Edustusjoukkue voitti kakkosjoukkueen 5-1 (2-0)

TamU-K – TamU-K 2 5-1 (2-0)
1-0 Severi Hiltunen
2-0 Tommi Lehtimäki
3-0 Tommi Lehtimäki
4-0 Tommi Lehtimäki
5-0 Tommi Lehtimäki
5-1 Henri Joki

Edustusjoukkueen ja kakkosjoukkueen välisestä harjoitusottelusta muodostui juuri sellainen kuin pitikin. Vaikka edustus ei ollut aivan ykkösmiehistöllään liikkeellä, se hallitsi varsinkin pallollista peliä selvästi, ja otti ansaitun 5-1 (2-0) voiton. Kutosen kauteen valmistautuva kakkosjoukkue tarjosi kuitenkin täyden vastuksen, ja antoi erinomaisen kuvan tasostaan. Ottelua voikin verrata hyvin moneen viimekautiseen Nelosen otteluun TamU-K:n ja sarjan häntäpään joukkueiden välillä. Ottelun hahmo oli neljä maalia viimeistellyt Tommi Lehtimäki.

Maalinteon aloitti kuitenkin noin 20 minuutin pelin jälkeen edustusjoukkueen mukana harjoitteleva nuori Severi Hiltunen, joka pääsi murtautumaan boksiin oikealta laidalta. Varma laukaus ohitti maalivahti Kalle Heltosen. Kymmenisen minuuttia myöhemmin Risto Niskasen tsippi vapautti Tommi Lehtimäen boksissa, eikä tuore kärkihankinta erehtynyt avopaikasta. Lehtimäellä oli ensimmäisellä jaksolla muutamia muitakin paikkoja, joista hienoin oli taidokas kääntölaukaus, jonka Heltonen torjui kulmapotkuksi. Toisessa päässä lähimpänä maalia oli Mohammed El-Harrak, joka pääsi puolittain irti toppareina pelanneilta Jan Irjalalta ja Ville Toivalta, mutta kärkipotku vei pallon tolpan kautta ohi.

Ottelun lopullinen ratkaisu syntyi reilun tunnin pelin jälkeen, kun Tommi Lehtimäki teki 3-0 maalin. Tuulennopea Markku Rantanen nousi vastahyökkäyksessä oikean laitapakin paikalta lähes päätyrajalle asti, ja oikea-aikainen syöttö löysi Lehtimäen etutolpalta. Tämä siirsi pallon yhdellä kosketuksella maaliin. Viitisen minuuttia myöhemmin Lehtimäki viimeisteli hattutemppunsa päästyään puolustukselta irti, kierrettyään maalivahti Heltosen ja sijoitettuaan pallon helposti tyhjään maaliin.

Myös Severi Hiltusella oli tilaisuutensa kasvattaa maalitiliään. Pirteästi pelanneelle hyökkääjälle osui toisella jaksolla ainakin kolme hyvää maalintekopaikkaa, mutta ylärimaa lähemmäs maalia pallo ei koskaan mennyt. Ylärimasta pallo kimposi suoraan Lehtimäen päähän lähellä maalia, mutta kun reaktioaikaa ei ollut, pallo kimposi suoraan yli maalin päätyseinään. Muista edustuksessa pelanneista paras maalipaikka osui Ugur Kirbacille, mutta laukaus viuhahti niukasti takatolpan ohi. Kakkosjoukkueesta lähellä maalia oli Eero Sointu, joka pääsi laidalta puolittain läpi, mutta laukoi pallon ohi maalin.

Aivan ottelun lopussa tehtiin vielä kaksi maalia. Ensin Tommi Lehtimäki siirsi aamun neljännellä maalillaan edustuksen 5-0 johtoon. Maali oli lähes toisinto 3-0 maalista, sillä nytkin syöttöpiste kirjattiin oikealla laidalla kirmanneelle Markku Rantaselle. Ottelun loppulukemat 5-1 viimeisteli Henri Joki, jonka maaliin teki hienon esityön vasemmalla laidalla noussut ja hienon keskityksen boksiin tarjonnut Rasmus Hämäläinen.

Edustuksen päävalmentaja Mika Suonsyrjä toimi ottelun tuomarina, joten kakkosvalmentaja Mika Kanerva otti johtovastuun kentän laidalla. ”Peli toimi loistavasti harjoituksena vaikka välillä asenne menikin aamuhöntsän puolelle”, Kanerva kiitteli kakkosjoukkueen tarjoamaa vastusta. ”Positiivisinta antia oli Markku Rantasen syötöt ja Tommi Lehtimäen viimeistely.”

Kakkosjoukkueen päävalmentaja Mikko Jokela kiitti joukkuettaan siitä, että pikaisesta hälytyksestä huolimatta pelaajia saatiin hyvin paikalle. Myös peliesitys tyydytti: ”Tuloksesta huolimatta ottelu palveli hyvin valmistautumista ja joukkueen rakentamista. Suunta on kesää ajatellen oikea. Teimme sovittuja asioita erityisesti toisella puoliajalla, ja virheet pidettiin sovitusti minimissä.”

Kakkosjoukkueen voikin sanoa viimeistään tässä ottelussa ilmoittautuneen Kutosen nousukamppaluun. Lohkojaosta tai joukkueiden voimasuhteiden muutoksista ei toki tässä vaiheessa ole aavistustakaan, mutta jo viime kaudella vahvasti pelannut kakkosjoukkue on saanut tekemiseensä lisää ryhtiä uuden päävalmentajan johdolla. Kun viime kautinen vahva runko jatkaa joukkueessa, ja lisäksi joukkue on saanut muutaman kovan vahvistuksen, on kesältä lupa odottaa hyvää. Näihin vahvistuksiin kuuluvat mm. edustuksesta reserviin siirtyvät maalivahti Kalle Heltonen sekä Eero Sointu, Henri Joki ja Vesa Suonsyrjä, jotka kaikki Heltosta lukuunottmatta toki pelasivat jo viime kaudella muutamia otteluita kakkosjoukkueessa. Lisäksi Jukka Ihalainen esitti hyviä otteita keskikentän keskustassa, ja kärkeen hankitusta kokeneesta Tero Lepolasta on taatusti paljon iloa kauden mittaan. ”Vaikka kokoonpanossa oli monta ensimmäistä kertaa joukkueen mukana isolla kentällä pelannutta kaveria, homma toimi suhteellisen hyvin”, päättää päävalmentaja Jokela.

TamU-K:
Marko Virtanen
Markku Rantanen
Ville Toiva
Jan Irjala
Samu Johansson
Jonne Keränen
Eero Riponiemi
Risto Niskanen
Jacin Dakkaki
Ugur Kirbac
Tommi Lehtimäki

Severi Hiltunen

TamU-K 2:
Kalle Heltonen
Tuomas Hyrkkänen
Eetu Vuorinen
Mikko Humppi
Vesa Suonsyrjä
Jukka Ihalainen
Andrei Haritonov
Henri Joki
Eero Sointu
Mikko Ojanen
Tero Lepola

Matias Palo
Rasmus Hämäläinen
Mohammed El-Harrak
Jukka Wennström
Otto Kurjanen
Joni Valkama