UrPS murskaksi kotiavauksessa 6-0 (2-0)

Aina Tampere – Ikuisesti United

TamU-K – UrPS 6-0 (2-0)
15 min 1-0 Jacin Dakkaki
19 min 2-0 Eero Riponiemi
56 min 3-0 Jan Riikonen
73 min 4-0 Jan Irjala
86 min 5-0 Jan Riikonen
90 min 6-0 Mika Kytöviita

Maalikooste:

Sinipaitojen kotiavaus Pyynikin urheilukentällä ei olisi voinut paremmin mennä. Vieraaksi saapunut punapaitainen Urjalan Palloseura jäi täysin jyrän alle, kun TamU-K piti palloa ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä. Hienon kotiavauksen arkkitehtina oli vasen laitahyökkääjä Jan Riikonen, joka viimeisteli kaksi maalia vierailijoiden verkkoon – ensimmäisensä kilpailullisissa otteluissaan TamU-K:ssa.

Joukkueet marssivat kentälle

Ottelua oli tullu seuraamaan runsaslukuinen yleisö kesäiselle stadionille, ja myös molempien seurojen kannattajaryhmät olivat saaaneet jalkeille hyvän määrän väkeään. ”Erittäin upea tapahtuma kaikkineen. Taustat näyttivät hauista koko palloilevalle Pirkanmaalle ja joukkue esitti parastaan”, hehkutti TamU-K:n päävalmentaja Mika Suonsyrjä ottelun jälkeen. Kentällä juhlikin Sinipaitojen vahvan esityksen myötä vain yksi joukkue, sillä TamU-K oli jokaisella mittarilla UrPSia edellä. Vaikka urjalalaiset aloittivatkin ottelun terävästi, Ilkka Innola Sinipaitojen maalilla ei joutunut venymään paraatipelastuksiin.

Kättelyt
Kättelyt

Ottelun ensimmäinen maali nähtiin vartin pelin jälkeen, kun Petri Vadén antoi TamU-K:n painostuksen jälkeen keskityksen maalille. UrPSin maalivahtina pelannut Toni Koivula ei saanut keskityspalloa jäämään käsiinsä, vaan pudotti pelivälineen eteensä. Maalin edessä ollut Jacin Dakkaki teki itselleen tilaa ja käänsi pallon takanurkkaan ja samalla TamU-K:n 1-0 johtoon.

Pian pallo oli jälleen maalissa ja TamU-K 2-0 johdossa. Eero Riponiemi teki nousua keskikentällä ja laittoi kolmestakymmenestä metristä hienon laukauksen oikeaan ylänurkkaan. Koivula oli jälleen voimaton ja joutui kaivamaan pallon verkosta.

Sinikaartin katsomokoreografia

Ensimmäisen puoliaika jatkui TamU-K:n hallinnassa, mutta vaaralliset tilanteet eivät johtaneetmaaleihin. Ville Toiva nousi pariin otteeseen hyvin vasemman laitapuolustajan tontilta vetosektorille, mutta pallo ei löytänyt tietänsä maaliin, näin ensimmäisen puoliajan jälkeen TamU-K johti ottelua lukemin 2-0.

Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä kuin mitä ensimmäinen puoliaika oli ollut. Sinipaidat jatkoivat painostamista ja loivat maalitilanteita tasaisesti. 3-0 lukemat taululle löi ottelun tähtipelaajaksi valittu Riikonen hallitulla nostolla maalivahdin yli. Tilanne oli jälleen osoitus UrPSin löysästä puolustusasenteesta. TamU-K:n omalta kenttäpuoliskolta annettu purkupallo tipahti vierailijoiden puolustuksen ja maalivahdin väliin, ja Riikonen ehti palloon ensimmäisenä.

UrPSupporters löysi paikkansa aurinkokatsomosta, ja tuli hyvin kuulluksi myös pääkatsomon puolella

TamU-K jatkoi painostamista ja seuraavan maalin teki Jan Irjala, joka ohjasi Risto Niskasen antaman vapaapotkun päällä sisään aivan maalin edestä. Jo TKT-ajoiltaan toisillensa tutun kaksikon juonima maali oli lopulta viimeinen niitti punapaitaisen vierasjoukkueen arkkuun.

Ottelun viimeinen kymmenen minuuttia toi jälleen lisää merkintöjä ottelupöytäkirjaan. UrPS sai luotua ottelun ensimmäisen tilanteen TamU-K:n maalille, mutta Innola torjui yrityksen kulmaksi. UrPS haki heti perään toisen kulman toiselta laidalta, mutta kun tämä meni pitkäksi päätyi pallo vaihdosta kentälle tulleelle Eero Soinnulle, joka ohitti yhden vierailijoiden pelaajan ja tämän jälkeen antoi Riikoselle vapauttavan syötön yksin läpi. Riikonen pääsi viimeistelemään illan toisen maalinsa hallitusti kiertämällä maalivahdin ja laittamalla pallon tyhjiin.

UrPS ei löytänyt aukkoja Sinipaitojen puolustusmuurista

Kun UrPSin arkku oli jo naulattu umpeen, sysäsi Mika Kytöviita arkun kuoppaan ottelun viimehetkillä. Sointu vapautti Kytöviidan nokikkain Koivulan kanssa, joka sijoitti pallon takanurkkaan ja samalla TamU-K:n sarjakärkeen.

Päävalmentaja Mika Suonsyrjä oli erittäin tyytyväinen suojattiensa otteisiin: ”Pelasimme ajoittain suoranaista sexy voetballia onnitumisten avattua voimavaroja. Haasteena jatkossa on hinata perustasoa ylemmäs ja ylemmäs.” Puheen kääntyessä yksittäisiin pelaajiin, päävalmentaja ei epäröi kenet nostaa esille: ”Jan Irjala oli kentän hahmo. Viime kauden päätteeksi potkut jengistä olivat hiuskarvan varassa, mutta päätin antaa isolle miehelle mahdollisuuden. Mahtavaa millä tavalla hän on siihen vastannut.”