Kakkosjoukkue petasi huippuasetelmat maanantaille voitolla PiPo-79:stä

PiPo-79 – TamU-K 2 0–2 (0–1)
6 min Tero Lepola 0–1
49 min Tuukka Juutilainen 0–2

Kakkosjoukkueen huipputärkeät kamppailut saivat jatkoa, kun keskiviikkona Ikurin Virelässä pelatussa kärkikamppailussa vastaan asettui Pispalan Ponnistus, joka oli pitänyt sinipaidat ahtaalla kauden ensimmäisessä kohtaamisessa. Tuolloin lukemat olivat niukkasti 1–0, eikä nytkään maaleilla päästy suuremmin herkuttelemaan, vaan äärettömän kovan väännön jälkeen Sinipaidat poistuivat kentältä kolmea pistettä rikkaampina loppulukemien ollessa 0–2 (0–1). Näin kakkosjoukkue on viiden pisteen sarjajohdossa ennen ensi maanantaista huipputärkeää ottelua sarjakakkosena majailevaa TAS:ia vastaan.

Ottelun alku oli Sinipaidoilta vahvaa pelaamista ja paine oli punapaitaisen PiPon päädyssä. Ikurin leveä, mutta lyhyt kenttä toi oman haasteensa pelille, sillä keskikenttä oli ottelussa aivan tukossa tilan syntyessä laitoihin, joihin pallon pelaaminen taas vaikeutui tukkoisan keskikentän vuoksi.

Ottelun tuikitärkeä avausmaali syntyi reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Pallo jäi eloon rangaistusalueella ja siihen iski ahnaimmin Tero Lepola, joka kiersi maalivahdin ja ujutti pallon tyylikkäästi tolpan juureen. Pallonhallinta säilyi sinipaidoilla koko ensimmäisen jakson ja maalipaikkojakin syntyi. Lähimmäksi maalia pääsi komeat viikset kasvattanut Tommi Riihimäki, jonka ohjaus Markku Rantasen syöttöön lipui vain muutamia senttejä maalin ohitse.

Sinipaitojen puolustuslinja oli täyttä timanttia ja maalille palannut Matias Hakalahti selvisi muutamalla ristipallon koppaamisella. Puoliajalle siirryttiin tasaisissa 0–1-lukemissa.

Toinen puoliaika pääsi hädin tuskin alkuunsa, kun pallo vietiin pilkulle PiPo-pelaajan sorruttua käsivirheeseen. Pallon taakse asettui sadan prosentin varmuudella pilkut upottanut Tuukka Juutilainen, joka laittoi jälleen varmasti pallon maaliin siirtäen lukemiksi 0–2.

Ottelussa nähtiin muutamia peliinkuulumattomia kontakteja molemmin puolin. Yhdessä näistä PiPo sai mainion maalipaikan, kun toppari Lauri Leppänen makasi kentän pinnassa, mutta kotijoukkue jatkoi tästä huolimatta pelaamista saaden laukauksen ulkotolppaan.

Sinipaidoista lähimpänä lisämaaleja oli Jasmin Mlivic, josta on muodostunut todellinen epäonnen soturi. Komea laukaus päätyi ristikkoon ja pusku sisätolppaan – ei maalia. PiPon parhaan tilanteen esti viime hetkillä upean katkon tehnyt Mikko Malinen, joka pelasi lähes koko ottelun oikeana puolustajana Joni Valkaman loukkaannuttua.

Kun vielä mainitaan edustusjoukkueesta lainassa olleen Markku Rantasen pelin päättänyt ruma kahden jalan taklaus takaapäin, on pelin merkittävimmät tapahtumat raportoitu.

”Haastavien pelien putki jatkui ja PiPo tarjosi erinomaisen vastuksen. Näkee, ettei se ole tuurilla voittanut TAS:ia, vaan on laadukas joukkue. Pelin keskusta meni tukkoon ja yritin siihen reagoida vaihtamalla keskustan ryhmitystä, mutta peli jatkui vaikeana loppuun asti. Jokainen kokoonpanossa ollut täytti paikkansa ja olen erittäin tyytyväinen joukkueen tason säilymiseen pelistä toiseen”, iloitsee päävalmentajana ottelussa toiminut Vesa Suonsyrjä.

Kakkosjoukkue jatkaa erinomaisista asemista kohti maanantaita. Silloin pelataan kauden odotetuin ottelu, kun Kaukajärvellä vastaan asettuu TAS. Ottelun voittamalla sinipaidat karkaa käytännössä tavoittamattomaan sarjajohtoon ja sarjanousuun. Ottelu alkaa klo 19.30 ja paikalle on odotettavissa Kutosen tasolle poikkeuksellinen yleisömäärä ja kotijoukkueen kannustus. Kaikki siis paikalle auttamaan kakkosjoukkue Vitoseen!

PiPo-79:
#1 Ruokoranta Mikko
#2 Pitkänen Joonas
#3 Kangas Pasi
#4 Ojala Jarno
#7 Pouttu Jussi
#8 Paju Toni
#9 Hursti Pekka
#11 Kalliokoski Sampo
#13 Kaarlenkaski Artturi
#14 Luoma Harri
#15 Ryymin Ilkka
#17 Niskasaari Jorma
#18 Kallunki Markus
#19 Myllyneva Aki
#20 Nissi Harri
#21 Sivonen Jussi
#22 Viinikainen Juha
#23 Sirviö Juhana
#24 Knuuti Harri
#27 Jatko Juha
#28 Newman Nick

TamU-K:
#1 Hakalahti Matias
#1 Heltonen Kalle
#3 Malinen Mikko
#4 Palo Matias
#5 Leppänen Lauri
#7 Hälvä Vesa
#9 Mlivic Jasmin
#10 Lepola Tero
#13 Ojanen Mikko
#15 Luoto Pepe
#17 Valkama Joni
#19 Haritonov Andrei
#20 Joki Henri
#21 Helenius Jyri
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#28 Humppi Mikko
#32 Juutilainen Tuukka
#xx Rantanen Markku