Edustusjoukkue kohtaa sunnuntaina KaVon seurapäivän ottelussa

TamU-K viettää tulevana sunnuntaina seurapäivää kahden ottelun voimin, kun ensin edustusjoukkue pelaa klo 15 alkaen Kangasalan Voittoa vastaan ja sitten klo 17.15 seuran B-juniorit kohtaavat omassa sarjaottelussaan Tervakosken Padon. Molemmat ottelut pelataan luonnollisesti tunnelmallisella Pyynikin urheilukentällä. Paikalle on kutsuttu kaikki seuran junioripelaajat, ja heidät palkitaan mitaleilla ja kunniakirjoilla edustusjoukkueen ottelun tauolla noin klo 15.45.

TamU-K:n ja KaVon kohtaaminen on osuva tapa viettää seurapäivää, sillä olihan KaVo vastustajana myös TamU-K:n kaikkien aikojen ensimmäisessä virallisessa ottelussa keväällä 2012. Tuolloin pelattiin Suomen Regions’ Cupin ottelu, jossa Kutosen kauteen valmistautunut TamU-K haastoi kaksi sarjatasoa ylempänä tuolloin pelanneen KaVon. Ottelu olikin odotuksiin nähden jopa yllättävän tasainen, mutta lopulta rutinoituneemmat kangasalalaiset veivät ansaitun 0–3 (0–1) -voiton. Ottelun maalintekijät, kaksi maalia viimeistellyt Erkka Arvonen sekä kerran osunut Ahmed Al-Tallab pelaavat yhä tälläkin kaudella KaVossa,

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin toukokuun lopulla KaVon kotikentällä Kyötikkälässä. Tuolloin Sinipaidat olivat hävinneet kaksi peräkkäistä ottelua, ja paluu voittojen tielle tuntui välttämättömältä. Joukkue vastasikin huutoon, ja klaarasi puhtaan 2–0 (1–0) voiton Veli-Pekka Franssilan ja ensi sunnuntain ottelussa korttitilin täyttymisen myötä pelikiellossa olevan Ilkka Korvasen maaleilla.

Sunnuntaina joukkue on jälleen hieman samanlaisessa tilanteessa, sillä jälleen voitot ovat karttaneet Sinipaitoja kahdessa edellisessä ottelussa. Vaikka tällä kertaa alla on tappioiden sijaan kaksi tasapeliä, on paluu voittojen tielle yhtä lailla välttämättömyys, jotta ParVi ei pääse karkaamaan. Toisaalta myös TamU-K:lla on omat takaa-ajajansa, joista PP-70 on vain viiden pisteen päässä, ja keskinäinen ottelukin on vielä pelaamatta. Rauman Pallo-Iirojen päästyä Kakkosessa todelliseen nousukiitoon, näyttää taas siltä, että Nelosen kakkospaikka saattaa hyvinkin tuoda mahdollisuuden pelata noususta Kolmoseen Satakunnan piirin Nelosen kakkosta vastaan.

Sinipaitojen valmennusryhmään kuuluva Mika Kanerva peräänkuuluttaa halua voittaa. ”Asenne täytyy olla sataprosenttinen KaVoa vastaan. Kävelemällä tässä sarjassa ei voiteta ketään”, kokenut valmentaja toteaa viitaten edelliseen otteluun Nekalan Palloa vastaan. ”Luulotautia ei missään vaiheessa saa tulla, niin kuin viime pelissä. Ehjä hyvä 90 minuutin puolustaminen koko joukkueelta tuo voiton.”

Viime viikon NePa-ottelussa pistemenetysten syy olikin nimenomaan virheet puolustuspäässä. Vaikka pelissä oli muitakin ongelma-alueita, on tosiasia että tuolloin peli ratkesi henkilökohtaisiin virheisiin. KaVo puolestaan on NePan tapaan vielä ainakin periaatteessa mukana putoamiskamppailussa, joten tahtoa kerätä pisteitä sunnuntaina joukkueesta varmasti löytyy.

Ottelu potkaistaan siis käyntiin Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina klo 15. Etäkannattajille on jälleen tarjolla suora nettilähetys osoitteessa tamu-k.com/live. Lisäksi twitterseuranta palvelee. Pyynikillä yleisölle on tarjolla ravintola 4 Vuodenajan maukkaita hodareita. Seurapäivän kunniaksi oma pelipaita päällään otteluun tulevat TamU-K:n junioripelaajat saavat grillipisteeltä ilmaisen makkaran ja pillimehun. Tervetuloa nauttimaan pelistä, tunnelmasta ja grilliherkuista!