Kakkosjoukkue nousi takaisin sarjajohtoon – Melden harrasteporukka kaatui 3-2 (0-1)

Kakkosjoukkueen sarjakausi jatkui jälleen noin kuukauden mittaisen kesätauon jälkeen, kun vastustajaksi keskiviikon alkuillan otteluun asettui Melodyn Mustat Pekat. Näyttämönä sai toimia jälleen Kalkun atacama. Pikkukakkosia olivat saapuneet vahvistamaan edustusjoukkueesta tutut Ahmed ”silkkaa seksiä” Lakra ja Kemal ”Kemu” Dedic. Ottelun lähtökohdat olivat erittäin kutkuttavat, sillä uutiset FC Valencian kompuroinnista (1-1 tasapeli) sarjan kellarijoukuetta FC Los Santosia vastaan tiesi sitä, että voitolla siniset nousisivat jälleen tukifutis-sarjan piikkipaikalle.

Ottelu lähtikin TamU-K 2:n komennossa liikkeelle ja osansa tähän varmasti vaikuttivat Melodyn kokoonpanovaikeudet. Täten Antti ”Hattuspede” Pettinen siirtyi ottelukohtaiselle lainalle mustapaitaisten puolelle. Tämä aiheutti hiukan närkästystä paikalle saapuneissa katsojissa, koska he näkivät yhden joukkueen tähtipelaajista ja idolinsa siirtyvän pois rakkaasta sinisestä. Samalla oli selvää, että topparipari (alussa Vesa HälväHeikki Wiilen, myhemmin Jussi Vihonen Wilenin paikalla) sai olla varpaillaan koko ottelun ajan liukasliikkeisen ja ennen kaikkea ennalta-arvaamattoman Pettisen kanssa.

Ensimmäisiä tilanteita ei tarvinnut kauaa odotella. Siniset vyöryttivät koko hyökkäyslinjan voimin tilanteita Mustien Pekkojen maalille, mutta maalipaikoissa joko sihti ei ollut kunnossa tai sitten maalivahti ennätti tielle. Melody sitä vastoin lähinnä kontrasi ja pelasi palloja nopealle kärkimiehelleen Pettisen tukiessa tätä alasvedettynä kärkenä kuin Parikan Jarno Vepsusta konsanaan.

Ensimmäisellä puoliajalla keskikentällä vakuuttavasti pelannut Toni ”Isosonni” Kytöviita oli jo lähellä auttaa pikkukakkonen johtoon. Ensin uskomattoman hieno pysähtyvä ulkosyrjäpassi suoraan

Matias ”Gepard” Palolle juoksuun boksiin, josta Palo epäonnekseen ampui päin vastaantulevaa maalivahtia, ja jälkitilannekin kuivui lopulta maalipotkuksi. Hetken päästä Isosonni pääsi itse kokeilemaan lähes tyhjään maaliin, kun pallo jäi boksin sisään elämään Samuli ”Komu” Kumpulaisen röyhkeästä sisäänajosta. Pallo näytti jo uppoavan ylänurkkaan, mutta kuin salama kirkkaalta taivalta venyi viivalla seissyt puolustaja järkyttävään takavasaraan, josta pallo kipesi riman väärältä puolelta yli. Osa ehti jo tuuletella ottelun avausosumaa, mutta tämä antoi vielä odottaa itseänsä.

Melody oli lähinnä satsannut vastahyökkäyksiin ja kaukolaukauksiin, jotka Juhis ”Fysio” Pietilä oli vielä helposti poiminut itsellensä. Sitten kävi niin kuin yleensä käy eli kun et itse tee niin kaveri tekee. Mika ”Sikke” Suonsyrjä kamppaili vastustajan kanssa korkeasta pallosta sinisten puolustusalueella. Sikke voitti ykköspallon, mutta harmiksi se otti osuman vastustajan niskasta ja pomppasi maan kautta ylösnousseelle Pekkojen topparille, joka täräytti suoraan puolivolleysta noin 25 metrisen laa’an ohi Pietilän. Näin ensimmäisen puoliajan kohtalona oli TamU-K 2:lla siirtyä tappioasema niskassa ns. pakkovoittopelissä tauolle siipirikkoista vastustajaa vastaan.

Taukopuheet näyttivät kuitenkin tuottavan tulosta, sillä siniset nostivat yhden pykälän lisää tempoa peliin, ja vastustaja tyytyi nyt täysin suojelemaan johtoasemaansa. Vahvasti palloa ylös tuonut Ahmed ”Ahmuliini” Lakra lähetti nyt hyvän puolenvaihdon kohti oikean laidan Dediciä, jolla oli muutaman metrin etumatka lähimpään puolustajaan. Vasta loukkaantumisista paluun tehnyt Dedic ei tilanteessa kuitenkaan ollut terävimmillään ja hyökkäys kuivui kasaan. Pian tämän jälkeen TamU-K 2 onnistui vihdoinkin tasoittamaan ottelun. Mika Suonsyrjä pelasi komeasti nyt kärjessä pelanneen Henry ”Raikku” Frimanin läpi. Vastustajan maalivahti lähti todella kauas Frimania vastaan ja Rainer näki tilaisuutensa koittaneen. Hieno nosto yli ulostulevan veskan tuntui leijailevan pitkään ilmassa kaikkien seuratessa jännityksellä päätöstä, kunnes pallo viimein kilahti tolpan kautta verkon perukoille.

Tästä siniset saivat entistä enemmän lisää virtaa otteisiinsa, eikä seuraavaa maalia tarvinnut kauaa odotella. Jälleen asialla oli sama parivaljakko Friman-Suonsyrjä, nyt roolien ollessa toisinpäin. Kummatkin spurttasivat samaan pystypalloon, ja kun vielä Melodyn maalin tehnyt toppari teki karmean hutipotkun, pääsivät molemmat linjasta läpi. Friman tökkäsi pallon hiukan eteenpäin boksiin juosseelle Suonsyrjälle, samalla pitäen topparin pois tilanteesta. Suonsyrjä teki edetessään saman vastustajan laitapakille ja sijoitti pallon ohi voimattoman maalivahdin oikeaan takanurkkaan vieden pikkukakkosen 2-1 johtoon.

Johtomaalin jälkeen sinisille aukeni monta paikkaa kasvattaa johtoaan, kun Melodyn Mustat Pekat joutuivat avaamaan peliänsä tasoitusmaalin toivossa. Lähimpänä kävivät mm. Matias Palo, jonka laukaus kyllä meni maalivahdin jalkojen välistä, mutta silti hiukan ohi maalin. Kemal Dedic pääsi lähes identtiseen paikkaan Frimanin ensimmäiseen maaliin johtaneeseen tilanteeseen, mutta nosto leijaili ohi maalin. Ottelun erikoisuus nähtiin, kun villisti maaliltaan ulostullut maalivahti törmäsi nousun oikealta tehneen Viljami ”Suleiman” Aholan kanssa ilmassa. Se rulla ei painanut kiloakaan, kun maalivahti tömähti maahan Viljamin laskeutuessa jaloilleen. Kukaan ei tilanteessa kuitenkaan loukkaantunut ja peliä päästiin jatkamaan. Sitten oli Jyri ”Sticky” Helenius -shown vuoro; pallo haltuun noin kahdessakympissä, pari kaveria harhautuksilla nippuun ja röyhkeä ajo boksiin, josta kylmän viileä kihaus takanurkkaan, ja peli oli helpottavan tuntuisesti 3-1 ottelun parhaan pelaajan maalilla.

Melodyn Mustat Pekat olivat kuitenkin eri mieltä lopputuloksesta ja lähtivät viimeiseen rynnistykseen. Siniset näyttivät jo purkaneen yhden tilanteen, kun pallo näytti käyneen yli sivurajan. Valppaana ollut Hattu ”high flying” Pettinen pelasi tilannetta kuitenkin vihellykseen saakka. Pettinen pääsi kuin varkain yllättämään vihellystä odottaneet Kytöviidan ja Jetro Lambergin. Joonas Niemelä lähti paikkaamaan tilannetta keskeltä, mutta kaukaa viisas Antti ”Lamminpään kultasormi” Pettinen pelasi pallon Niemelän kautta Melodyn sivurajaheitoksi. Tämä annettiin nopeasti ja pitkänä vastaan tulevalle Melodyn nopealle kärjelle, joka kääntyi ja pääsi laukomaan kuudentoista rajalta ilkeän maanuoliaisen. Tähän Pietilä venyi vielä näppeineen, mutta pallo jäi pyörimään epäonnekkaasti alueelle, ja sen kävi siivoamassa verkkoon ensimmäisenä palloon ehtinyt mustien laitapelaaja.

Ottelun loppuminuuteilla Mustat Pekat yrittivät vielä käynnistää kiriä tasoitukseen asti, mutta skarpanneet sinipaidat hoitivat kovina pysyneen topparipari Vihonen-Hälvän kanssa vastustajan puhkomisyritykset tyylistä välittämättä. Muutama minuutti kavennuksen jälkeen kuului loppuvihellys, ja pisteet jäivät lopulta ansaitusti sinisille. TamU-K 2 nousi täten takaisin sarjajohtoon. Seuraava ottelu pelataan ensi tiistaina 19.50. Tällä kertaa Stade de Peltolammilla pelattavassa ottelussa vastaan asettuu todellisessa kuuden pisteen kamppailussa neljäntenä majaileva PeeKoo. Tervetuloa tähänkin otteluun!