Jazz/2 vahvempi Porin Karhuhallissa 3-1 (2-1)

FC Jazz/2 – TamU-K 3-1 (2-1)
2 min 0-1 Andrea Milanti

Sinipaidat matkasivat vuoden ensimmäiseen vierasharjoitusotteluun lauantai-iltana. Kohteena oli Pori, jossa TamU-K kohtasi FC Jazz:n kakkosjoukkueen. Mukaan oli saatu 13 pelaajaa, sekä viimekauteen lopettanut valvirtmentaja Suonsyrjä pukeutui peliasuun ”varotoimenpiteenä”. Sinipaitojen mukana oli myös yksi uusi testimies, kun viikolla harjoitusrinkiin liittynyt laitapelaaja Jan Riikonen oli mukana ottelussa.

Ottelu alkoi TamU-K:n osalta erittäin hyvin, kun Otto Pitkänen pääsi keskittämään pallon oikeasta laidasta kierteisenä etutolpalle. Andrea Milanti karisti vartiointinsa ja ohjasi pallon etunurkasta maaliin ja samalla Sinipaidat siirtyivät 0-1 johtoon.

TamU-K jatkoi hienoista painostusta ottelussa, mutta seuraavan maalin iski kuin varkain kotijoukkue. Myös oikeasta laidasta lähtenyt keskitys löysi merkkaamattoman Jazz-pelaajan täysin vapaana maalin edestä ja hieno pusku ohitti Ilkka Innolan. Peliä oli tällöin pelattu reilu kymmenen minuuttia.

Jazz sai maalista hengen päälle ja jatko oli TamU-K:lle vaikea. Vaikka Sinipaidat saivat luotua muutaman puolittaisen tilanteen Jazz:n maalille, ei valmista syntynyt. Vierailijat vaativat jo rankkaria, kun pallo kävi saman tilanteen aikana kahdesti eri Jazz pelaajien kädessä, mutta tuomarin ilme ei edes värähtänyt.

Tämän jälkeen vaarallisimmat tilanteet syntyivätkin TamU-K:n maalille ja pian Jazz siirtyi johtoon, kun oikealta laidalta vapautui tilaa kahdella seinäsyötöllä. Pallo pelattiin lopulta aivan päätyrajalle, josta annettu syöttö löysi vapaana maalin edessä olleen Jazz-pelaajan. Tällä oli helppo työ ohjata pallo maaliin ja siirtää Jazz 2-1 johtoon.

Toinen puoliaika oli enemmän Jazzin hallussa ja ottelun loppua kohden TamU-K alkoi väsymään. Tilanteita vyöryi Innolan vartioimalle maalille jatkuvalla syötöllä ja pari kertaa pallo menikin maaliin, mutta maalit hylättiin paitsioina. Lopulta ottelun niitti tuli kun peliä oli jäljellä enää viisi minuuttia. Jazzin puolustaja nousi pallon kanssa kentän keskiakselilla omalta puoliskolta noin 18 metriin ilman estelyjä ja lopulta laukoi pallon Jan Irjalan jalan kautta Innolan yli verkkoon.

Jazz oli tämän jälkeen TamU-K:n saavuttamattomissa ja peli myös päättyi 3-1 lukemiin. Jazz oli odotetusti kova vastustaja ja vei pelin täysin ansaitusti. Tästä huolimatta pakon sanelemana kentälläkin käynyt valmentaja Suonsyrjä oli tyytyväinen ottelun antiin:

”Erinomainen tapahtuma meille. Pääsimme kovaan testiin ja saimme paljon oppia pelaamisemme kehittämisen tarpeista.”

”Pelasimme toistaiseksi talven parhaan pelimme, mutta vastustaja oli vielä tässä kohtaa talvea aavistuksen terävämpi.”

TamU-K jatkaa harjoitusotteluiden parissa ensiviikon sunnuntaina Valkeakosken Saharassa, kun vastaan asettuu tulevalla kaudella samassa sarjassa pelaaja Toijalan Pallo, TP-49.

TamU-K:
Ilkka Innola
Otto Pitkänen
Jan Irjala
Timo Kauppinen
Jouko Turunen
Niko Saarinen
Lauri Heittola
Risto Niskanen
Jan Riikonen
Eero Sointu
Ansrea Milanti
Mika Kytöviita
Joona Kapanen
Mika Suonsyrjä