Irjalan maalit takasivat voiton TahVesta 3-0 (3-0)

TamU-K – TahVe 3-0 (3-0)
22 min 1-0 Jan Irjala, rp
38 min 2-0 Timo Kauppinen
41 min 3-0 Jan Irjala

Varoitukset:
27 min Joona Nieminen, TahVe

Ulosajot:
90 min Mika Suonsyrjä, TamU-K

Yleisöä:
219

Kuvat:
Mikko Jokela

Paluu Pyynikille tehtiin kauden ennätysyleisön edessä

TamU-K palasi voitokkaasti Pyynikin urheilukentälle. Sunnuntai-illan tunteikkaassa ottelussa kaatui Tahmelan Vesa puhtaasti lukemin 3-0. Sinipaitojen kaikki maalit syntyivät jo avausjaksolla, kun taas toinen puoliaika palloiltiin tasaisemmissa merkeissä. Pitkä kärkipelaaja Jan Irjala iski kaksi TamU-K:n maaleista, toppari Timo Kauppisen niitatessa kolmannen Sinipaitojen tämän kauden ennätysyleisön edessä.

Aurinkoinen ilta helli paikalle saapuneita yli 200 katsojaa

Heti ottelun alussa voimakkaasti prässäämään lähtenyt TamU-K oli kopissa saanut ohjeistuksen siirtää pelin painopiste tylysti TahVe-päätyyn. Tarkoituksena oli välttää ties kuinka monen viime ottelun kaava, jossa vastustaja rankaisee avausmaalin ja pääsee helposti johtoon. Päävalmentaja ja pikavisiitin myös kentälle tehnyt Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen ottelun alkuun. ”Erittäin vahva avausjakso meiltä. Nyt päästiin kunnolla telineistä ja ratkaistiin peli heti alkuunsa. Varsinkin Juha Kumara ja Jesse Kupiainen keskikentän ytimessä loistivat.”

Vesa Suonsyrjä hieman myöhässä, Jan Irjala seuraa taustalla

Ottelun avausmaali syntyi reilun kahdenkymmenen peliminuutin jälkeen, kun Kumara haisteli aukon TahVe-puolustuksen organisoimattomassa linjassa. Topparina pelannut Otto Pitkänen pystyi rauhassa ja hieman jopa hämmentyen avaamaan omasta linjasta Kumaran vapaaksi vastustajan kuudentoista-alueen ulkopuolelle. Kumara rynnisti boksiin ja joutui kahden TahVe-pakin torppaamaksi, eikä tuomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä pallo pilkulle.

Juha Kumara kaadetaan rangaistusalueella

Rankkarivastuun otteluun saaneen Mika Kytöviidan istuessa penkillä asettui pallon taakse Jan Irjala. Irjala katsoi rauhassa maalivahdin reaktion, sijoitti pallon viileästi matalana maalin keskiosaan ja tuuletti ottelun avausosumaa. ”Ensimmäisellä jaksolla jalat ja pallo liikkuivat ja saatiin luotua maalintekotilanteita”, tiivistää kahden maalin mies Irjala. TamU-K jatkoi paineen luomista, eikä TahVe saanut missään vaiheessa muutamaa Lassi Vänttiselle suunnattua kukkupalloa kummempaa aikaiseksi.

Jan Irjala asettuu ampumaan pilkkua...
Jan Irjala asettuu ampumaan pilkkua…

...ja sijoittaa pallon varmasti maaliin
…ja sijoittaa pallon varmasti maaliin

Toinen maali syntyi erikoistilanteen jälkeen, kun pallo ajautui TahVe-boksin takakulmaan Juha Kumaralle. Kumara laakaisi pallon takaisin maalinedustalle, josta Timo Kauppinen jatkoi sen sisäsyrjällään verkon perukoille. Ottelun kolmas ja viimeinen osuma nähtiin parin minuutin päästä edellisestä. Jälleen pallo sinkoili TahVen kuudentoista-alueella ja lopulta se päätyi Jan Irjalan päänupin lähipiiriin. Irjalan keskivartalosta puhtinsa kammennut voimapusku painui vastustamattomasti pömpeliin ja näin oli illan viimeinen osuma nähnyt hämärän ilta-auringonvalon.

Sinikaartin laulu toi otteluun hienon tunnelman

Juha Kumara seuraa pallon lentoa, ei maalia

Retu Harju hakee keskityspaikka

Tauon jälkeen sekä katsojat että pelaajat tuntuivat saaneen mahansa täyteen, sillä ottelun taso putosi kokonaisuudessaan pykälän verran. Ravintola 4 Vuodenajan hodareiden ruokittua katsojat oli pelaajiston pahin nälkä tyydyttynyt kolmen maalin myötä. ”Toinen puoliaika oli monen asian summana vähän heikompaa. Teimme paljon vaihtoja ja jaoimme vastuuta. Ilman Kalle Heltosen huipputorjuntoja ja Antti Eijamon johdolla taistelleen puolustuslinjan venymistä TahVe olisi saattanut päästä peliin mukaan”, summaa päävalmentaja Suonsyrjä.

Juha Kumara keskittää, Timo Kauppinen laukoo, ja Jan Irjala päästää pallon maaliin jalkojensa välistä

Maalijuhlia
Maalijuhlia

Paikkansa lisämaaleihin oli toki myös TamU-K:lla ja rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei TahVe missään vaiheessa pystynyt Sinipaitojen voittoa realistisesti uhkaamaan. Kaiken kaikkiaan ottelusta ja paluusta Pyynikille jäi kolmen sarjapisteen lisäksi erittäin hyvä maku, sillä TamU-K:n pelaaminen oli ajoittain todella hyvän näköistä. Illan ainoa miinus menee päävalmentaja Suonsyrjälle, joka ottelun loppuhetkillä sai suoran punaisen kortin ehdittyään olla kentällä vain muutaman minuutin. ”Menin kaksinkamppailusta kohti palloa turhan aggressiivisesti. Nostin kädet ylös ensimmäisen törmäyksen jälkeen ja tunsin kun kyynärvarsi napsahti kaverin kasvoihin. Selvä punainen kortti, koska pelaaja on aina vastuussa käsistään”, toteaa Suonsyrjä selittelemättä.

Jan Irjala pääpallossa

Jan Irjala puskee pallon voimalla maaliin

TamU-K jatkaa otteluitaan tulevana perjantaina Kaukajärvellä, kun vierasottelussa vastaan asettuu Tampereen Palloilijat. Ottelu alkaa kello 19.30 ja Sinipaidat ovat valmiita jatkamaan siitä, mihin TahVea vastaan jäätiin. Luvassa on siis aggressiivista ja vahvaa joukkuepelaamista astetta isommalla Kaukajärven tekonurmella. Kun katsomorakenteetkin ovat palanneet kesäkiireiltään Kaukajärvelle, ovat puitteet vieraskannattajillekin taas kunnossa.