Kauden loppuhuipennus alkaa seurapäivänä pelattavalla paikallisottelulla

Sinipaitojen ottelut Nelosessa jatkuvat lyhyen tauon jälkeen ensi lauantain kotiottelulla paikalliskilpailija PP-70:tä vastaan. Samallla TamU-K viettää seurapäivää, johon on kutsuttu kaikki seuran jäsenet. Tarjolla on ilmainen makkara ja pillimehu – ota siis jäsenkorttisi mukaan. Junioripelaajilla seuran jäsenyyden näyttämiseen riittää toki oman pelipaidan päälle pukeminen. Ottelu alkaa Pyynikin urheilukentällä klo 16 alkaen, mutta makkarat ovat kuumia jo noin klo 15.30 alkaen. Kannattaa tulla hyvissä ajoin paikalle!

Itse ottelussa panokset ovat molemmilla joukkueilla korkeat. TamU-K:n tähtäimessä oleva pääsy Nelosen nousukarsintaotteluun edellyttää lisäpisteitä jäljellä olevista kolmesta ottelusta, ja voitto lauantain ottelussa veisikin joukkueen jo hyvin lähelle tätä välitavoitetta. PP-70 puolestaan on vielä putoamisuhan alla. Toki länsitamperelaisten sarjapaikka saattaa varmistua tulevana viikonloppuna vaikkei pisteitä omasta ottelusta heltiäisikään, mutta tästä huolimatta punapaitainen joukkue varmasti mieluiten varmistaisi sarjapaikan jo lauantaina. Tähän riittäisi käytännössä yksikin sarjapiste FJK:ta selvästi paremman maalieron turvin.

Kevätkierroksella pelattu joukkueiden edellinen kohtaaminen Ikurissa on jäänyt monien mieliin yhtenä Sinipaitojen kauden heikoimmista sarjaotteluna. Vielä useampi muistaa kuitenkin parhaiten Risto Niskasen lisäajan kolmannella minuutilla vapaapotkusta täräyttämän suorastaan kiimaisen 1-2 voittomaalin. Myös harjoituskauden kohtaaminen Nelosen talvisarjassa oli vähämaalinen: tällöin ottelun ainoan maalin teki Peli-Pojat sittemmin jättänyt Fabio de Santana.

Korttitilin täyttymisestä seuranneen pelikieltonsa kärsinyt Jan Irjala painottaa keskittymistä vain seuraavaan otteluun, ja varoittaa miettimästä asetelmia liian pitkälle eteenpäin. ”PP tulee varmasti täysillä peliin kahdesta syystä: sarjapaikka on varmistettava ja viime kerralla me veimme pisteet vaikkemme kaikkia kolmea olisi ansainneetkaan”, näkee kookas toppari ja päättää jämäkästi: ”Asenteen täytyy meillä olla täysi sata.”

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä toteaa heti, että ottelu on Sinipaidoille erittäin tärkeä: ”Nyt haetaan suuntaa loppukaudelle.” Mietteliääksi valmentajan vetää se tosiasia, että joukkueen edellisestä tosipelistä on jo jonkin aikaa. ”Vaikea lähtökohta pelille, kun on taukoa ja edellispeli meni höntsäämiseksi. Olemme kuitenkin harjoitelleet hyvin ja lähden luottavaisena peliin.”

Ottelu siis alkaa Pyynkin urheilukentällä tulevana lauantaina klo 16. Etäkannattajia varten tarjolla on normalliin tapaan live-lähetys, tällä kertaa tosin näillä näkymin ilman selostusta. Myös live-seuranta toimii Twitterissä tavalliseen tapaan. ”Toivottavasti yleisö löytää paikalle seurapäivän merkeissä. Hienoa nähdä omia junioreitamme paikalla katsomossa”, päättää päävalmentaja Suonsyrjä.