme pärjänneet, mutta he ovat vieneet voiton joka kerta. Siinä on meille iso tavoite muuttaa tätä tilastoa.”

Sinipaidoilla on tasonnoston paikka myös ajatellen kahta kauden ensimmäistä Nelosen ottelua. Vaikka molemmista irtosi voitot, ei pelin taso ole vielä ollut sitä mihin joukkueen tiedetään pystyvän. Lisäksi vastustajina Pelikassit ja UrPS eivät ole sellaisia, joiden ennakoitaisiin nousevan Nelosen kärkikamppailuihin, joten todellinen tasonmittaus on vielä jäänyt näkemättä. ”Harjoituksissa joukkue on todella hyvä”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä, ”Peleissä on vielä ollut henkistä takalukkoa, joka on kipsannut esityksiä. Nyt on taas mahdollisuus nostaa tasoa.”

VaKP lähtee otteluun allaan selkeä 0–9 (0–2) -voitto vierasottelussa FC Teivoa vastaan. Nelosen ensimmäisellä kierroksella Parolan Visa puolestaan haki pisteet Saharasta 1–3 (0–3) -voitolla. VaKP varmasti mielii viimevuotiseen tapaan mukaan Nelosen kärkipään kamppailuihin, joten maanantain ottelu mittaa mainiosti Sinipaitojen tämä hetkisen tason.

Matka Tampereelta Valkeakoskelle on lyhyt, mutta niille jotka eivät pääse kentän laidalle on tavalliseen tapaan tarjolla Twitter-seuranta.