Jonathan Makueno siirtyy Sinipaitoihin

Angolassa vuonna 1991 syntynyt ja sittemmin suomalaistunut Jonathan Makueno on tehnyt loppukauden kattavan pelaajasopimuksen TamU-K:n kanssa. Hyökkäyspäässä molemmilla laidoilla sekä kärkipelaajana viihtyvä Makueno on käytettävissä jo tämänpäiväisessä vierasottelussa FC Melodya vastaan.

Makueno on vasta 24-vuotias, mutta on jo ehtinyt kokea muutamia ylä- ja alamäkiä jalkapallourallaan. Juniorivuotensa hän vietti Pietarsaaren Jarossa, jossa hän oli mm. B-junioreissa ja akatemiassa joukkueensa parhaita maalintekijöitä. Jaron edustusjoukkueessa Makueno ei koskaan pelannut, vaan tie vei JBK:n, FC Korsholmin ja Tampereen Ilveksen kautta pelaamaan Kolmosen otteluita TKT:n riveissä. Viime vuosina Makueno ei kuitenkaan ole pelannut missään.

”Jona ei ole ensimmäinen eikä viimeinen meillä toisen mahdollisuuden uralleen saava pelaaja”, toteaa päävalmentaja Mika Suonsyrjä uudesta hankinnasta. ”Meillä on hyviä kokemuksia lahajakkaiden pelaajien tuomisesta pelikentille kilpailutauon jälkeen.”

”Kyseessä on nopea, vahva ja taitava pelaaja. Kunnon kanssa on vielä tekemistä mutta viikko kerrallaan mennään eteenpäin. Sitoutuminen harjoitteluun lupaa hyvää”, päävalmentaja Suonsyrjä päättää.