Kakkosjoukkueen murhaava putki sai jatkoa

Vierasjoukkue – TamU-K 2 0–11 (0–3)
13 min Mikko Ojanen 0–1
22 min Rasmus Hämäläinen 0–2
32 min Jukka Ihalainen 0–3
46 min Matias Palo 0–4 (rp)
57 min Henri Joki 0–5
61 min Tero Lepola 0–6
65 min Otto Kurjanen 0–7 (rp)
73 min Lauri Savolainen 0–8
78 min Jasmin Mlivic 0–9
84 min Jasmin Mlivic 0–10
87 min Jasmin Mlivic 0–11

Sinipaitojen kakkosjoukkue jatkaa hurjaa kulkuaan Kutosessa. Kuudes peräkkäinen voitto tuli näytöstyyliin, kun Vierasjoukkue syötiin elävältä lukemin 0–11 (0–3). Kuuden viimeisimmän ottelun maaliero onkin peräti 36–2. Joukkue jahtaa nousua tosissaan ja on sarjan kärjessä viisi pistettä pahimpien kilpailijoiden edellä.

Kauden ennätysyleisön edessä tahkottu ottelu pelattiin kuluvan kesän mittakaavassa asiallisessa säässä Ahvenisjärven paremmalla kentällä. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat aivan yhtä maalia ja vain heikko viimeistely ja lukemista huolimatta hyvin pelannut maalivahti Dmitri Kikalov estivät avausmaalin synnyn. Hanakammin maalia avausminuuteilla hakivat kahdesti puskemaan päässyt Osku Airesto, kärkimies Tero Lepola ja pallon tolppaan asti saanut Rasmus Hämäläinen.

Peliä ehdittiin pelaamaan noin 13 minuuttia ennen kuin helähti ensimmäisen kerran. Mikko Ojanen pääsi palloon käsiksi rangaistusalueella ja onnistui laukomaan pallon maaliin, vaikka maalivahti Kikalov pääsikin vielä vähän väliin. Jatkuva vyöry Vierasjoukkueen päädyssä jatkui. Tero Lepola vapauttikin Rasmus Hämäläisen tekopaikkaan ja ”Rasse” pisti tarkasti takakulmaan lukemat 0–2.

Avauspuoliajan kolmas osuma oli pitkään edustusjoukkueen mukana pelanneen Jukka Ihalaisen käsialaa. Vapaapotku noin 22 metristä aivan keskelle maalia, mutta yläriman kautta. Maali ei yllä aivan ikimuistoisen ”Ahvenpommin” tasolle, mutta muistettaneen jatkossa ”IhQupommina”.

Sinipaitojen peluutuksesta vastanneet Mikko Jokela ja Vesa Suonsyrjä jakoivat vastuuta kauden mittaan vähemmän pelanneille, ja osa avauskokoonpanosta istuikin koko toisen puoliajan vaihtopenkin puolella. Tahti ei tästä kuitenkaan laantunut, vaan Vierasjoukkue puristettiin yhä tiiviimmin omalle alueelleen. Sinipaitojen keskikenttä oli ottelussa erinomainen Tommi Riihimäen ollessa kentän herra ja hidalgo Henri Joen ja edustuksesta jälleen lainalla olleen Lauri Savolaisen säestäessä mallikkaasti.

Toisen jakson avausminuuteilla Matias Paloa rikottiin hölmösti rangaistusalueen sisäpuolella ja pallo laitettiin pilkulle. ”Kepari” asettui itse pallon taakse ja laukoi sen voimalla verkkoon. Illan viidennen osuman puski Tommi Riihimäen hyvästä kulmasta sisään Henri Joki. Kuudes maali oli jälleen Riihimäen syöttämä, tällä kertaa viimeistelystä vastasi Tero Lepola. ”Lepsun” käsi sisälsi Maradonamaisia piirteitä, mutta pallo osoitettiin keskelle.

Tällä kertaa kentällä esiintynyt pelaajavalmentaja Otto Kurjanen pääsi myös maalitilastoihin, kun tätä rikottiin boksissa. ”Curro” meni itse pallon taakse ja kaunisteli tilanteeksi 0–7. Yksipuolinen esitys jatkui ja Lauri Savolainen pääsi vuorostaan maalitilastoon. Savolainen katkaisi ja otti vastustajan maalipotkun haltuunsa keskialueella leikaten vauhdilla sisään viimeistellen näyttävästi 0–8.

Ottelun loppu oli Jasmin Mlivicin näytöstä. Maalinteon tuskaa viime ajat potenut ”Jasko” pääsi pitkästä aikaa maalin makuun jatkamalla Jukka Ihalaisen vapaapotkun maalin kattoon. Vauhtiin päästyään Jasko tekikin pelin loppuun kahdeksassa minuutissa hattutempun. Seuraava maali syntyi hienolla kierteisellä laukauksella ja 0–11-maalissa Artturi Koskela siirsi epäitsekkäästi Jaskolle paikan hattutempulle. Vierasjoukkueen tähtihetki tuli pelin 89 minuutilla, kun joukkue sai kliseisesti ”lopussa kulman”.

”Ensimmäisen kierroksen kohtaamiseen verrattuna ero oli kuin yöllä ja päivällä. Tällä kertaa otteemme ei herpaantunut missään vaiheessa vaikka maaleja tulikin toisella puoliajalla reilummin. Pelistä toiseen jokainen jätkä parantaa tasoaan ja yhteinen tekeminen kirkastuu”, kommentoi ottelua päävalmentaja Mikko Jokela.

Dominantti esitys lukemin 0–11 ja kakkosjoukkue jatkaa vahvasti kohti Vitosta. Seuraava ottelu pelataan tiistaina 4.8. klo 20 Kaukajärvellä. Vastaan asettuu sarjassa kolmantena oleva FC Polla 2, jota vastaan avausottelu päättyi 3-3. Tervetuloa kannustamaan!

Vierasjoukkue:
#1 Kikalov Dmitri
#2 Gonzales Luis Enrique
#3 Kinnunen Visa
#6 Joggerst Oliver
#8 Ramis Borja
#10 Lopez Angel
#11 Kleemola Miikka
#12 Cartet Gilles
#13 Frehe Thorsten
#17 Berlanga Raul
#18 Savolainen Pauli
#20 Valentini Thomas
#21 Arias Freddy
#22 Salonen Mikko
#27 Pelluz Francisco
#31 Reponen Iuri
#37 Värtinen Ilja
#44 Huttunen Sakari
#88 Puljula Olli

TamU-K 2:
#1 Heltonen Kalle
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#6 Kurjanen Otto
#7 Hälvä Vesa
#8 Ihalainen Jukka
#9 Mlivic Jasko
#10 Lepola Tero
#13 Ojanen Mikko
#14 Wennström Jukka
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#18 Airesto Osku
#20 Joki Henri
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#xx Savolainen Lauri