Kauppinen murskasi TaPa:n hattutempulla 0-5 (0-2)

TaPa – TamU-K 0-5 (0-2)
6 min 0-1 Osku Airesto
25 min 0-2 Jan Irjala
52 min Jan Irjala, TamU-K, erp
58 min 0-3 Timo Kauppinen
65 min 0-4 Timo Kauppinen
70 min 0-5 Timo Kauppinen

Varoitukset:
35 min Antti Eijamo, TamU-K
35 min Phalakorn Virtanen, TaPa
73 min Jani Kangas, TaPa

Ulosajot:


Kuvat:
Mikko Jokela

Jan Irjalalla on katse pallossa
Jan Irjalalla on katse pallossa

TamU-K murskasi Tampereen Palloilijat perjantai-illan leppoisassa ottelussa Kaukajärvellä. Loppulukemat 5-0 olisivat voineet olla vielä rajusti tylymmät, niin suuri oli joukkueiden välinen tasoero. Ottelun kulusta kertoo paljon se, ettei TaPa saanut koko pelin aikana ainoatakaan laukausta kohti Ilkka Innolan maalia. Illan kirkkain tähti oli keskikentän ankkuriksi nostettu Timo Kauppinen, joka pelitilannedominointinsa ohessa kävi paukuttamassa hattutempun TaPan verkkoon.

Ottelu alkoi jälleen Sinipaitojen erittäin kovalla paineella, ja onnistuneen prässipelin ansiosta pallo pysyi TaPan päässä lähes tauotta koko ensimmäisen jakson. Puolittaisia paikkoja, hyvää laitapelaamista ja kovaa liikettä nähtiin runsaasti, ja vain kuuden peliminuutin jälkeen pallo oli TaPan verkossa. Petri Vadén antoi kulman vasemmalta puolelta, ja topparina pelannut Osku Airesto nousi korkeimmalle ja puski pallon taidolla takakulmaan.

Osku Airesto teki ensimmäisen maalinsa Sinipaidoissa
Osku Airesto teki ensimmäisen maalinsa Sinipaidoissa

Avausmaalin jälkeen peli jatkui Sinipaitojen paineella. TaPan pelaajiin iskettiin laajalla rintamalla kiinni, ja pallonriistoja syntyi paljon. Monista pelitilannepaikoista huolimatta syntyi 2-0 maali jälleen Vadénin antamasta kulmasta. Lähes identtisen maalin viimeisteli tällä kertaa hyvään maalivireeseen äitynyt kolossaalinen Jan Irjala. Selkeästi pelin ratkaisseen 2-0 osuman jälkeen pelin tempo laski lievästi ja tauolle mentiin näissä numeroissa. Paikkoja toki riitti vielä, mutta esimerkiksi hyvin pelanneen Antti Eijamon kuti painui vain vähän ohi. ”Pitkästä aikaa pääsin vetopaikoille, tällä kertaa ei vaan mennyt. Onneksi Tinkelle maistui maalinteko niin ei voi jäädä harmittelemaan omaa paikkaa.”

Jan Irjala on puskenut pallon voimalla verkkoon
Jan Irjala on puskenut pallon voimalla verkkoon

Myös päävalmentajan pestiä eilen hoidellut Mika Kanerva oli tyytyväinen joukkueen pelaamiseen ensimmäisellä jaksolla. ”Erittäin kypsä esitys eilen. Pelin kaikki osa-alueet toimivat hienosti ja kentällä pyrittiin tekemään asioita joita kopissa sovittiin.” Toisen jakson peli oli selkeää hallintaa organisoimatonta vastustajaa vastaan. Peli oli totaalisesti Sinipaitojen hallussa ja paikkoja maaleihin riitti. Parhaiten nämä paikat käytti hyväkseen ottelun pronssinen hahmo Timo Kauppinen, joka niittasi kahdentoista minuutin sisään kolme maalia.

Kolmen maalin mies Timo Kauppinen vapaapotkussa, Osku Airesto seuraa taustalla
Kolmen maalin mies Timo Kauppinen vapaapotkussa, Osku Airesto seuraa taustalla

Ensimmäinen Kauppisen osuma syntyi kulman jälkitilanteesta, kun pallo pyöri pitkään TaPan alueella ja ajautui lopulta Kauppisen jalkaan. Vastustamaton pommi upposi alakulmaan. Kauppisen toinen osuma oli illan komein. Petri Vadén ajoi oikealta laidalta sisään ja siirsi pallon Kauppiselle boksin ulkopuolelle. Pieni harhautus ja pallo vasurilla alakulmaan, lukemiksi 4-0. Hattutempun kruunannut maali tuli Mika Kytöviidan pitkästä sivurajaheitosta. Kauppinen oli päineen välissä ja maaliinhan pallo painui. Harmillisesti Joonas Kupiaisen vanhaa Ajax Amsterdam -lippalakkia ei tällä kertaa saatu hattutempun merkiksi Kauppisen päähän.

Pelin negatiivista antia olivat jälleen loukkaantumiset. Tällä kertaa vammat olivat ilmeisen lieviä, sillä ensimmäisellä jaksolla kentän jättänyt Jesse Kupiainen sai lievän puujalan, ja on mukana jo ensi viikon harjoituksissa. Toisella puoliajalla Juha Kumara väänsi nilkkansa ja on todennäköisesti sivussa ensi sunnuntain pelin PJK/2:sta vastaan, mutta vakavasta vammasta ei pitäisi olla kyse. Niin ikään toisella jaksolla pois vaihdetun Alaa Adeebin jalkaa vaivasivat pienet krampit.

Petri Vadén pelasi jälleen erinomaisen ottelun
Petri Vadén pelasi jälleen erinomaisen ottelun

Eilisen illan viiden tehdyn maalin lisäksi nähtiin jälleen yksi positiivinen kentälle paluu, kun pitkältä matkalta Bosniasta palannut Adnan Omerovic pääsi jälleen rynnimään laidalle. Pitkä pelaamattomuus näkyi hieman otteissa, mutta Ado tuo varmasti hyödyllisen vaihtoehdon Sinipaitojen pelaamiseen. Ilkka Innola tiivistää lopuksi eilisen pelin. ”Joukkueen asenne pysyi hyvänä koko 90 minuuttia, vaikka peli ratkesikin aika pian. Hyvä pelivire on viimeaikaisten loistavien reenien ansiota, koska siellä on menty todella hyvällä temmolla ja asenteella.”

Syksyn ratkaisevien otteluiden lähestyessä juuri asenteen ja tahdon rooli korostuu. Seuraavan kerran Sinipaitojen tahtotilaa voi tulla tarkkailemaan ensi sunnuntaina Pyynikin urheilukentälle, kun vastaan asettuu sarjan keskikastin PJK/2.

TaPa:
#1 Tommi Helminen
#11 Antti Ketoja
#18 Tommi Rantanen
#21 Jani Kangas
#24 Ville Virtanen
#27 Pekka Stenman
#31 Juho Määttä
#34 Juhani Valkonen
#77 Phalakorn Virtanen
#88 Matti Lehtonen
#99 Murtaza Salehi
#5 Miikka Kekki
#7 Kalle Ahoniemi
#23 Otto Kyyränen

TamU-K:
#17 Ilkka Innola
#2 Osku Airesto
#3 Ahmed Lakra
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#13 Antti Eijamo
#15 Jacin Dakkaki
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#20 Jan Irjala
#27 Timo Kauppinen
#9 Mika Kytöviita
#10 Adnan Omerovic
#19 Vesa Suonsyrjä
#21 Alaa Adeeb
#24 Jesse Kupiainen
#25 Mohammed El Harrak
#77 Kalle Heltonen

Tähtipörssin valinnat:
* * * Timo Kauppinen
* * Petri Vadén
* Osku Airesto