Voittokulku jatkuu, Sopu taipui heppoisesti 2-0 (2-0)

TamU-K – Sääksmäen Sopu 2-0 (2-0)
2 min 1-0 Petri Vadén
44 min 2-0 Jacin Dakkaki

Varoitukset:
36 min Nawar Karikuss, TamU-K
48 min Juha Kumara, TamU-K
80 min Anssi Saiha, TamU-K
88 min Vesa Suonsyrjä, TamU-K

Ulosajot:

Yleisöä:
105

Kuvat:
Mikko Jokela

TamU-K jatkoi voitokasta sarjakauttaan kaatamalla Sääksmäen Sopun lauantai-iltapäivän helteessä lukemin 2-0. Sinipaitojen maalit tekivät Petri Vadén ja Jacin Dakkaki, jolle maali oli jo kauden viides yhtä monessa sarjapelissä. Voiton myötä TamU-K nousi Vitosen ykköslohkon kärkeen, kahden pisteen päähän pahimmasta kilpakumppanistaan Viialan Peli-Veikoista, jolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Hyökkäykseen!

Täydellä kokoonpanolla peliin lähtenyt TamU-K sai ohjeistuksen prässätä heti alusta korkealta vastustajan puolustuslinjaa. Aggressiivisen startin omaksui parhaiten Sinipaitojen voimakas Mika Kytöviita, joka jo toisella peliminuutilla jakoi rajun pommin vastustajan laitapuolustajalle voittaen tämän kaksinkamppailussa. Kytöviita ajoi laidalta maalille ja antoi kovan, matalan ja tarkan keskityksen suoraan toiselta puolelta sisään kaventaneen Petri Vadénin jalkaan. Vadénilla oli helppo työ nikata pallo verkkoon lähietäisyydeltä ja siirtää TamU-K 1-0 johtoon.

Aikaisen johtomaalin jälkeen Sinipaitojen selät suoristuivat ja työn määrä kentällä väheni dramaattisesti. Sopu sai hieman keskikenttää haltuunsa ja Sinipaitojen pelinrakentelu kärsi. Tämän pisti merkille myös päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”Esitys oli kyllä hajuton, mauton ja väritön”, hän luonnehtii. Ensimmäisen jakson loppupuolella TamU-K otti jälleen kontrollin pelistä ja toisen tehdyn maalin lisäksi paikkoja oli useisiin lisäosumiin.

Lauri Heittola ja Petri Vadén

Kun ottelua oli käyty noin kolmekymmentäviisi minuuttia, nähtiin Sopun maalilla ainakin kolme kehikko-osumaa, joista rehellisyyden nimissä Petri Vadénin veto oli jopa maalin takaraudassa, mutta tämä jäi muutenkin koko ottelun tasapuolisen epävarmasti viheltäneeltä päätuomarilta huomaamatta. Ensin Jacin Dakkaki vapautti jälleen hienon ottelun pelanneen Anssi Saihan läpi boksin kulmalle. Saiha syötti vielä poikittain Nawar Karikussille, jonka veto kimposi rimasta takaisin kentälle. Hetki tästä ja Vadén voitti puolustajan juoksukilpailussa ja ehti ensimmäisenä Joonas Kupiaisen lähettämään pystypalloon. Vadén laukoi pallon maalin takakulmaan, josta se ponnahti takaisin kentälle ja siivottiin kulmaksi.

Hyvän ottelun pelannut Vesa Suonsyrjä puskee, mutta pallo suuntautuu yli maalin
Seuranneista useasta kulmapotkusta pallo saatiin jälleen Sopun rimaan. Tällä kertaa puolustajan jalasta lähtenyt purku napsahti maaliputken yläosan kautta uudeksi kulmapotkuksi. Puoliajan loppuun ajoittunut painejakso palkittiin lopulta maalilla, kun pallo pelattiin hienosti jälleen Petri Vadénille vasempaan laitaan. Vadén antoi millintarkan keskityksen takatolpalle, jonne oli edennyt kimmoisa Dakkaki. Tämän pusku suuntautui oikeaoppisesti maalivahdin tulosuuntaan ja painui verkkoon. Upea maali ja tilanne Sinipaidoille 2-0. Ennen taukovihellystä Sopulla oli myös paikka tehdä maali, kun noin kahdestakymmenestä metristä päästiin laukomaan. Ilkka Innola torjui vedon, mutta pallo jäi ajelehtimaan maalin nurkalle, johon ennätti Sopun kärki. Innolakin oli tilanteessa mukana ja pystyi peittämään vedon kulmaksi. Kulmapotkusta ei kuitenkaan seurannut mitään vaarallista ja tauolle lähdettiin TamU-K:n 2-0 johdossa.

Isot miehet maalilla: Jan Irjala, Timo Kauppinen ja Juha Kumara

Toinen jakso tarjosi melko tylsää pallottelua, maininnan arvoisia seikkoja olivat muutamat TamU-K:n tilanteet, joista muun muassa Anssi Saiha ja Jacin Dakkaki olisivat voineet kaunistella lukemia. Myös Sopu sai parhaan tilanteensa toisen jakson lopulla, kun keskialueen pallonmenetyksestä lähtenyt vastahyökkäys päätyi Osku Aireston selustaan laidalle. Laidalta lähetetty hyvä keskitys putosi juuri toppari Timo Kauppisen ja Ilkka Innolan väliin, johon Sopu-hyökkääjä ehti vapaasti ensin. Laukaus pomppivaan palloon karkasi kuitenkin reilusti ohi ja yli maalin.

”Rutiinivoitto sanan varsinaisessa merkityksessä. Kolme tärkeää pistettä jälleen plakkarissa”, totesi Suonsyrjä Sinipaitojen 2-0 voittoon päättyneen pelin jälkeen. Kuuma keli ja täysi penkki pitivät vaihtorumban käynnissä, ja jokaiselle pelaajalle tuli tarpeeksi minuutteja. ”Käytin koko 18 pelaajan arsenaalia normaalia voimakkaammalla kierrätyksellä, mikä varmasti osin rikkoi pelimme rytmiä. Saimme kuitenkin joukkueen pidettynä freesinä ja takuulla nostamme taas pelaamisemme tasoa tiistain cup-matsissa.” Suonsyrjä päättää.

Vesa Suonsyrjä ampuu mutta maalivahti torjuu

TamU-K jatkaa otteluitaan jo tiistaina, kun Lamminpään huippukuntoisella nurmella pelataan Suomen Regions’ Cupin neljännen kierroksen ottelu Lohikosken Pallokerhoa vastaan. Tiistai-iltana kello 19.30 alkaen selvitetään jatkavatko Sinipaidat cup-taivaltaan kuudentoista parhaan joukkoon taistelemaan paikasta Euroopan kentille.