Edustusjoukkueen pelit jatkuvat keskiviikkona Ikurissa

Sinipaitojen ottelut Nelosessa jatkuvat puolentoista viikon tauon jälkeen keskiviikon vierasottelulla Ikurin tekonurmella. Kotijoukkueena vastaan asettuu tamperelainen PP-70, joka pelasi vielä vuonna 2007 Ykkösessä. Sittemmin seura on tullut ryminällä alas, ja pelaa nyt neljättä kauttaan Nelosessa. Nelosessa Peli-Pojat ovat kuuluneet tiukasti sarjan ylempään keskikastiin, ja ovat nytkin sarjassa viidentenä neljä pistettä toisella tilalla olevan TamU-K:n jäljessä.

TamU-K:lle ottelu on tilaisuus napata haltuunsa sarjan kärkipaikka. Piikkipaikalla olevalla NePa:lla on vain yksi piste Sinipaitoja enemmän vaikka nekalalaiset ovatkin pelanneet jo kaksi ottelua enemmän. Muiden joukkueiden ristiin pelaamisen ansiosta TamU-K:lla onkin tilaisuus kuroa pientä kaulaa pahimpiin kilpailijoihinsa niin sanotut rästiottelut voittamalla – joskin tasaisessa kärkipään taistelussa on edelleen hieman epäselvää ketkä näihin pahimpiin kilpailijoihin kuuluvat.

TamU-K ja PP-70 eivät ole aiemmin kohdanneet kilpailullisessa ottelussa, mutta helmikuussa pelatussa Nelosen talvisarjan ottelussa PP-70 otti voiton. Tässä ottelussa punapaitainen vierasjoukkue oli selvästi terävämpi ja teki ottelun ainoan maalin. Molemmat joukkueet olivat kylläkin liikkeellä varsin kapealla ringillä, ja muutenkin molemmissa joukkueissa on tapahtunut kevään mittaan kokoonpanomuutoksia, joten kovin suurta painoarvoa ei talvisarjan ottelulle voi ennakkokaavailuissa antaa.

Hieman tavallista pidempi pelitauko saa päävalmentaja Mika Suonsyrjän mietteliääksi: ”Jälleen haastava peli edessä. Tauon jäljiltä on aina kova haaste pitää saavutettu pelillinen taso ja nostaa sitä.” Päävalmentaja ei myöskää sorru aliarvioimaan ailahtelevasti alkukaudella pelannutta vastustajaa: ”PP on parantanut otteitaan ja on vahva ryhmä ylöspäin. Meidän pitää onnistua, jotta tavoitellut kolme pistettä matkaan lähtevät.”

TamU-K on pitänyt taukoa harjoittelusta viikonlopun ajan, ja harjoittelee ensimmäisen kerran tänään tiistaina. Näin ollen on vielä hiukan epäselvää, mitkä pelaajat ovat käytettävissä keskiviikon ottelussa. Varmaa on kuitenkin se, että polvivamman takia edellisen SW-ottelun kesken jättänyt Eero Riponiemi on poissa kokoonpanosta. Sen sijaan siviilikiireiden takia tuosta pelistä poissa olleiden Jan Irjalan ja Andrea Milantin odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Ottelu alkaa Ikurin tekonurmella keskiviikkona klo 18.15. Paikanpäälle pääsee keskustasta parhaiten bussilla #21. Etäkannattajille on tarjolla twitterseuranta.