Kassit kaatuivat lukemin 2-0 (0-0)

TamU-K – Pelikassit 2-0 (0-0)
1-0 Youcef Chemlal, 73 min
2-0 Adnan Omerovic, 78 min

Varoitukset:
Mika Suonsyrjä, 20 min, TamU-K
Heikki Wilen, 22 min, TamU-K
Adnan Omerovic, 82 min, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
106

Kuvat:
Mikko Jokela

Kuuma aurinko paistoi Kaukajärven tekonurmelle, kun kotijoukkue TamU-K isännöi 4. lohkon sarjakärkeä; Pelikasseja Ylöjärven Siivikkalasta. Pelikassien yhdeksän voittoa yhdeksästä ottelusta oli kova saldo ja TamU-K lähtikin altavastaajana tähän lohkon kärkikamppailuun. Palloa hallinneet Sinipaidat jättivät kuitenkin lopulta Pelikassit nollille ja kun Jose Chemlal ja Adnan Omerovic onnistuivat maalinteossa, jäivät pisteet TamU-K:n haltuun lukemin 2-0.

Kaukajärvelle saapunut runsaslukuinen yleisö sai nauttia auringon lisäksi hyvästä jalkapallosta
Kaukajärvelle saapunut runsaslukuinen yleisö sai nauttia auringon lisäksi hyvästä jalkapallosta

Kahden viikon tauko otteluista oli tuonut jälleen muutoksia hieman avauskokoonpanoon, sillä harjoituksissa hyviä näyttöjä antanut Martti Pelttari oli nostettu avaukseen. Käytettävissä olivat myös ottelukiellosta vapautunut Adnan Omerovic, sekä jalkansa kuntoon saanut Heikki Wilen. Luvassa oli myös Sami Kriikkulan ensiesiintyminen Sinipaidassa, sillä viimeviikkoinen PiPo ottelu päättyi ennen alkuaan. TamU-K:n avaus: Innola; Adeeb, Oksanen, Kriikkula, Wilen; Suonsyrjä, Heittola; Pelttari, Lahtinen, Omerovic; Gbehan.

Sinipaidoille oli jo ennen peliä painotettu, että Kasseille ei saa antaa tippaakaan ylimääräistä tilaa. Tämä näkyi ottelun alussa, sillä kaksinkamppailut menivät järjestäen kotijoukkueelle ja pallonhallinta oli täysin Sinipaidoilla. Ensimmäisenä laukausta pääsi kokeilemaan Mika Suonsyrjä, jonka nosto 30 metristä meni vain hieman maalin yli vasemmalta. Seuraavaksi pääsi yrittämään Lauri Heittola kaukolaukauksella, sekä tämän jälkeen Omerovic mutta molempien laukaukset painuivat maalin takana olevaan metsikköön.

Peliä oli pelattu noin 20 minuuttia ja hallinta oli lähes täysin Sinipaidoilla. Pelikassit yrittivät iskeä lähinnä vastaan, mutta palloa ei saatu toimitettua hyökkäykseen Tommi Mertolle. Kova pelaaminen keskialuella johtikin rikkonaiseen peliin, sillä tuomari otti kontaktit erittäin tarkasti pelin alussa. Sinipaidat saivat kaksi varoitusta, kun ensin Suonsyrjää varoitettiin vihellyksen jälkeen ajan pelaamisesta ja tämän jälkeen Wilen laputettiin laidalla tapahtuneesta liukutaklauksesta.

Oksaselta jälleen hyvä peli topparina
Oksaselta jälleen hyvä peli topparina

Ensimmäinen vapaapotku maalin läheltä tuli TamU-K:lle hieman reilusta 20 metristä. Kriikkulan kova laukaus kuitenkin kimposi Pelikassien muurista kulmaksi ja TamU-K jatkoi erikoistilanteella. Seuranneen kulman jälkitilanteesta Wilen pääsi kokeilemaan vetoaan 20 metristä, mutta matala ja kova laukaus meni suoraan Pelikassien maalia vartioinutta Mikko Lepistöä päin ja lukemat säilyivät 0-0:ssa.

TamU-K:n vahva ote jatkui ja pommitus kohti maalia vain kiihtyi. Isaac Gbehan oli lähellä laittaa TamU-K johtoon, mutta sijoitus meni vain hieman yli. Tämän jälkeen vetopaikkoihin ajautuivat Chemlal ja Retu Harju, mutta kumpikaan ei onnistunut ohittamaan Lepistöä.

Aivan puoliajan lopulla Pelikassitkin onnistuivat saamaan palloa Ilkka Innolan vartioimalle TamU-K -maalille. TamU-K:n puolustukselle tuli pallonmenetys omalla alueella ja Kassit saivat nopeasti käännettyä pallon hyökkäykseen. Merto jatkoi yhdellä kosketuksella pallon oikeaan laitaan, josta Kassi-hyökkääjä painoi eteenpäin. Laukaus boxin sisältä jäi kuitenkin todella vaisuksi ja Innola keräsi pallon helpon oloisesti näppeihinsä.

Innolan pelastus oli ensimmäisen puoliajan viimeinen merkittävä tapahtuma ja joukkueet painoivat tauolle tasatilanteessa 0-0.

Toinen puoliaika jatkui hienoisena TamU-K:n painostuksena, mutta puoliajan alkuun ei vaarallisia tilanteita nähty. Myös Pelikassit saivat hieman otetta pelistä ja kamppailua käytiin lähinnä keskialueella. Pelikellon näyttäessä kuuttakymmentä minuuttia alkoi kuitenkin jälleen tilanteita satamaan kentällä. Ensin Omerovic pelasi Chemlalin oikealle vapaaksi, mutta tämän laukaus painui hieman vasemmalta ohi ja tämän jälkeen Tomi Lahtinen puski pallon sivuverkkoon Chemlalin hyvästä keskityksestä.

Lahtinen puskemassa sivuverkkoon
Lahtinen puskemassa sivuverkkoon

Kriikkulan nousu 65 minuutilla ei tuonut tulosta, vaan kova laukaus viuhui hieman maalin yli. Tämän jälkeen Pelikasseilla oli jälleen mahdollisuus iskeä, kun Wilenin huono syöttö alaspäin aiheutti vaaratilanteen Sinipaitojen maalilla, mutta koska syötöt eivät Kassien hyökkäyksessä löytäneet omia pelaajia, kuivui tilanne kokoon.

Peli näytti tässä vaiheessa tasaiselta ja oli täysin mahdollista, että tilanne oli taululla 0-0 myös pelin jälkeen. Vaikka TamU-K hallitsi peliä näennäisesti, Pelikassien puolustus teki kuitenkin hyvää työtä, eivätkä päästäneet Sinipaitojen hyökkääjiä maalintekopaikkoihin. Tässä vaiheessa oli kuitenkin tutun miehen aika astua valokeilaan. Chemlal sai pallon noin 35 metrissä Pelikassien maalista ja päätti laukoa. Lepistö Pelikassien maalilla odotti lähinnä keskitystä ja otti ensin kolme askelta eteenpäin, kunnes tajusi pallon tulevan hieman pidemmälle. Taka-askeleet eivät enää riittäneet, kun Chemlalin laukaus tippui oikean yläristikon kautta maaliverkkoon keskelle maalia. TamU-K siirtyi Chemlalin maalilla 1-0 johtoon pelin 73. minuutilla.

Joukkue juhlimassa 1-0 maalia
Joukkue juhlimassa 1-0 maalia

Maalin jälkeen joukkueen vireystaso yleensä hieman laskee, mutta ei Sinipaidoilla, ei tänään. Pelikassit joutuivat entistä suurempaan pulaan, kun palloa ei juuri saatu omalta puolustusalueelta toimitettua mihinkään. TamU-K jatkoi ylhäältä prässiä ja kohta olikin Omerovic maalinteossa. Härkämäinen etenijä nappasi pallon 20 metrissä ja lähti etenemään kahden Pelikassipuolustajan välistä. Vahvasti edennyt hyökkääjä pääsi pallon kanssa molemmista ohi ja laukoi lopulta pallon maalin kattoon ja näin TamU-K johti ottelua jo 2-0.

Omerovic taistelee pallon verkkoon 2-0
Omerovic taistelee pallon verkkoon 2-0

Ottelun loppu oli täyttä taidonnäytettä Sinipaidoilta ja Pelikasseille ei juuri annettu mitään mahdollisuuksia, sillä pallo pyöri lähinnä Pelikassien kulmissa ja laidoilla Pelikassien kenttäpuoliskolla. TamU-K:lla oli mahdollisuus kahteen lisämaaliinkin, mutta Viljami Aholan järjestämä paikka Henry Frimanille ja Mohammed El Harrakille ei tuonut edes laukausta ja Kriikkulan koko kentänläpijuoksu päätyi Lepistön torjuntaan. Näin ollen ottelu päättyi TamU-K:n hienoon 2-0 voittoon.

Joukkue ja kannattajat
Joukkue ja kannattajat

Runsaslukuinen katsomo sai todistaa Sinipaitojen loistokasta voittoa sarjakärjestä, sekä tietysti nousua sarjassa kakkospaikalle ohi Ikurin Vireen. Sarjatilanne on kutkuttava, sillä Pelikassit johtaa sarjaa 27 pisteellä (10 ottelua), kun TamU-K:lla on 25 pistettä (11 ottelua) ja Vireellä 23 pistettä (11 ottelua). Pelikassit saavuttaakseen, TamU-K tarvitsee muiden joukkueiden apuja, mutta nousukarsintapaikka läheni tällä voitolla reilusti. Kaikki on kuitenkin vielä Sinipaitojen omissa käsissä.

Manageri Pettinen otti voiton ilolla vastaan: ”Iso tunnustus joukkueelle tämänpäiväisestä esityksestä. Sovittua taktiikkaa noudatettiin alusta asti prikulleen ja peli etenikin niinkuin valmennusjohto oli suunnitellut. Hienoa työtä joka jätkältä. Siinä missä Pelikassit alkoivat väsyä, meiltä löytyi tuoreita ja halukkaita jalkoja penkiltä.”

Managerilta satoi myös kiitosta vastustajalle: ”Vastustajalle myös tunnustusta hyvästä esityksestä, vaikka pisteet ansaitusti jäivätkin meille. Missään nimessä ottelu ei ollut meille helppo, kuten ei muutkaan ottelut tässä mielestäni Kutosen kovatasoisimmassa lohkossa.”

”Nyt meidän ensimmäinen osio syyskierrokselta on päätöksessä ja edessä on parin viikon tauko. Sinä aikana fokus on siirrettävä loppurutistukseen ja hoidettava se samalla tavalla kuin nämä ensimmäiset kolme ottelua. Voitto tänään tarkoitti, että kaikki on edelleen meidän omissa käsissämme. Tavoite on kirkkaana mielessä ja uskon että tekemisen taso säilyy.

Yleisön tuki oli myös joukkueelle tärkeä: ”Kiitokset myös katsomoon, oli aivan huikea tapahtuma ja tunnelma tänään, joka ei kalpene muille Piirin alueella pelatuille otteluille tippaakaan.”

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#2 Heikki Wilen
#6 Mika Oksanen
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#13 Martti Pelttari
#16 Lauri Heittola
#20 Sami Kriikkula
#21 Alaa Abeed
#22 Mika Suonsyrjä
#3 Ahmed Lakra
#7 Retu Harju
#8 Isaac Gbehan
#11 Kemal Dedic
#18 Viljami Ahola
#23 Youcef Chemlal
#25 Mohammed El-Harrak
#27 Henry Friman

Pelikassit
#1 Mikko Lepistö
#4 Jani Karjalainen
#5 Herman Mäenalanen
#9 Vesa-Matti Takkinen
#10 Miro Feodoroff
#11 Matti Lahti
#12 Jaakko Karjalainen
#22 Hans Mäenalanen
#24 Mikko Jaakkola
#27 Tommi Merto
#31 Harri Mäenalanen
#8 Niko Mäkipää
#16 Ilari Salo
#18 Teemu Häkki
#20 Ville Salonen
#21 Heikki Soipio
#26 Lauri Väisänen
#29 Aki Björninen