Kakkosjoukkueen vaikea ilta päättyi pistejakoon

FC Melody 2 – TamU-K 2 2–2 (1–1)
7 min Jasmin Mlivic 0–1
32 min Ville Mesiranta 1–1
57 min Karri Saarinen 2–1
82 min Jasmin Mlivic 2–2

Kaukajärven pimenevässä keskiviikkoillassa nähtiin Sinipaitojen kakkosjoukkueen kauden heikoin suoritus, joka päättyi pistejakoon lukemin 2-2 (1-1) FC Melodyn kakkosjoukkuetta vastaan. Samaan hengenvetoon pitää antaa tunnustus vastustajalle, joka pelasi hyvin. Lopulta ilman Jasmin Mlivicin huippuiltaa olisi jäänyt luu vetävän käteen.

Hyvässä putkessa pelaava sinipaitainen vierasjoukkue lähti peliin täynnä itseluottamusta ja kaikki näytti rullaavan tuttuun tyyliin hyvään suuntaan. Andrei Haritonovin oikea-aikainen katko vapautti Jasmin Mlivicin tekopaikkaan, ja ”Jasko” laukoi voimalla pallon maaliin. Samalla kaikki energia hävisi joukkueen pelaamisesta kuin puhjenneesta ilmapallosta.

Kenties kotijoukkue tuudittautui tässä vaiheessa helppoon voittoon, sillä ratkaisut kävivät hätäisiksi, kaksinkamppailupelaaminen oli heikkoa ja tuskastuminen omaan tekemiseen teki peliä helpommaksi Melodylle, joka nautti saadessaan pelata omaa peliään. Erinomaisen pelin pelannut Mlivic oli lähellä toista osumaa jo ennen puolen tunnin täyttymistä, mutta Melodyn maalilla Niko Hämäläinen torjui tiukan kärkipotkun erinomaisella jalkatorjunnalla

Melody tuli tasoihin reilun puolen tunnin pelaamisen jälkeen, kun nopea Ville Mesiranta sai pallon ja pamautti sen pienten siirtojen jälkeen tarkasti alakulmaan, siirtäen samalla Melodyn kuljettajan paikalle ottelussa. Melodyn muutamasta vaarallisesta kulmapotkusta ei kuitenkaan syntynyt lopulta valmiimpaa, ja puoliajalle lähdettiin tasalukemissa 1–1.

Ottelun jälkimmäinen puoliaika oli tuskainen Sinipaidoille, sillä peliajatus katosi ja pelaaminen meni väkinäiseksi. Melody sai hallinnan ja oli kaikilla mittareilla parempi. Kun Melodyn Karri Saarisen upea putoava lehti painui maalin takanurkkaan vajaan tunnin pelin jälkeen, olivat vitsit vähissä sinipaitojen vaihtopenkillä.

Joukkueen tappiottoman tilin ollessa tosissaan uhattuna, alkoi ottelun painuessa kohti loppuaan löytyä taisteluasennetta ja paine siirtyi kohti Melodyn päätyä. Minuutit kuitenkin kuluivat kohti loppuaan ilman, että varsinaisiin maalitilanteisiin oltaisiin päästy.

Riskiratkaisu siirtymisestä kolmen puolustajan linjaan ja kahteen hyökkääjään kantoi lopulta hedelmää. Sinipaidat saivat vapaapotkun silmämääräisesti 23,47 metrin päästä maalista ja Mikko Humppi asettui pallon taakse. Humpin loistava pallo tuli tarpeeksi kovana suoraan Mlivicin ulottuville, ja iso hyökkääjä puski varmuudella pallon maalin perukoille tasoittaen lukemiksi 2–2.

Ottelun lopulla Melodylla oli vielä paikka ratkaista peli, kun Matias Hakalahden torjunnan paluupallo tuli Melody-pelaajan ulottuville. Maali näytti jo varmalta, mutta Hakalahti venyi uskomattomaan lähitorjuntaan paluupallossa ja piti pelin tasoissa. Lopulta voidaan sanoa, että sinipaidat voivat olla tyytyväisiä siihen, että kun 90 minuuttia tuli täyteen jäi plakkariin edes yksi piste.

”Meidän pitää miettiä mikä tänään meni pieleen. Mitään paniikkia tässä on kuitenkaan turha lähteä lietsomaan, sillä jokaiselle joukkueelle tulee kaudella heikompia pelejä. Tänään Melody oli hyvä ja sai pelata omilla vahvuuksillaan. Emme päässeet vauhdilla missään kohdassa haastamaan heidän linjaansa ja lopulta pistekin on enemmän mitä ansaitsimme. Positiivisin mielin kohti kauden ratkaisuja vaan”, pohjustaa jo tulevaa pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä.

Kakkosjoukkueen pelit jatkuvat tiistaina 1.9. kun joukkue kohtaa Kaukajärvellä NePa Talentin kello 19.15. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta kohti Vitosta!

FC Melody 2:
Hämäläinen Niko
Järvinen Matti
Keisu Tero
Koskenkorva Arho
Lehto Teppo
Mesiranta Ville
Nieminen Kai
Saarinen Karri
Salminen Samuli
Salo Ilari
Tuominen Harri
Vänskä Matti
Vänttinen Niko
Villanen Lasse

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#3 Malinen Mikko
#5 Leppänen Lauri
#6 Kurjanen Otto
#7 Hälvä Vesa
#8 Ihalainen Jukka
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#11 Suonsyrjä Vesa
#13 Ojanen Mikko
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#18 Airesto Osku
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#21 Helenius Jyri
#23 Riihimäki Tommi
#27 Koskela Artturi
#28 Humppi Mikko
#32 Juutilainen Tuukka