Kausi auki voitolla 3-0 (1-0)

TamU-K – LaVe 3-0 (1-0)
44 min 1-0 Jacin Dakkaki
59 min 2-0 Mohammed El Harrak
90 min 3-0 Nawar Karikuss

Varoitukset:

68 min, Eero Salmio, LaVe

Ulosajot:


Yleisöä:
163

Kuvat:
Tomi Lahtinen

Sinikaartin katsomokoreografia
Joukkueiden marssiessa kentälle nähtiin Sinikaartin upea katsomokoreografia. Kuva: Mikko Jokela

TamU-K:n kausi Vitosen 1. lohkossa alkoi loisteliaalla 3-0 voitolla Nelosesta Vitoseen pudonneesta Lammin Vedosta. Voiton takasi hyvän ottelun pelannut sinipaitainen puolustuslinja, joka piti lammilaiset poissa maalintekopaikoilta. Kolme pistettä kauden alkuun antaa TamU-K:lle heti hyvän startin nousun tavoittelussa.

Ottelu päästiin aloittamaan hienossa auringonpaisteessa, vaikka juuri ennen alkuvihellystä taivaalta oli tullut pienoista räntäsadetta. Ottelun tärkeys näkyi molempien joukkueiden otteissa ja pelin alussa ei tilanteilla mässäilty. TamU-K pyrki perinteisesti pallonhallintaan, mutta LaVe:n kova prässi teki Sinipaitojen pelin vaikeaksi.

Petri Vadén, taustalla TamU-K:n vaihtopenkki ja Sinikaarti
Petri Vadén, taustalla TamU-K:n vaihtopenkki ja Sinikaarti

Ensimmäinen vaarallinen tilanne syntyi kuitenkin vieraille, kun LaVe:n Tatu Heikkilä ampui paristakymmenestä metristä pallon poikkihirteen ja siitä maalin katolle. Vain minuutti myöhemmin oli TamU-K:n Lauri Heittolan vuoro ampua vastaavasti pallo ylärimaan, mutta jatkotilanne kilpistyi LaVe-maalivahti Mauri Halinin torjuntaan.

Peli aaltoili päästä päähän ilman että kumpikaan joukkue sai mainittavampia tilanteita. TamU-K haki Jacin Dakkakia pitkillä palloilla, mutta Dakkaki ei palloa montaa kertaa saanut haltuunsa.

Puoliajan loppua kohti tilanteita alkoi kuitenin syntyä. LaVe:n Nuutti Hakala pelattiin hienoon maalintekopaikkaan puolittain yksin läpi, mutta Ilkka Innola veti pitemmän korren ja torjui Hakalan laukauksen pitäen tilanteen tasoissa. Vielä ennen vihellystä LaVe:lle tuomittiin vapaapotku kuudentoista alueen rajalta, mutta Innola nappasi Eero Salmion jalasta suoraan kohti tulleen pallon helponnäköisesti.

Joonas Kupiainen antaa maaliin johtaneen vapaapotkun
Joonas Kupiainen antaa maaliin johtaneen vapaapotkun

TamU-K sai ensimmäisen puoliajan ainoan todellisen maalintekopaikan aivan puoliajan loppuhetkillä. Tuomari vihelsi rikkeen lammilaisia vastaan noin 35 metristä. Joonas Kupiainen asettui antamaan vapaapotkua ja sai toimitettua pallon boksin sisään suoraan Juha Kumaran päähän. Kumaran puskusta pallo nousi LaVe-vahti Mauri Halinin yli ja tipahti maaliviivalle, josta Jacin Dakkaki kävi tönäisemässä pelivälineen viivan yli. Sinipaidat siirtyivät 1-0 johtoon aivan puoliajan lopussa hieman varkain, sillä maaliin asti vaarallisimmat tilanteet olivat kaikki syntyneen Lammin Vedolle.

Dakkaki siirtää Kumaran puskun maaliviivan edestä verkkoon
Dakkaki siirtää Kumaran puskun maaliviivan edestä verkkoon

Toinen puoliaika kentälle asteli aivan toisenlainen TamU-K. Jos ensimmäinen puoliaika oli kotijoukkueelle vaikea ja LaVe teki pelaamisen kentällä vaikeaksi, oli toinen puoliaika kuin toisen joukkueen pelaama. TamU-K otti ohjakset täysin haltuunsa ja vei peliä miten tahtoi.

Sinipaidat olivat selkeästi terävämpiä heti alkuunsa ja TamU-K melkein lisäsi johtoa, kun Dakkaki pelattiin maata pitkin karkuun LaVe:n puolustuslinjalta. Dakkakin ensimmäinen kosketus oli kuitenkin huono ja pallo karkasi hieman. Tästä huolimatta Sinipaitojen hyökkääjä ehti palloon ensin ja sai syötettyä pelivälineen vasemmalla juoksevalle Petri Vadénille. Vadén menetti tasapainonsa ja ei saanut toimitettua palloa tyhjään verkkoon.

Petri Vadenilla tyhjä maali edessä, mutta asento on hieman huono
Petri Vadénilla tyhjä maali edessä, mutta asento on hieman huono

Pian Sinipaidat loivat jälleen vaarallisen tilanteen. Petri Vadén eteni oikeaa laitaa pitkin, josta tämä jatkoi pallon sivuttain Anssi Saihalle. Halin torjui Saihan vedon, mutta ei saanut kunnon otetta pallosta sen valuessa vain hieman ohi maalin.

LaVe alkoi selkeästi väsymään ottelun jatkuessa TamU-K:n hallinnassa. Sinipaitojen johto lisääntyi 2-0:aan lähes vastaavasta vapaapotkusta, kuin TamU-K:n ensimmäinenkin maali. Kupiainen antoi kierteisen vapaapotkun 35 metristä, josta pallo jäi elämään kuudentoista alueen sisään. Ensin pääsi yrittämään Vadén, mutta tämä epäonnistui laukausyrityksessään, pallo kimposi parin pelaajan pohkeesta lopulta Mohammed El Harrakille, joka toimitti pallon verkkoon.

Pallo matkalla maaliin, 2-0
Pallo matkalla maaliin, 2-0

Sinipaidat jatkoivat pallonhallintaa ja hienoa pallonsiirtelyä väsyneen LaVe:n kustannuksella. Keskikentällä tahtipuikkoa heilutti Anssi Saiha, jonka syötöt tuntuivat aina löytävän Sinipaitaisen pelaajan. TamU-K haki tilanteita rauhassa ja esimerkiksi Adnan Omerovic pelattiin kertaalleen oikealta läpi, mutta tämän kärkipotku suuntautui suoraan LaVe:n maalivahtia kohti.

TamU-K haki vielä lopussa lisää jalkoja hyökkäykseen, kun Nawar Karikuss otettiin Jacin Dakkakin tilalle Sinipaitojen hyökkäykseen. Tämä johti viime viikonlopun tavoin onnistumiseen. Anssi Saiha löysi Karikussin LaVe-toppareiden välistä aivan ottelun viimeisellä minuutilla, josta Karikuss viimeisteli hienolla laukauksella takanurkkaan.

Sinikaarti
Sinikaarti

TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä katseli tyytyväisenä suojattiensa otteita: ”Tämä oli henkisesti todella tärkeä voitto. Kauden avausottelut ovat perinteisesti tärkeitä matseja kautta ajatellen, vaikka tarjolla on samat kolme pistettä kuin muistakin peleistä. Tänään joukkue näytti kentällä omaavansa sitä asennetta, jota vaaditaan sarjanousua tavoittelevalta joukkueelta.”

”Kaikki kunnia LaVe:lle heidän ensimmäisen puoliajan prässistään, se teki meidän pelaamisen todella hankalaksi. Toisella puoliskolla prässiin ei enää riittänyt jalkoja, ja meidän pallollinen pelaamisemme oli heille liikaa”, selitti Suonsyrjä ottelun ratkaisua.

Otto Pitkäseltä jälleen vakuuttava esitys laitapakkina
Otto Pitkäseltä jälleen vakuuttava esitys laitapakkina

Pelaajistosta löytyi helposti päivän onnistujat: ”Erityisesti nostan tämän päivän esityksestä toppariparin jalustalle, Kumara-Kauppinen kaksikon työskentely oli todella huikeaa. Anssi Saiha näytti myös todellisen tasonsa. Tässä on se syy, miksi mies on pelaavassa kokoonpanossa polvivaivoista huolimatta.”

Ottelun parhaan pelaajan titteli Juha Kumaralle
Ottelun parhaan pelaajan titteli Juha Kumaralle

Vaikka Sinipaidat keräsivät heti kauden alkuun kolme pistettä, tuli samalla myös hieman huonoja uutisia. Jesse Kupiainen väänsi nilkkansa ensimmäisellä puoliajalla ja tulee todennäköisesti olemaan poissa kentiltä muutaman viikon. Toinen huono uutinen koski Ahmed Lakraa, joka joutui jättämään kentän takareisivamman takia.

TamU-K taistelee jälleen Vitosessa ensi viikolla, kun FC Rellu isännöi TamU-K:ta Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 5.5. klo 16.15 lähtien. Tervetuloa kannustamaan Sinipaidat voittoon!

Juhlimista ottelun jälkeen
Juhlimista ottelun jälkeen

Päivän ruokatarjonnasta vastasi Ravintola 4 Vuodenajan huippukokit Yoni ja Darren. Grilli oli kuumana ja ranskalaiset hodarin maukkaita
Päivän ruokatarjonnasta vastasi Ravintola 4 Vuodenajan huippukokit Yoni ja Darren. Grilli oli kuumana ja ranskalaiset hodarin maukkaita

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#3 Ahmed Lakra
#4 Juha Kumara
#7 Jesse Kupiainen
#8 Petri Vadén
#11 Joonas Kupiainen
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pirkänen
#19 Vesa Suonsyrjä
#27 Timo Kauppinen
#17 Kalle Heltonen
#10 Adnan Omerovic
#13 Antti Eijamo
#21 Alaa Adeeb
#23 Nawar Karikuss
#24 Anssi Saiha
#25 Mohammed El Harrak

Lammin Veto
#1 Mauri Halin
#8 Vesa-Heikki Lindberg
#10 Joni Salo
#16 Harri Majuri
#20 Marcelo Massamba
#25 Eero Salmio
#29 Santeri Saarinen
#40 Otto-Samuli Salmijärvi
#69 Juuso Koivuniemi
#73 Tatu Heikkilä
#93 Joonas Helen
#9 Severi Saarinen
#19 Valtteri Raittinen
#22 Vesa Karjalainen
#35 Nuutti Hakala
#39 Sami Mäkelä

Tähtipörssin valinnat:
* * * Juha Kumara
* * Timo Kauppinen
* Otto Pitkänen