Harjoitusottelu
Ikurin Vire – TamU-K 1-2 (1-2)

TamU-K pelasi vuoden 2012 ensimmäisen harjoitusottelun 17.3. Valkeakosken Saharan tekonurmella. Vaihtelevien vaiheiden jälkeen TamU-K voitti ottelun 1-2 ensimmäisen puoliajan maaleilla.

Fiilikset ennen ottelua olivat erittäin jännittyneet. Ikurin Vire tiedettiin kovaksi vastustajaksi ja TamU-K:lla ei ollut juuri kokemusta yhdessä pelaamisesta isolla kentällä. Ottelun alku olikin Vireen hallintaa ja sini-punaisissa pelannut joukkue pyöritti peliä, sekä yritti puhkoa TamU-K:n puolustusta pystysyötöillä.

Puolustuslinja kuitenkin kesti ja noin 25 minuutin kohdalla keltaisissa liiveissä pelannut TamU-K sai vaarallisen vastahyökkäyksen. Palloa yritettiin pelata oikeasta laidasta kärjessä viilettäneelle Isaac Gbehanille, mutta Vireen toppari ehti liukumaan tähän syötön väliin. Pallo kimposi puolustajan jalasta suoraan kohti hämmentynyttä Vireen maalivahtia ja painui tämän käsien alta aina maaliviivan yli verkon perukoille. Toinen maaliin johtanut tilanne oli sekin Gbehanin nopeuden ansiota. Pelaaja haastoi hyvin 16 alueella Vireen puolustuksen ja röyhkeällä palloon menemisellä ansaitsi TamU-K:lle rangaistuspotkun puolen tunnin kohdalla. Rangaistuspotkua antamaan mennyt Adnan Omerovic ei erehtyny, vaan tykitti pallon vasemman tolpan kautta verkkoon.

Vireen pystysyötöt eivät olleet aivan täysin hyödyttömiä. Pelikellon näyttäessä n. 40 minuuttia oikealta lähtenyt pystysyöttö yllätti täysin TamU-K:n puolustuksen. Vireen hyökkääjä pääsi yksin TamU-K:n maalissa hyvin pelannutta Timo Iivosta vastaan ja pisti tarkan sijoituksen etunurkasta sisään. Puoliajalle mentiin siis lukemissa 1-2.

Toinen puoliaika ei lisämaaleja tarjonnut, mutta sen sijaan jopa hieman kiihtyneitä otteita. Gbehan oli Vireen puolustukselle myrkkyä ja tämä nähtiin toisellakin puoliajalla kahteen otteeseen. Ensin mies kaadettiin puolittaisesta läpiajosta maahan, mutta tähän tuomari ei juuri reagoinut. Toinen läpiajo olikin sitten pelin kannalta jo huomattavasti oleellisempi. Vireen toppari veti Gbehanin kaksin käsin maihin ja ansaitsi tällä teollaan punaisen kortin. TamU-K pääsi siis lopussa jauhamaan yhden miehen ylivoimalla, mutta ei saanut onnistumisia. Sen sijaan Vire oli lähellä tasoittaa pelin aivan ottelun loppuhetkillä, mutta toisen puoliajan TamU-K:n maalissa pelannut Mohammed Al-Shemari piti hienoilla lähitorjunnoillaan maalin puhtaana ja siivitti TamU-K:n voittoon.

TamU-K:n valmentaja/manageri Antti Pettinen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esityksiin:

Olen tyytyväinen joukkueen asenteeseen, esitys oli lupauksia antava. Erityisesti puolustuspelin toimivuus oli yllättävän hyvää, vaikka pojat pelasivat yhdessä vasta ensimmäistä kertaa. Kaikki pelaajat täyttivät tonttinsa ja peli antoi paljon vastauksia valmennusjohdolle.

Tulevaa Pettinen ennakoi seuraavasti:

Nyt tuntuu että ongelmat joukkueen kanssa ovat lähinnä positiivisia, mutta täytyy muistaa että paljon tekemistä on vielä jäljellä. Ensimmäinen seuran tosi koitos on jo noin kuukauden päästä KaVoa vastaan.

Ikurin Vire – TamU-K 1-2 (1-2)

25′ 0-1 om.
30′ 0-2 Omerovic rp.
40′ 1-2
80′ Ikurin Vire punainen kortti

TamU-K
Timo Iivonen
Mohammed Shemari

Oscar Shemari
Lauri Heittola
Ahmed Lakra
Heikki Wilen
Viljami Ahola
Retu Harju
Kemal Dedic
Adnan Omerovic
Matias Palo
Isaac Gbehan
Joonas Niemelä
Vyatseslav Bukhayev
Jussi Vihonen
Jani Mustonen
Henri Rantama