Ensimmäinen tappio, Pelikassit parempi 2-0 (1-0)

Pelikassit – TamU-K 2-0 (1-0)

Maalintekijät:
1-0 Tommi Merto, 16 min
2-0 Mikko Jaakkola, 70 min

Varoitukset:
Hans Mäenalanen, Pelikassit
Alaa Adeeb, TamU-K
Mikko Jaakkola, Pelikassit
Ilari Salo, Pelikassit
Ahmed Lakra, TamU-K
Nawar Karikuss, TamU-K

Ulosajot:

Kaksi Kutosen tulokasjoukkuetta Pelikassit ja TamU-K kohtasivat huikeat puitteet sarjaottelulle tarjonneella Soppeenharjun kentällä lauantai-iltana. Tunteet olivat pinnassa niin katsomossa kuin kentälläkin, kun punapaitainen kotijoukkue ja sinipaitainen vierasjoukkue taistelivat sarjapisteistä. Pelikassit vei lopulta voiton lukemin 2-0 loukkaantumisten vaivaamasta TamU-K:sta.

Sinipaitojen avauskokoonpano oli jälleen kokenut pienoisia muutoksia. Sairastuneena olleen Mika Suonsyrjän tilalle oli asetettu Mika Oksanen, jolla oli täysi työ pitää Pelikassien keskikenttä poissa pallosta. Tällä kertaa peliin lähdettiin seuraavasti: Iivonen; Adeeb, Lakra, Heittola, Ahola; Harju, Oksanen, Helenius, Karikuss; Lahtinen, Omerovic. Vaihtopenkille oli saatu neljä kenttäpelaajaa, joten laajasta pelaajaringistä ei juuri ollut apua tässä ottelussa. Lisäongelmia aiheutti myös pelin alkuvaiheilla Joonas Niemelälle tullut loukkaantuminen, jonka seurauksena vaihtopenkki oli todella kapea.

Ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella. Pelikassit olivat edellä lähes jokaisella pelin osa-alueella ja TamU-K lähinnä tyytyi varomaan kolhuja. Kotiyleisö pääsikin juhlimaan ensimmäistä maalia jo viidentoista peliminuutin jälkeen, kun Pelikassien Tommi Merto pelattiin Sinipaitojen toppareiden välistä karkuun rangaistusaluueelle. Mies ei erehtynyt, vaan laittoi pallon Timo Iivosen kainalon alta verkkoon.

Mitä pidemmälle puoliaikaa pelattiin, sitä paremmin TamU-K sai pelistä otetta. Parhaimmat paikat olivat Tomi Lahtisella, joka ampui vapaapotkun ylärimaan, sekä Adnan Omerovicilla, jonka vapaapotkun Pelikassien maalivahti Antti Savolainen torjui vaivoin yli maalin. Sinipaitojen Nawar Karikuss pääsi myös kulman jälkitilanteesta yrittämään saksipotkua, mutta löysä veto päätyi Savolaisen näppehin. Välillä myös joukkueiden tunteet kuumenivat, ja kentällä tarvittiin apumiehiä pelaajien toisista erottamiseen. Välikohtauksesta selvittiin kuitenkin keltaisilla korteilla ja ottelu jatkui hyvässä hengessä.

Toiselle puoliajalle manageri Pettinen peräsi joukkueelta agressiivisempaa asennetta kaksinkamppailuihin. TamU-K saikin pallonhallinnan hienoisesti itselleen, mutta tästä huolimatta kaksinkamppailut keskikentällä hävittiin täysin. Myös joukkuepeli loisti poissaolollaan, joten Pelikasseilla oli lopulta helppo työ pitää TamU-K:n hyökkääjät poissa maalintekopaikoilta.

Toisessa päässä maalintekeminen olikin sitten hieman helpompaa. Ottelun 70. minuutilla Pelikasseille tuomittiin vapaapotku keskialueelta. Pallo lähetettiin boksin sisään, jossa Pelikassien Mikko Jaakkola pääsi täydellisessä yksinäisyydessä jatkamaan päällä pallon Iivosen ohi maaliin.

TamU-K:n mahdollisuudeksi maalintekoon jäi erikoistilanteet, joista saatiin pari vaarallista tilannetta. Lahtinen kolisutteli jälleen 20 metristä lähteneellä vapaapotkulla maalikehikkoja ja Matias Palo pääsi kulmahässäkästä laukomaan pallon ilmasta maalia kohti, mutta Pelikassien puolustus uhrautui pallon eteen maaliviivalla. Koska loppukiri ei tuonut maaleja, jäi kolme arvokasta sarjapistettä Pelikassien haltuun.

TamU-K:n manageri Pettinen antoi ansaittua kritiikkiä omilleen: ”Pelikassit pelasivat niinkuin ennakolta odotettiin. Joukkue pelaa kovaa ja on hyvin organisoitu. Me taas vähän säikähdettiin alussa tuota kovaa peliä ja prässiä, ja unohdettiin se mitä ennen ottelua puhuttiin. Suurin ongelma oli joukkuepelin puuttuminen, homma meni aivan liian usein sooloiluksi. Sen sijaan että oltaisiin tultu rohkeasti pelattavaksi, juostiin lähinnä palloa karkuun. Meidän pelin ongelmat ovat edelleen ne samat kuin aikaisemmenkin ja tähän tullaan puuttumaan treeneissä vielä tiukemmin. Samoin alun turha jännittäminen pitää saada pois,meille on tehty maaleja aivan liian usein ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana.”

Vaikka TamU-K:lla oli pelissä paljon parannettavaa, antoi manageri myös tunnustusta kotijoukkueelle: ”Pelikassit ansaitsi eilen voittonsa, olivat parempi joukkue kentällä. Turha tässä on enempää selitellä, vaan katsoa eteenpäin. Kausi on vasta alussa.”

”Nyt on parin viikon tauko matseista mutta sitten onkin edessä härkäviikonloppu perjantai-sunnuntai otteluin. Toivottavasti silloin saadaan miehiä jo takaisin sairastuvalta.”

Pelikassit
#22 Antti Savolainen
#4 Hans Mäenalanen
#5 Herman Mäenalanen
#6 Olli Rasimus
#8 Mikko Jaakkola
#9 Jaakko Karjalainen
#12 Anssi Raipela
#13 Joonas Nordman
#15 Aki Björninen
#17 Lauri Anttila
#18 Jani Karjalainen
#3 Ville Salonen
#7 Tommi Merto
#10 Miko Feodoroff
#14 Vesa-Matti Takkinen
#16 Ilari Salo

Vaihtopelaajat:
#1 Mikko Lepistö

TamU-K
#1 Timo Iivonen
#3 Ahmed Lakra
#6 Mika Oksanen
#7 Retu Harju
#9 Tomi Lahtinen
#10 Adnan Omerovic
#19 Jyri Helenius
#16 Lauri Heittola
#18 Viljami Ahola
#21 Alaa Adeeb
#27 Nawar Karikuss
#4 Matias Palo
#8 Isaac Gbehan
#24 Joonas Niemelä
#25 Mohammed El-Harrak

Vaihtopelaajat:
#17 Mohammed Al-Shemari