Kakkosjoukkueen unelma yhden ottelun päässä – Miau-miehistä ei vastusta

TamU-K – Miau-miehet 3–0 (1–0)
1 min Tero Lepola 1–0
52 min Tero Lepola 2–0
75 min Tuukka Juutilainen 3–0

Kakkosjoukkueen kauden seitsemästoista eli toiseksi viimeinen ottelu käytiin Kaukajärven tummuvassa illassa, kun edellisellä kaudella Vitosta pelannut Miau-miehet koitti asettaa esteitä nousujunan raiteille. Yksipuolisen näytöksen jälkeen pisteet jäivät kuitenkin kotijoukkueelle lukemin 3–0 (1–0). Näin tappiotonta kautta pelaavalle kakkosjoukkueelle riittää viimeisestä ottelusta tasapeli sarjanousun varmistamiseen.

Sinipaidat saivat otteluun unelma-alun, kun pallo kiersi kauniisti puolustuslinjassa. Sieltä Osku Airesto nosti hyökkäystä ja pelasi pallon kulmaan, josta Tommi Riihimäen millintarkka keskitys tuli loistavasti juoksunsa ajoittaneen Tero Lepolan jalkaan. ”Lepsu” ei tunnetusti tärise paineen alla ja tälläkin kertaa pallo löytyi maalin perältä. ”Huomasin jo alkuverryttelyssä huomattavaa rentoutta ja vitsailua, joten osasin odottaa hyvää peliä meiltä. Hyvä asenne alusta saakka sai aikaan nopean helpottavan avausmaalin”, taustoittaa Lepola hyvää alkua.

Viime kierroksilla nähdystä puristamisesta ei tällä kertaa nähty merkkiäkään, vaan vapautuneen oloiset Sinipaidat dominoivat ottelua. Matias Palo oli jatkuva uhka Miau-miehille, ja vain viimeinen silaus jäi puuttumaan kun ”Kepari” haki maalia laukauksin ja puskulla. Paikkoja aukesi muillekin, mutta viimeiset ratkaisut eivät onnistuneet, ja fyysinen vastustaja toisaalta tukki hyvin pelin keskustan. Avausjakson jälkeen tilanne oli yhä 1–0.

Toisen puoliajan käynnistyessä hämärä oli jo valtaamassa kenttää ja mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä heikompi näkyvyys kentällä oli valoista huolimatta. Tämä ei kuitenkaan estänyt Sinipaitojen totaalista dominointia. Heti jakson alusta lähtien pallo siirtyi Miau-miesten rangaistusalueen läheisyyteen, josta se kävi vain harvoin toisella kenttäpuoliskolla. Käytännössä ottelu ratkesi, kun Kaarlo Nisso rikkoi Matias Paloa pallon jo ylitettyä sivurajan. Tommi Riihimäki asettui pallon taakse ja lähetti jälleen tarkan pallon takatolpalle, josta Tero Lepola puski illan toisen osumansa.

Päävalmentaja Mikko Jokela esittikin vaihtopenkin läheisyydessä aiheellisen kysymyksen siitä, koska Riihimäeltä on viimeksi nähty huono keskitys. Kentälle puoliajalla keskustan pelintekijäksi tulleen Otto Kurjasen ja laidalle siirtyneen Tommi Riihimäen johdolla pallo pyöri tekopaikoilla suorastaan jatkuvalla syötöllä. Kolmas osuma syntyi kuitenkin Miau-miesten maalivahdin avustuksella, kun Tuukka Juutilaisen kulmapotkussa oli kierrettä lahen mitalla ja pallo lipsui maalivahdin käsistä ensin ylärimaan ja toisella yrittämällä tolpan kautta maaliin. Tekomaali jos joku, katsomossa ihasteltiin.

Joukkueen jykevä toppari Lauri Leppänen kiteyttää hyvin koko pelin kuvan kommenteissaan: ”Joka jätkältä hieno tason nosto verrattuna edellisiin peleihin. Ainoa mikä harmittaa on hukattujen maalipaikkojen määrä.” Ihan puolueettomastikin arvellen lukemat 7–0 tai 8–0 olisivat kuvastaneet paremmin joukkueiden tasoeroa ja maalipaikkojen määrää, mutta hämärtynyt ilta ja heikko viimeistely pitivät lukemat sitkeästi kolmessa nollassa.

Hurjasti juoksuvoimaa kentälle tuonut Jukka Wennström pääsi kokeilemaan maalintekoa paraatipaikalta, kun häntä rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jukan laukaus suuntautui kuitenkin maalin ylitse. Valitettavasti on vaikea kuvailla kuinka paljon, sillä pallo ei ole raportin valmistumiseen mennessä laskeutunut.

Vahvan esityksen jälkeen Sinipaidat korjasivat kolme pistettä. Joukkueen kolossaalinen toppari Tuomas Hyrkkänen oli omiensa esitykseen tyytyväinen: ”Aina kun ohjataan energiat eilisen tapaan oikeisiin asioihin, lopputulos on vääjäämättä positiivinen. Vaikka terveystilanne ei omalla kohdalla ole täysin optimi, nautin eilen joka hetkestä. Hienoa olla mukana tässä joukkueessa!” ”Hyke” hehkuttaa.

Ensi tiistaina pelataan kerrasta poikki luonteisesti sarjanoususta, sillä viimeisestä ottelusta Sinipaidoille riittää yksi piste sarjanousun varmistamiseen muiden otteluiden tuloksista riippumatta. Mikäli TAS menettää pisteitä kahdessa viimeisessä ottelussaan voi sarjanousu ratketa ilman lisäpisteitäkin. Joukkueen valmennuksen viesti on kuitenkin yksiselitteinen: kauden viimeinen ottelu lähdetään voittamaan ja lasketaan pisteitä vasta kauden päätyttyä.

Kakkosjoukkueen kauden huipennusta pääsee seuraamaan ensi viikon tiistaina 15.9 klo 18.00 alkaen Ikurin kentällä. Tervetuloa kannustamaan kakkosjoukkue Vitoseen!

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#1 Heltonen Kalle
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#6 Kurjanen Otto
#7 Hälvä Vesa
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#11 Sointu Eero
#13 Ojanen Mikko
#14 Wennström Jukka
#16 Hämäläinen Rasmus
#18 Airesto Osku
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#32 Juutilainen Tuukka

Miau-miehet:
#1 Niemenmaa Antti
#3 Mäkinen Aleksi
#6 Laitinen Mikko
#7 Nisso Jalmari
#9 Niemelä Juho
#10 Lehtonen Mikko
#14 Tuominen Teemu
#15 Nisso Kaarlo
#18 Katajala Pirkka
#23 Pärssinen Tuomas
#32 Haavisto Ville
#47 Nupponen Ville
#48 Vettenranta Antti Juhani
#70 Lehtinen Tuomas
#71 Lahti Sakari
#72 Fornaciari Aleksi