Kakkonen nylki vajaamiehisen pollan 9–0 (4–0)

TamU-K 2 – FC Polla 2 9–0 (4–0)
11 min Rasmus Hämäläinen 1–0
21 min Vesa Suonsyrjä 2–0
23 min Tommi Riihimäki 3–0
41 min Tommi Riihimäki 4–0
55 min Pepe Luoto 5–0
75 min Tommi Riihimäki 6–0
76 min Tommi Riihimäki 7–0
81 min Jasmin Mlivic 8–0
89 min Anssi Saiha 9–0

Edellytykset hienolle ottelulle olivat olemassa, kun TamU-K:n kakkosjoukkueen nousukamppailun kannalta tärkeä ottelu sarjassa kolmantena majailevaa FC Pollan kakkosjoukkuetta vastaan oli alkamassa aurinkoisella Kaukajärven kentällä. Hieno ilma ja panoksellinen ottelu olivatkin houkutelleet paikalle yleisöä jopa mukavasti. Ottelu lässähti kuitenkin alkuunsa, kun Polla sai kentälle ainoastaan kahdeksan pelaajaa ja maalivahdin. Sinipaidat eivät kuitenkaan tunteneet sääliä vaan murjoivat selvät lukemat 9–0 (4–0).

Pelin ensihetket olivat hermostuneita ja pallo poltti Sinipaitaisten pelaajien jaloissa. Tämä vaihe oli kuitenkin nopeasti ohi, ja pian Sinipaitojen hyökkäykset alkoivat vyöryä kohti Pollan maalia. Tärkeän avausmaalin pääsi herkuttelemaan reilun kymmenen minuutin pelin jälkeenRasmus Hämäläinen, jolle käytännössä tyhjän maalin tarjosi juuri ennen maalivahtia palloon ehtinyt Jasmin Mlivic.

Alle kymmenen minuuttia myöhemmin Vesa Suonsyrjä jymäytti voimakkaan volleyn riman alle, ja vain Pollan maalivahdin loistopelastus esti maalin synnyn. Seuranneesta kulmasta Mlivic puski lähietäisyydeltä, ja jälleen maalivahti venyi paraatipelastukseen. Jatkopallosssa oli ensimmäisenä Suonsyrjä, joka laittoi maltilla pallon alakulmaan.

Tästä alkoi keskikentän kaksikon show, jossa muille jäi vain sivuroolit. Edustuksesta pelituntumaa hakemaan tullut Anssi Saiha pelasi hienoilla palloilla Tommi Riihimäen kahdesti karkuun, ja molemmilla kerroilla tuloksena oli maali. Näin taukolukemiksi saatiin 4–0. Huomionarvoista on Riihimäen kateissa olleen oikean jalan löytyminen, joka on huono merkki vastustajille.

Puoliajalla joukkueen valmennus korosti peli-iloa ja loppuun asti pelaamista. Joukkueen iloisin mies pelin jälkeen lienikin Pepe Luoto, joka viimeisteli kauden ensimmäisen maalinsa Mikko Ojasen esityöstä. Selästä ei Pepen omien sanojen mukaan lähtenyt ainoastaan apina vaan puoli Afrikkaa.

Akseli Saiha–Riihimäki toimi kolmannen kerran kun peliaikaa oli jäljellä vartin verran, ja heti perään neljännen kerran, ja näin lukemat olivat jo 7–0. Myös Jasmin Mlivic pääsi maalitilastoihin hienolla nostolla – tähän maaliin esityön tarjosi Artturi Koskela.

Maalintekijöiden lisäksi myös Mikko Malinen oli lähellä maalintekoa, mutta tolppa riisti tämän ilon. Mikko Humppi puolestaan nosti läpiajosta tsipin yläriman päälle. Muutenkin paikkoja tuhlattiin urakalla, hintaa laskematta.

Aivan ottelun lopussa Anssi Saiha päätti pitkän kuivan kautensa ja riemuitsi ottelun loppuhetkillä ensimmäistä maaliaan sinipaidoissa. Näin loppulukemiksi saatiin 9–0 (4–0).

”Vastustaja teki odotetusta kamppailusta antikliimaksin, mutta koitimme tarjota katsojille jotain viihdykettä. Yhdeksän tehtyä maalia toki lämmittääkin. Ensi viikolla on edessä tiukka mittari kun PiPo-79 haluaa varmasti niistä meiltä nenän. Pelataan se peli ensin ja sitten on edessä kauden tärkein ottelu, kun TAS saapuu Kaukajärvelle otteluun, josta ennakoin todella kovaa ja laadukasta”, taustoittaa pelaajavalmentaja Vesa Suonsyrjä.

PiPo-79 isännöi kakkosjoukkuetta Ikurissa ensi viikon keskiviikkona 12.8. klo 20. Kauan odotettu TAS-kotiottelu pelataan puolestaan Kaukajärvellä maanantaina 17.8. klo 19.30 alkaen. Keväinen kohtaaminen Ahvenisjärven postimerkillä oli kuuma ja vaiherikas ottelu, joka päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin. Tulevasta kohtaamisesta voi odottaa vastaavaa taisteluottelua, ja tällä kertaa myös yleisö toivottavasti löytää sankoin joukoin seuraamaan Kutosen nousutaistelun ratkaisuvaiheita.

TamU-K 2:
#1 Hakalahti Matias
#1 Heltonen Kalle
#3 Malinen Mikko
#5 Leppänen Lauri
#6 Kurjanen Otto
#9 Mlivic Jasmin
#11 Suonsyrjä Vesa
#13 Ojanen Mikko
#15 Luoto Pepe
#16 Hämäläinen Rasmus
#17 Valkama Joni
#18 Airesto Osku
#20 Joki Henri
#21 Helenius Jyri
#22 Humppi Mikko
#23 Riihimäki Tommi
#24 Hyrkkänen Tuomas
#27 Koskela Artturi
#32 Juutilainen Tuukka
#xx Saiha Anssi

FC Polla 2:
#1 Vartiainen Joona
#5 Lehtinen Erno
#6 Näreikkö Roope
#8 Vilponen Jarno
#10 Demir Ersin
#13 Kämäräinen Roope
#14 Heikkilä Erkka
#17 Piskanen Tommi
#19 Koivula Jarkko
#20 Lappalainen Elias
#21 Pinta Tommi
#33 Pitkänen Juha
#41 Abdulbaset Ilyas
#99 Kuusela Joni