Kakkosjoukkueen alkukausi täynnä onnistujia

Vesa Suonsyrjä halaa Jukka Ihalaista tehtyään maalin
Vesa Suonsyrjä halaa Jukka Ihalaista tehtyään maalin

TamU-K:n kakkosjoukkueen kauden avauspuolisko on ollut tuloksellisesti vahvaa nousukiitoa Tampereen Kutosen neloslohkossa. Kauden puolivälissä joukkue on sarjan kärjessä, ja ero kakkosena tasapistein vaaniviin Tampereen African Societyyn (TAS) ja FC Pollan kakkosjoukkueeseen on viisi pistettä. Yhdeksästä pelaamastaan ottelusta joukkue on voittanut seitsemän ja pelannut kahdesti tasan. Tasapelit ovat tulleet juuri kahta edellä mainittua joukkuetta vastaan.

Edustusjoukkueen loukkantumissuma on heijastunut myös kakkosjoukkueeseen. Osku Airesto on ollut koko kauden lainalla ”edarissa”, ja lisäksi Nelosen vauhtia ovat käyneet kokeilemassa myös Jukka Ihalainen, Mikko Ojanen, Tuomas Hyrkkänen ja Vesa Suonsyrjä. Viimeksi mainittu sai kunnian ensimmäisenä kakkosjoukkueen pelaajana tehdä maalin edustusjoukkueessa. Ilman loukkantumisia ei ole mennyt kakkosjoukkueenkaan kausi, sillä Jari Puputti joutui jättämään kauden väliin jo ennen sen alkua, ja lähes kaikki pelaajat ovat kärsineet erilaisista pikkukolhuista. Poissa peleistä eri vammojen johdosta ovat olleet mm. Andrei Haritonov ja Lauri Leppänen.

Yhtenä joukkueen vahvuuksista voidaankin nostaa perustellusti esiin laaja ja tasokas rinki. Lukuisista poissaoloista huolimatta pelaajia on ollut jokaisessa ottelussa vähintään riittävästi. Yksi iso haaste onkin ollut kaikkien pitäminen tyytyväisinä, sillä kilpailu peliajasta on ollut ja jatkuu kovana. Moni pääasiassa penkkiä kuluttava pelaaja olisi varmuudella avauksessa monessa muussa joukkueessa, mutta ihailtavalla sitoutuneisuudella eteenpäin menevä ryhmä hamuaa nousua joukkueena. Alkukauden onnistujista valmennus nostaa esiin luotettavuuden synonyymin Vesa Hälvän ja jatkuvasti parantavan Tommi Riihimäen, joka on pelin rakentelun lomassa tehnyt jo neljä maalia.

”Nousujuna on toistaiseksi mukavasti raiteillaan ja yhteispeli paranee koko ajan. Kuitenkin moni muukin lohkon joukkue on parantanut peliään kauden edetessä, joten työtä täytyy tehdä ja pistettäkään ei ilmaiseksi toisellakaan puoliskolla tulla saamaan. Omalla sovittujen asioiden tekemisellä jatketaan. Onnistumisia on tullut laajalta rintamalta ja loukkaantumiset sekä edustuksen mukana pelaamiset eivät ole näkyneet tuloksissa negatiivisesti”, summaa alkukautta joukkueen päävalmentaja Mikko Jokela.

Pelillisesti joukkueen valmennus, pelaajat ja katsojat ovat varmasti toivoneet parempaa. Asiaa pohdittaessa voidaan kallistua siihen suuntaan, että joukkueen pyrkimys selkeään pallonhallintapelaamiseen lisää nautittavuutta pelaamisessa ja luo pohjaa mahdollisen nousun jälkeiselle kaudelle, mutta myös osaltaan syö tehoja hyökkäyspäästä. Sarjan parhaalla hyökkäysarsenaalilla saataisiin suoraviivaisella pelaamisella luultavasti isompaakin tuhoa aikaiseksi. Lahjomaton sarjataulukko kertoo kuitenkin, että maaleja on tehty neljän maalin keskiarvolla tappiosarakkeen näyttäessä pyöreää nollaa, joten ehkä vaatimustaso omaa tekemistä kohtaan on hiukan turhankin korkealla.

”Viiden pisteen johto kevätkierroksen jälkeen ei ole huono, mutta kukaan joukkueessa ei ole täysin tyytyväinen kevään peleihin. Syksyllä jokainen antaa varmasti enemmän itsestään ja näin ollen tavoite tullaan saavuttamaan vaikka väkisin”, alleviivaa aiemmin sanottua joukkueen kapteeni Lauri Leppänen. ”Meidän joukkue, joka on sarjan paras joukkue, on tietenkin yhdistelmä parhaat jätkät plus huonoimmat jutut”, nauraa ”Late”.

Joukkeen paras maalintekijä alkukaudella on ollut vanha konna Tero Lepola. ”Lepsu” on tehnyt hurjan määrän töitä jokaisessa ottelussa, ottanut vastaan rumia taklauksia ja siinä sivussa tehnyt maalin jokaista pelaamaansa ottelua kohtaan eli seitsemän maalia. Tuulennopea laituri Rasmus Hämäläinen löysi maalijyvän kevätkauden viimeisessä ottelussa TahVea vastaan tehden peräti neljä maalia ja nostaen maalimääränsä kuuteen. Joukkueen sisäisen maalipörssin kolmantena on keskikentän jykevä ankkuri Tuukka Juutilainen, joka on tehnyt hyvää jälkeä etenkin rangaistuspilkulta. Viidestä ”Tuksun” maalista kolme on tullut sadan prosentin teholla valkoiselta täplältä lauottuina.

Joukkue on pelannut valmennuksen ohjeistuksen mukaisesti miehekkään kovaa, mutta ilman turhia suunsoittoja ja telomisyrityksiä. Yhdeksässä ottelussa lappu onkin noussut sinipaidoille vain yhdeksän kertaa, joista Jukka Ihalainen nousee joukkueen pahaksi pojaksi ottamansa tuplakeltaisella aiheutetun kentältäpoiston myötä. Asiantuntijapiireissä ihmetellään kuvaavan lempinimen ”Perusluu” omaavan Vesa Suonsyrjän lähes neitsytmäistä korttitilastoa, jossa vain yksi keltainen kortti näkyy edustusjoukkueen kautta aikain laputetuimman pelaajan kohdalla.

”Peli on parantunut kauden mittaan, aktiivisuus on ollut uskomattoman kovalla tasolla ja on saatu hyvä kokoonpano jokaiseen peliin. Porukka alkaa hitsautua yhteen ja sopivasti ennen taukoa pelattiin kauden parasta peliä. Kaikki on edelleen omissa käsissä, nöyrästi kun jatketaan omaa tekemistä niin kauden lopussa saadaan palkinto tehdystä työstä”, joukkueen valmennusryhmään kuuluva Otto Kurjanen summaa.

Parhaillaan käynnissä olevan kesätauon jälkeen joukkue lähtee toiselle sarjakierrokselle hyvistä asemista. Joukkueen terveystilannekin alkaa olemaan niin hyvä kuin se voi olla tässä kohdassa kesää, sillä riveistä ei sarjan jatkuessa puutu yhtään pelaajaa. Mitään ei kuitenkaan tule jatkossakaan ilmaiseksi, sillä sarja on ollut kauttaaltaan tasainen ja helppoja pisteitä ei jatkossakaan ole luvassa joukkueiden parantaessa totutusti peliään loppukautta kohden.

”Moni joukkueen jätkistä on ihmetellyt sarjan kovaa tasoa. Veikkaan tason johtuvan siitä, että kaikki joukkueet ovat Tampereelta. Itse odotan innolla tulevia pelejä – etenkin TAS sytyttää jälleen varmasti, sillä urheilulliset ja sääntöjen rajamailla pelaavat vastustajat eivät anna mitään ilmaiseksi. Nousujuna puksuttaa ja siitä lähdetään, että kauden päätteksi saunailta on noususauna”, julistaa joukkueen kiistatonta tavoitetta pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä.

Kakkosjoukkueen kausi jatkuu keskiviikkona 22.7. klo 20 kun Kaukajärven kotikentälle saapuu vastustajaksi Roxbury JK. Tervetuloa seuraamaan Kutosen nousutaistelua tähän ja muihin kakkosjoukkueen peleihin. Joukkueen otteluohjelma löytyy osoitteesta http://tamu-k.com/tamu-k-2/ottelut/.