Kaukajärvellä panoksena sarjan kärkipaikka

Joonas Kupiainen

Sinipaidat jatkavat sarjaotteluitaan jo tänä iltana, kun vitosen ykköslohkon kärkikamppailussa Kaukajärvellä kohtaavat TamU-K ja Viialan Peli-veikot. Kello 20.00 alkavan ottelun panoksena on sarjan kärkipaikka, sillä tappiolla TamU-K valahtaisi ottelun enemmän pelanneiden viialalaisten taakse pisteen erolla. Voitto takaisi Sinipaidoille viiden pisteen kaulan ja makoisat asetelmat juhannustauolle siirryttäessä. TamU-K:n otteluruuhka huipentuu siis äärimmäiseen trilleriin.

TamU-K:n alkukausi on ollut erittäin onnistunut, sillä seitsemästä sarjaottelusta kasassa on yhtä monta voittoa maalierolla 21-3. Myös ViiPV on aloittanut vakuuttavasti, sillä kahdeksasta pelaamastaan pelistä viialalaiset ovat voittaneet kuusi, pelanneet kerran tasan ja hävinneet kerran. Pistemenetykset ovat tapahtuneet alkukaudesta, sillä toisen kierroksen ottelussa PJK/2 onnistui nipistämään kotonaan pisteen viialalaisilta ja neljännellä kierroksella HST voitti ViiPV:n kotonaan maalein 2-1. Tämän jälkeen kasassa on vain voittoja.

TamU-K:n tuore kakkosvalmentaja Mika Kanerva odottaa illan ottelun ratkeavan pitkälti henkisellä puolella. ”Odotan tiukkaa kärkimatsia, jossa sininen porukka näyttää todellisen luonteensa. Haluaisin nähdä todella taistelevan Tamu-K:n jossa kaikki antavat 110 prosenttia ja voittavat kaksinkamppailut!”

Taistelutahdon lisäksi kentällä tarvitaan rutkasti positiivista asennetta, toteaa maalihanansa Vesilahdella avannut keskikentän ankkuripelaaja Joonas Kupiainen: ”Pelaamisesta täytyy nauttia ja löytää peli-ilo, jolloin tekeminen on rennompaa ja onnistumista ei tarvitse jännittää!”

Lauantain ottelussa Vesilahden Visaa vastaan saatiin huonoja uutisia, kun laitapuolustajat Alaa Adeeb ja Antti Eijamo teloivat avausjaksolla sekä nilkkansa että nivusensa kontaktitilanteessa ja ovat todennäköisesti sivussa illan ottelusta. Myös Anssi Saiha on epävarma pelaamisestaan Viialaa vastaan, sillä hänen selkänsä kärsi lieviä vaurioita lauantaina. Muita poissaolijoita ovat edelleen Ahmed Lakra, Retu Harju, Adnan Omerovic, Kemal Dedic sekä Mika Oksanen.

Huonojen uutisten vastapainoksi Sinipaidat täydentyvät neljällä paluun tekevällä pelaajalla, sillä sekä Mika Kytöviita että Timo Kauppinen ovat palannut lomiltaan. Jesse Kupiainen on myös käytettävissä illan ottelussa ja aloittanee Saihan paikalla keskikentän kolmiossa. Ykkösmaalivahti Ilkka Innola on puolestaan kotiutunut Palloliiton saunasta ja nähdään jälleen maalia vartioimassa. Varsinkin Kauppisen paluu tekee hyvää Sinipaitojen puolustuslinjalle, sillä näin Otto Pitkänen pääsee omimmalle paikalleen oikeaksi laitapuolustajaksi.

TamU-K ja ViiPV kohtasivat jo Regions’ Cupin toisen kierroksen ottelussa huhtikuun lopulla. Tuolloin Sinipaidat olivat lopulta jatko-ottelun jälkeen vahvempia lukemin 2-1. Ottelu pelattiin Kaukajärven kenttää huomattavasti pienemmällä Pyynikin urheilukentällä ja molemmat joukkueet olivat vasta aloittamassa kauttaan. Cupin ottelun tulosta ei siis kannata liikaa tuijotella ennen illan koitosta, sillä nyt kentällä olevat joukkueet ovat varmasti melko erinäköisiä kuin pari kuukautta sitten. Mika Kanerva luottaa kuitenkin Sinipaitoihin. ”Uskon sataprosenttisesti voittoon tänään! Meillä kuitenkin rutiinitaso on tämän sarjan paras!”

Kärkiottelu TamU-K – ViiPV pelataan tänään maanantaina Kaukajärven tekonurmella alkaen kello 20.00. Tule tarkastamaan, riittääkö sarjan paras rutiinitaso voittoon saakka, kun Viialasta saapuu nälkäinen joukko Peli-Veikkoja haastamaan TamU-K:n!