TPV 2 murskasi TamU-K:n 5–1 (2–0) kevään viimeisessä harjoitusottelussa

TPV 2 – TamU-K 5–1 (2–0)
14 min Juho Mattila 1–0
36 min Eemeli Karkulahti 2–0
60 min Matias Hakari 3–0
64 min Jussi Harju 4–0
68 min Jussi Harju 5–0
90 min Tommi Lehtimäki 5–1

Varoitukset:
73 min Oskari Kantanen, TPV 2
76 min Matias Hakari, TPV 2

TamU-K pelasi tiistai-iltana kevään viimeisen harjoitusottelun ennen tosipelien jatkumista. Kaukajärven illassa TPV:n junioripitoinen kakkosjoukkue oli selvästi Sinipaitoja terävämpi, ja voitti ansaitusti selvin lukemin 5–1 (2–0). TamU-K:n ainoan maalin teki Tommi Lehtimäki aivan ottelun loppuhetkillä.

Sinipaitojen esitys jätti paljon kysymysmerkkejä. Ensimmäisen puoliajan parhaat maalintekopaikat olivat ylärimaan osuneella Aki Alanteella ja kerran vaaralliseen vetopaikkaan päässeellä Lehtimäellä. Jälkimmäisessä veto lähti nopeasti, mutta maalivahti sai torjuttua tilanteen kulmapotkuksi.

Kokonaisuutena ensimmäinen puoliaika oli Sinipaidoille vaikea, mutta toinen puoliaika vielä vaikeampi. ”Syitä ja selityksiä tietysti löytyy poissaolojen ja pelitauon osalta vaikka kuinka, mutta tosiasia on ettei tämänpäiväinen tekeminen kelpaa jatkossa”, totesi päävalmentaja Mika Suonsyrjä. ”Koko pelaamisemme oli halutonta. Tämä ei saa jatkossa toistua. Perusasiat olivat totaalisesti hukassa.”

Tosipelit alkavat jo ensi sunnuntaina, kun Sinipaidat matkaavat Hämeenlinnaan. Suomen Regions’ Cupin 2. kierroksen ottelussa astuu vastaan Kolmosessa pelaava Härmä, joten cupissa jatkoon pääseminen edellyttää selvää ryhtiliikettä. Nelosen ottelut puolestaan alkavat noin viikkoa myöhemmin lauantaina 18.4. Tuolloin TamU-K matkaa ylöjärveläisjoukkue Pelikassien vieraaksi Soppeenharjulle.