FC Rellusta ei Sinipaidoille vastusta 0-2 (0-1)

FC Rellu – TamU-K 0-2 (0-1)
13 min 0-1 Lauri Heittola
75 min 0-2 Mika Kytöviita

Varoitukset:
47 min Juho Taipale, FC Rellu
69 min Veli-Matti Kopakkala, FC Rellu
79 min Antti Eijamo, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
102

TamU-K jatkaa kauttaan pistemenetyksittä kukistettuaan FC Rellun koleassa ja jopa kostean tihkuisessa sunnuntai-iltapäivän kamppailussa lukemin 0-2. Sinipaitojen maalit viimeistelivät ensimmäisellä jaksolla Lauri Heittola ja toisella pelikiellosta vapautunut Mika Kytöviita. Kun hyvin organisoitunut puolustuslinja piti kotijoukkue FC Rellun poissa paikoilta, jäivät pisteet ansaitusti Sinipaidoille.

Otto Pitkänen keskittää
Otto Pitkänen keskittää

Ottelun alku oli Sinipaitojen kovan prässin vuoksi suhteellisen nopeatempoinen ja pallo pyöri FC Rellun alueella lupauksia herättävästi. Ensimmäinen tilanne siunaantui avaukseen vasemmalle laidalle nostetulle Nawar Karikussille, joka Kytöviidan kanssa hyvin yhteen pelattuaan ajoi terävästi keskelle ja pommitti pallon vain aavistuksen ohi sekä voimattomana seisseen maalivahdin että takatolpan.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä jakaa ohjeita
Päävalmentaja Mika Suonsyrjä jakaa ohjeita

Pian tämän jälkeen TamU-K sai sivuvaparin oikealta. Petri Vadénin antamana pallo leijaili kuudentoista-alueen sisään, josta Lauri Heittola nikkasi sen riemukkaasti verkon perukoille. Sinipaitojen erikoistilanteet olivat koko ottelun ajan vaarallisia ja esimerkiksi hieman avausmaalin jälkeen palloa kaivettiin jälleen FC Rellun rysästä, mutta tällä kertaa puskijana ollut Juha Kumara oli ehtinyt paitsioon. “Tiesin juosseeni paitsioon“, kommentoi Kumara.

Rellun maalivahti nousee korkeimmalle kulmapotkussa
Rellun maalivahti nousee korkeimmalle kulmapotkussa

Ensimmäisen puoliajan loppu tarjosi kannattajille muutamia hienoja hyökkäyksiä ja varsinkin Mika Kytöviita oli aktiivisesti järjestelemässä paikkoja vahvoilla laitanousuillaan. Polvensa loukanneen Nawar Karikussin tilalle tullut flunssainen Jacin Dakkaki pääsi näistä parhaimpiin, mutta tällä kertaa hänen viimeistelynsä eivät olleet tarvittavalla tasolla maalin syntymiseksi. Näin ensimmäinen jakso lopeteltiin lukemissa 0-1.

Yleisöä oli saapunut vierasotteluun paikalle mukavasti
Yleisöä oli saapunut vierasotteluun paikalle mukavasti

Toinen jakso jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. TamU-K piti suurimman osan ajasta palloa ja yritti ratkaisevaa toista osumaa FC Rellun tyytyessä silloin tällöin kuljettelemaan palloa keskikentällä vailla järkeviä ja toteuttamiskelpoisia hyökkäyskuvioita. Lopulta ratkaisijaksi nousi Mika Kytöviita. “Tilanne tuli kun varkain ja ehkä se paine, minkä annoin topparille sai sitten heidän pasmansa sekoamaan niin pahasti, että pääsin suht helposti tuikkaamaan tyhjään rysään”, muisteli puolustajan ja maalivahdin sekoilun päätteeksi pallon tyhjään verkkoon iskenyt voimakasrakenteinen kärkipelaaja.

Mika Kytäviita murtautuu keskeltä läpi...
Mika Kytäviita murtautuu keskeltä läpi…

...ja pallo on maalissa, 2-0.
…ja pallo on maalissa, 2-0.

Myös toisella jaksolla Sinipaidoilla oli runsas määrä mahdollisuuksia lisäosumiin, mutta kuten jo ensimmäisellä jaksolla saatiin huomata, ei viimeistely ole ikinä helppoa. ”Yksi tuhannen taalan paikka jäi tietysti kaivertamaan mieltä, mutta nyt kun on saatu hanat auki, niin eiköhän niitä maaleja ala sieltä tulla tasaiseen tahtiin”, lupasi Kytöviita heti ottelun jälkeen luottavaisena.

TamU-K luo painetta FC Rellun maalille.
TamU-K luo painetta FC Rellun maalille.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli tyytyväinen tulokseen ja varovaisen positiivinen myös sen syntytapaan. “Perusvahva suoritus meiltä. Ei mitään huippusuorittamista, mutta olimme kuskin paikalla kaiken aikaa”, totesi Suonsyrjä ja antoi katseensa lipua jo tulevaisuuteen: ”Kuusi pistettä kahden pelin jälkeen lämmittää mieltä ja antaa työrauhaa joukkueelle kehittää pelaamista. Tästä on hyvä lähteä Old Schoolin kimppuun.”
Kautensa kahdella voitolla ja ilahduttavasti nollapelillä avannut TamU-K kohtaa seuraavaksi ensi viikon lauantaina kokeneen ja vaarallisen AC Old Schoolin. Jos Sinipaidat pystyvät jatkamaan kurinalaista pallonhallintaan perustuvaa peliänsä, ei kolmaskaan voitto heti kauden alkuun ole missään nimessä utopiaa.

FC Rellu
#1 David Peres
#7 Jari Kurki
#8 Juha Kaartoluoma
#9 Pentti Suoniemi
#10 Samuli Hännikäinen
#18 Olli Hirsimäki
#21 Veli-Matti Kopakkala
#22 Tero Mattila
#23 Jaakko Haapasalmi
#24 Pauli Suoniemi
#26 Juho Taipale
#6 Markus Haponen
#19 Jarkko Pihlajamäki
#62 Kimmo Turunen

TamU-K
#1 Ilkka Innola
#4 Juha Kumara
#8 Petri Vadén
#9 Mika Kytöviita
#11 Joonas Kupiainen
#13 Antti Eijamo
#16 Lauri Heittola
#18 Otto Pitkänen
#23 Nawar Karikuss
#24 Anssi Saiha
#27 Timo Kauppinen
#6 Mika Oksanen
#10 Adnan Omerovic
#15 Jacin Dakkaki
#17 Kalle Heltonen
#19 Vesa Suonsyrjä
#21 Alaa Adeeb
#25 Mohammed El Harrak

Tähtipörssin valinnat:
* * * Anssi Saiha
* * Otto Pitkänen
* Juha Kumara