Edustuksen kotiavaus sunnuntaina Pyynikillä – esiotteluna B-junioreiden kauden avaus

TamU-K pelaa tulevana sunnuntaina kauden ensimmäisen ottelunsa Pyynikin kotistadionilla. Luvassa on sininen iltapäivä, sillä ennen edustusjoukkueen klo 15 alkavaa ottelua UrPSia vastaan seuran B-juniorit avaavat oman kautensa klo 13 alkavalla ottelulla PJK:ta vastaan. Kulinaristisista nautinnoista vastaa ravintola 4 Vuodenaikaa, joka tuo jälleen grillinsä Pyynikille, Maukkaita raakamakkarahodareita on tarjolla jo B-junioreiden ottelun aikana.

Edustusjoukkueella on allaan maukas 0–2 (0–0) -voitto kauden ensimmäisestä sarjaottelusta Pelikassien vieraana Soppeenharjulla. Ennen tätä ottelua takana olivat tappiot cup-otteluissa Härmää ja IFK Mariehamnia vastaan sekä tappio harjoitusottelussa TPV:n kakkosjoukkuetta vastaan. ”Avausvoitto helpotti, kun olimme puolihuomaamatta ajautuneet pieneen tappioputkeen”, päävalmentaja Mika Suonsyrjä toteaakin. ”Uskon pelaamisemme olevan hieman vapautuneempaa nyt.”

Avausottelun voitosta maksettiin kuitenkin kova hinta, sillä molemmat topparit eli Jan Irjala ja Timo Kauppinen loukkasivat ottelussa polvensa niin pahoin, että heidän kautensa on ohi. ”Tinke ja Jani jättävät massiivisen aukon joukkueeseen, mutta uskon meidän kykenevän sen täyttämään. Nyt pitää muiden kantaa vastuuta”, toteaa päävalmentaja Suonsyrjä. Joukkueen sisältä esiin nousevien uusien vastuunkantajien lisäksi TamU-K on hakenut aktiivisesti topparivahvistuksia, ja mahdollisesti jo sunnuntaina kokoonpanossa nähdään yksi uusi pelaaja.

Urjalan Palloseura avasi kautensa viikko sitten lauantaina samalla Soppeenharjun kentällä, jolla TamU-K:kin pelasi kauden avausottelunsa. Urjalalaisilla vastassa oli toinen ylöjärveläisjoukkue FC Teivo. Pitkään näytti siltä että UrPS hakisi vierasvoiton, mutta viimeisen vartin romahdus ja kolme takaiskumaalia johtivat nihkeään 4–3 (1–2) tappioon.

Kaudella 2014 UrPS oli Nelosen alemman keskikastin joukkue. Vierasotteluista joukkue onnistui keräämään vain 9 pistettä (2 voittoa ja 3 tasapeliä), ja putoamisviivaan jäi lopulta eroa vain 6 pistettä. Huhtikuun alussa urjalalaisten Pyynikin vierailu päättyi TamU-K:n selkeään 6–0 (2–0) -voittoon, mutta kesällä Urjalassa tuloksena oli Sinipaitojen huomattavasti nihkeämpi 0–2 (0–0) -voitto kahdella viimeisen kymmenminuuttisen maalilla. Päävalmentaja Suonsyrjä kuitenkin muistuttaa, että avauskierroksilla voimasuhteet ovat vielä voimakkaasti hakusessa. ”UrPS oli varsinkin kotonaan viime kaudella vaarallinen. Emme voi millään muotoa aliarvioida heitä. Kova taistelu pisteistä odottaa jälleen.”

Ottelu pelataan siis Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 26.4. klo 15 alkaen. Etäkannattajille ottelusta on tarjolla Twitter-seurannan lisäksi myös suora videostream osoitteessa tamu-k.com/live. Pyynikille kannattaa kuitenkin tulla paikan päälle nauttimaan tunnelmasta ja antamaan kotijoukkueelle tarvittava lisälataus, jolla voitto irtoaa. Täyden jalkapalloannoksen saa tulemalla stadionille jo klo 13, jolloin alkaa TamU-K:n B-junioreiden ottelu PJK:ta vastaan – ja samalla voi täyttää vatsansa ravintola 4 Vuodenajan maukkailla hot dogeilla. Janoisilla on mahdollisuus poiketa ravintola Maja/Talossa, joka aukeaa poikkeuksellisesti jo klo 14, ja tarjoaa alennuksia seuran jäsenkortilla.