Kärkikamppailussa mukana oleva TP-49 vierailee Pyynikillä sunnuntaina

Sinipaidat pelaavat kolmannen ottelunsa yhdeksän päivän sisään, kun sunnuntaina Pyynikin urheilukentälle saadaan vieraita Toijalasta. Vierasjoukkue TP-49 kuuluu Nelosen ennakkosuosikkeihin, ja onkin aloittanut sarjan TamU-K:n tapaan vahvasti. Ottelu on tärkeä sarjatilanteen kannalta, sillä voitolla TamU-K säilyttäisi hyvät asemat sarjan kärkikolmikossa, kun taas TP-49:n voitto veisi sen TamU-K:n edelle sarjan kolmanneksi.

Joukkueet ovat aiemmin kohdanneet vain kerran. Helmikuun alun kohtaamisesta Saharan tekonurmella Valkeakoskella ei voi kuitenkaan päätellä juuri mitään, sillä lumisella kentällä pelattu ottelu muistutti vain etäisesti jalkapalloa. Tasanumeroihin 1-1 (1-1) päättyneessä ottelussa maalin Sinipaidoille teki Risto Niskanen.

Edellisissä otteluissaan TP-49 on pelannut hieman yllättäen tasapelit Sastamalan Woimaa ja Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan. Voitot toijalalaiset ovat napanneet sarjan tyvipään FJK:sta sekä sarjan kärkijoukkueesta NePasta. Ainoan tappionsa joukkue on kärsinyt TamU-K:n tapaan vierasottelussa Valkeakosken Koskenpoikia vastaan. Viidessä ottelussa joukkue on päästänyt vain viisi maalia, eikä pienellä Pyynikin kentälläkään toijalalaismaaliverkon pöllyttäminen todennäköisesti ole helppoa.

Edellisessä ottelussa Ilveksen kakkosjoukkuetta vastaan useampikin TamU-K:n pelaaja joutui vaihtoon ennenaikaisesti. ”Joukkueella on erinäisiä kolhuja ja pikkuvammoja, joten kokoonpanossa saattaa olla hieman eloa”, kertoo päävalmentaja Mika Suonsyrjä, mutta ei tässä vaiheessa anna tarkempia tietoja sunnuntain kokoonpanosta. ”Saamme joka tapauksessa vahvan ryhmän jalkeille”, päävalmentaja tyytyy toteamaan. Seuraa siis TamU-K:ta sosiaalisessa mediassa sunnuntaina ennen ottelua, niin tiedät ketkä pelaavat.

Nelosen kärkipään taistelussa on tällä hetkellä viisi joukkuetta joita TamU-K:n tapaan rasittaa kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Nämä ovat VaKP, TamU-K, TP-49, FC Melody sekä LeKi-futis. Lisäksi sarjan kakkosena on suuremman ottelumääränsä avittama NePa, jota rasittaa kahden tasapelin lisäksi kaksi tappiota. Kaikki kärkipään joukkueet ovat pelanneet ristiin, ja lisäksi kaikilla on pistemenetyksiä sarjan häntäpään joukkueita vastaan pelatuista otteluista. ”Tasaisessa sarjassa jokainen peli on tärkeä. Me lähdemme ylläpitämään kotipelien voittoputkea”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä.

Sunnuntaina Pyynikillä on jälleen paikalla myös TamU-K:n yhteistyökumppani Ravintola 4 Vuodenaikaa, jonka grillissä valmistuvat Suomen parhaiksi kisaeväiksi kehutut ranskalaiset hot dogit. Tällä kaudella sämpylän välissä on joka kerta hieman eri respetillä valmistettu raakamakkara. Kannattaa siis tulla maistamaan tämänkertainen herkku jo hyvissä ajoin ennen ottelun alkua.

Myös fanituotteiden myyntipisteellä kannattaa vierailla, sillä siellä on myynnissä lippuja TamU-Kruiselle. Risteily m/s Wellamolla lähtee liikkeelle lauantaina 5.7. klo 19.30 eli sopivasti puolisentoista tuntia Pyynikillä Tervakosken Patoa vastaan pelattavan Nelosen ottelun päättymisen jälkeen. Lähtöpaikka on Mustalahden satama, ja Näsijärvellä seilataan kolmen tunnin ajan. TamU-Kruisen ohjelmaan kuuluu myös TamU-K Support Nighteista tutun Valan akustinen keikka. Ja mikä parasta, risteilylle voi tuoda omia virvokkeita. Älä jätä tätä väliin!

Ottelu potkaistaan käyntiin sunnuntaina klo 16. Jos et pääse paikan päälle Pyynikille, voit seurata ottelua TamU-K LIVE:ssa ja Twitterissä.