Kakkosjoukkueen maaliskuu tapahtumia täynnä

TamU-K:n kakkosjoukkue pelasi maaliskuussa kolme harjoitusottelua. Saldona oli yksi voitto ja kaksi tappiota vaihtelevin ja osin suurinumeroisin lukemin. Maalien makuun pääsi peräti kahdeksan eri pelaajaa.

Ensimmäisenä vastaan asettui viime kaudella samassa Kutosen lohkossa pelannut Hirsilän Pyrkivä, joka koki täystyrmäyksen kun Sinipaidat esittivät kauden parastaan. Lukemat 8–0 eivät ole vastustajan huonoutta vaan kotijoukkueen hyvyyttä. Maalit jakautuivat seuraavasti: Jukka Wennström, Mika Kytöviita, Otto Kurjanen, Jasmin Mlivic 2 maalia ja Tero Lepola 3 maalia. Ottelu oli kokonaisuudessaan vahvaa kotijoukkueen hallintaa. Ykkösjoukkueesta lainalla pelissä ollut Mika Kytöviita pamautti siis yhden maalin ja oli muutenkin alati vaarallinen.

Kaksi viikkoa HirPy-ottelun jälkeen pelattiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella ulkona, kun joukkue matkasi Forssaan. Vastaan asettui viime kaudella ykkösjoukkuetta vastaan taistellut FJK, joka oli pudonnut Vitoseen. Kylmässä ilmassa ja kovassa vastatuulessa lukemat karkasivat ikäviksi, mutta peli antoi tärkeää lisäinformaatiota valmennusryhmälle. Lukemissa 8–2 on paljon myös FJK:n hyvyyttä. Nuori, hyväkuntoinen ryhmä pelasi vahvalla pelisuunnitelmalla ja hyödynsi vierasjoukkueen lapsukset armotta. Kakkosen maaleista vastasivat Tommi Riihimäki ja Rasmus Hämäläinen. Forssassa joukkue koki myös kolhuja, kun pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä kolhi polvensa ja Jukka Ihalainen nilkkansa.

Kuukauden kolmas ja viimeinen harjoituspeli pelattiin jälleen Pirkkahallissa, jossa vastaan asettui Vitosessa pelaava PoNU BK. Nokialaisjoukkue oli parempi lukemin 1–2. Kakkosjoukkeen maalista vastasi testipelaaja Pepe Luoto, joka jatkaa joukkueen harjoituksissa. Mukana olivat myös Anssi Hiekkalahti, Jussi Riikonen ja Kalle Siltanen, jotka paikkasivat vähäistä osallistujamäärää ja näyttivät taitojaan tulevaa silmällä pitäen. Joukkueen maalilla pelannut Sami Koivula loukkasi kättään ja viimeiset noin 60 minuuttia maalissa pelasi Jukka Wennström.

Maaliskuussa joukkuetta täydennettiin kolmella pelaajalla, kun edellisen kauden joukkueesta joukkoon kiinnitettiin juoksuvoimainen ja isokokoinen laitapuolustaja Artturi Koskela ja romuluinen, isokokoinen Jari Puputti keskikentän pohjaa pelaamaan. Ulkopuolelta joukkue sai kovan vahvistuksen, kun Tommi Riihimäki siirsi paperinsa joukkueeseen. Taitava kymppipaikan pelaaja on pelannut aiemmin Hämeenlinnan seudulla.

Joukkueen testivahvuuteen liittyy huhtikuun alkupuolella maalivahti Matias Hakalahti ja PoNU:a vastaan osunut Pepe Luoto, joka on saanut jalkapallo oppinsa Espoossa. Harjoitusottelut jatkuvat sunnuntaina 12.4. kun joukkue kohtaa klo 19.00 alkaen FC Kaveriporukan Pirkkalan keskuskentällä.