Ilmeet vakavoituivat Gotham Cityssä

Legendaarinen, pitkän ja komean historian omaava Gotham City isännöi TamU-K:n kakkosjoukkuetta TUKI-futiksen kärkipään kamppailussa Kalkun Atacamalla, joka nimikaimastaan poiketen oli saanut sateen niskaansa, kenttämestarin lanan lisäksi. Ottelusta tulikin tasainen vääntö, jonka Sinipaidat käänsivät edukseen toisen puoliajan maalilla, lopputulos siis 0-1 (0-0).

Pikkukakkosen miehitys koki taas hieman muutoksia loukkaantumis- ja poissaolosuman jatkuessa. Maalivahtina aloitti tuttu ja turvallinen, isoksi mieheksi yllättävän ketterä Juha Pietilä ja puolustuslinjaan asettuivat Viljami ”Tukeva Dani Alves” Ahola, Heikki Wilen, Mika “Skeletor” Oksanen sekä sympaattinen mutta ärsyttävän hyvä Ahmed Lakra – siis linja, joka taisi viime vuonna Kutosessakin pelata jo yhdessä. Keskikentälle saatiinkin sitten hieman enemmän sekoittumista, kun siellä avasivat Mika “Immortal” Suonsyrjä, Otto Kurjanen ja edustusjoukkueen talviringissä huhujen mukaan nähty Repe Ahonen. Kärkeen olikin tarjota tuttuja nimiä, Adnan Omerovic, Jan Irjala sekä goalkeeper/striker Henry Friman.

Alusta alkaen kävi selväksi, ettei Gotham Citysta ole turhaan kahta kirjaa historiikeiksi kirjoitettu. Kertaakaan ei ole näissä peleissä tullut vastaan joukkuetta, joka omaisi yhtä rautaisen yhteispelin. Tämä näkyikin kentällä, kun Gothamin veteraanit juoksuttivat nuorempia Pikkukakkosen poikia välillä ympäri kenttää. Onneksi Pienten Sinisten puolustus ja viimenen lukko Pietilä olivat tilanteen tasalla ja samalla vuosikymmenellä ikävuosissa, eikä maalipaikoilla lopulta vastustajakaan juhlinut.

Jos vastustajan yhteispeli oli hyvää, sitä ei voi sanoa TamU-K 2:n hyökkäyspelistä. Pallo tuntui polttavan jalassa, etäisyydet kasvoivat ja peli oli muutamia, luultavasti Pettisen kentällä olosta johtuneita väläytyksiä lukuun ottamatta aika heikkoa, mistä toki kunniaa myös hyvin puolustaneelle vastustajalle. Ottelun tauolle mentiinkin muutamaa puolittaista paikkaa rikkaampana tilanteessa 0-0.

Toiselle jaksolle TamU-K 2 sai hieman enemmän ryhtiä ja järkeä peliinsä, joskaan ihan parhaimpaan ei ylletty. Ottelun hallinta siirtyi kuitenkin selkeämmin Pikkukakkoselle, joka painoikin hyökkäyksiä kohti vastustajan päätyä, mutta maalipaikoilla ei siltikään juhlittu.

Toisen jakson puolivälin paikkeilla syntyi ottelun ainoa osuma. TamU-K 2:n pelaajista joku muu kuin Pettinen riisti pallon keskikentällä, ja kahden hyvän syötön jälkeen pallo pelattiin kauniisti linjan taakse pystyyn, johon ”Raikku” Friman syöksyi linnun lailla perään. Vahva ajo boksiin ja kylmäverinen viimeistely takanurkkaan ohi hyvän ottelun pelanneen Gotham Cityn maalivahdin.

Tämän jälkeen ottelu jatkui taas tasaisena keskialueen vääntönä, jossa TamU-K 2 oli hitusen niskan päällä, päästen välillä vaarallisiin vastaiskuihin, joista ei valitettavasti lisäosumia nähty.

Aivan loppuminuuteilla Gotham City sai vielä mylläkän aikaan, mutta maalia ei onneksi viininpunaisissa pelannut vastustaja saanut aikaan. Lopussa nähtiin toki myös klassinen kyseenalainen tilanne, jota keskikentällä raatanut Pettinen kommentoi seuraavasti: ”Pallo tai mies jää, enkä nähnyt palloa…”

Siispä kolme pistettä jäi erittäin hyvähenkisen ja tiukan ottelun jälkeen Pikkukakkosen haaviin. Raportoija haluaa kiittää Gotham Cityä hyvästä ja rehellisestä vastuksesta ja toivottaa hyviä otteita loppukauteen! On aina ilo pelata legendaarista seuraa vastaan.

Otteluputki jatkuu tänään 18.6. klo 18.40 Kalkussa, kun vastaan asettuu yhden nerokkaimmista jalkapalloseurojen nimistä omaava JK Paasikivi. Ottelussa Sinipaidoilla on panoksena sarjan kärkipaikka, kun taas vastustaja pyrkii kampeamaan ylös sarjan jumbosijalta.