2-0 Lauri Heittola, 43 min
2-1 Antti Luusalo, 82 min
3-1 Sami Kriikkula, 87 min, rp

Varoitukset:
85 min, Mika Suonsyrjä, TamU-K
87 min, Jukka Haveri, FC PaPo

Yleisöä:
190

Sinipaidat voittivat ennätysyleisön edessä Pyynikin illassa FC PaPon lukemin 3-1. Näin TamU-K eteni ensi sunnuntaina pelattavaan nousukarsinnan finaaliin, jossa vastaan tulee Tahmelan Vesa.

TamU-K:n ja FC PaPon välistä nousukarsintaottelua oli saapunut seuraamaan parisataapäinen yleisö.

TamU-K ei näyttänyt ottelussa parasta osaamistaan, mutta tässä vaiheessa kautta vain tuloksilla on merkitystä, ja tällä kertaa voittoon riitti hieman heikompikin esitys. FC PaPon nuorelle joukkueelle pitää antaa kuitenkin tunnustusta hyvästä ottelusta ja hienosta taisteluasenteesta. Vastassa oli teknisesti taitava ja hyvää jalkapalloa pelaava joukkue, joka on varmasti yksi parhaista TamU-K:n tällä kaudelle kohtaamista ryhmistä. Ottelun ratkaisi lopulta kotijoukkueen pelaajien kovempi kokemus ja parempi yksilötaito. Erityisesti puolustuspäässä Kakkosessakin paljon pelannut Sami Kriikkula sai PaPon pelaajat ajoittain näyttämään pojilta miesten pelissä.

Otteluun saapui runsaslukuinen yleisö.

Liekö jännityksellä ollut osansa siihen että TamU-K sai otteluun erittäin heikon alun. Ensimmäinen kymmenen minuuttia mentiinkin FC PaPon hallinnassa, kun Sinipaidat pelasivat ehkä koko kauden heikointa peliään. Varsinaisiin maalintekopaikkoihin parkanolaiset eivät kuitenkaan aivan alussa päässeet, ja ote alkoi pikkuhiljaa siirtyä kotijoukkueelle. Lähimpänä maalia pallo kävi kun PaPo-pelaajan lähettämä keskityspallo leijaili TamU-maalin ylärimaan. Maalivahti Ilkka Innola oli kuitenkin hyvin tilanteessa mukana, eikä tilanteessa ollut todellista vaaraa.

Hieman ennen ensimmäisen puolituntisen täyttymistä TamU-K sai vapaapotkun keskeltä pari metriä rangaistusalueen rajan takaa, kun pallontavoittelutilanteessa pallo kimpoili PaPo-pelaajan käteen. Pallon taakse asettui Jose Chemlal, ja Pyynikin parisataapäinen yleisö odotti maalia. Chemlal näkikin PaPo-vahti Arttu Suden huonon sijoittumisen, ja sijoitti pallon vastustamattomasti maalin oikeaan yläkulmaan.

Vapauttavan 1-0 -maalin jälkeen peli siirtyikin täysin Sinipaitojen haltuun. Seuraava huippupaikka syntyi kun TamU-K:n irakilaiskaksikko pelasi hyvän seinän ja Alaa Adeeb pääsi pommittamaan rangaistusalueen sisältä ylärimaan. Tärkeä toinen maali syntyi aivan jakson lopussa. Ahmed Lakra lähetti keskialueen vapaapotkun oikeaan laitaan Adeebille, joka lähetti terävän ulkosyrjäkeskityksen maalilla odottaneelle Lauri Heittolalle, joka puski pallon varmasti maaliin. Taukomakkaraa päästiinkin syömään voitonvarmoissa tunnelmissa.

Toiselle jaksolle PaPo lähti jälleen hyvällä sykkeellä, ja se hallitsikin peliä aluksi hienoisesti, vaikka vaarallisia tilanteita ei syntynytkään. Jakson edetessä Sinipaidat saivat hieman paremmin otetta, mutta peli oli rikkonaista keskialueen vääntöä, jossa kotijoukkue onnistui rakentamaan peliä lähinnä laitojen kautta. Vaikka pallo pidettiin ajoittain hyvin hallussa, syöttöpelissä olisi ollut paljonkin parantamisen varaa, ja varsinkin hyökkäyskolmanneksella ei maltettu pelata tilanteita huolellisesti. Parhaat maalintekopaikat osuivat Tomi Lahtiselle, joka pääsi kaksikin kertaa kokeilemaan kaukovetoa. Vedoista ensimmäinen pysähtyi ylärimaan ja jälkimmäinen painui kulmaksi PaPo-puolustajan saatua jalkansa maaliin matkalla olleen pallon eteen.

Sitten kävi niin kuin usein käy, eli vierasjoukkue pääsi yllättämään kavennusmaalilla 82. minuutin kohdalla. Tilanne lähti nopeasta sivurajaheitosta, jossa parkanolaiset löivät paineen boksiin. TamU-puolustus jäi katselemaan kuka tilanteen hoitaa, ja lopulta PaPo:n peliä läpi ottelun hyvin pyörittänyt Antti Luusalo pääsi laittamaan pallon kauniilla laukauksella Ilkka Innolan selän taakse.

Ennen PaPo:n maalia näyttikin siltä, että kannattajien voitonvarmuus oli tarttunut liiaksi pelaajiinkin. Takaisku toimikin hyvänä herätyksenä, ja viimeisen vajaan kymmenen minuutin aikana kentällä nähtiin hienoa taistelua. Palkinto tuli lopulta hieman halvalla tavalla, kun tuomari osoitti pallon pilkulle 87. minuutilla tilanteessa, jossa Nawar Karikuss kaatui helpon näköisesti. Pilkkua asettui ampumaan Sami Kriikkula yleisön seuratessa hiirenhiljaa. Kova veto painui vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan, eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Rangaistuspotkutuomiossa oli kieltämättä hieman hyvittelyn makua, sillä aiemmin toisella jaksolla puolittain läpi päässyt Jose Chemlal oli kaadettu rangaistusalueen sisällä takaviistosta sukille tulleella taklauksella. Myös ensimmäisellä jaksolla Adnan Omerovic oli rähmällään rangaistusalueen sisällä PaPo-puolustajan törmättyä ”Adon” selkään.

FC PaPosta jäi erityisesti mieleen joukkueen hieno asenne. TamU-K pelaa ajoittain kovaakin fyysistä peliä, mutta minkäänlaista ruikutusta tai tuomarille avautumista ei PaPo-pelaajilta kuultu. Joukkueessa on paljon teknisesti taitavia yksilöitä, se on erittäin urheilullinen, ja liike ja pelaavuus ovat korkealla tasolla. Ei ole sattumaa että se selvitti tiensä nousukarsintoihin, vaikkakin tällä kertaa eväät eivät aivan riittäneet nousuun asti. Yksilöistä mieleen jäi maalin tehnee Antti Luusalon lisäksi kärjessä alati vaarallinen Ville Levola.

Manageri Antti Pettinen ei ollut tyytyväinen pelin alkuun: ”Alussa meiltä erittäin hermostunutta peliä, taisi lataus mennä pojilla vähän ylikin. Lisäksi Pyynikin erittäin nopea kenttä aiheutti meille hieman ongelmia, eikä syötöt oikein löytäneet perille. Onneksi sitten perustekemisen kautta saimme peliä enemmän auki ja vaparimaalin jälkeen saimme sitten lopullisesti otteen itsellemme.”

”Tänään täytyy kiittää puolustuksen ja keskikentän pelaamista, hyökkäyspää ei onnistunut ihan niin hyvin kuin aikaisemmin. Hieman liikaa hätäilyä ja heikkoja syöttöjä, tuntui ettei hyökkäyspelimme oikein lähtenyt käyntiin missään vaiheessa. Tärkein eli voitto tuli kuitenkin näinkin ja tästä on hyvä lähteä nostamaan peli takaisin sille meidän omalle tasolle.”

Vierasjoukkue sai Pettiseltä ansaitut kehut ja rohkaisevan evästyksen tulevaan: ”PaPolle täytyy antaa kiitosta ja kunniaa hyvästä ja rehdistä pelistä. Harvoin näkee noin tyylikästä pelaamista, jossa ei valiteta mistään ja tehdään töitä loppuun asti. Nuori ja hyvä nippu, joka kasassa pysyessään varmasti tulee pelaamaan Vitosta tulevaisuudessa.”

Isoin kiitos kuuluu kuitenkin katsojille, sillä ilman heitä näitä pelejä ei edes pelattaisi: ”Erityisesti pitää kuitenkin kiittää paikalle saapuneita katsojia. Teitte aivan huikean ja ikimuistoisen tapahtuman, josta alasarjapelaaja pääsee hyvin harvoin nauttimaan. On suunnaton etuoikeus saada pelata teidän edessänne ja pelaajat arvostavat asiaa todella paljon.”

TamU-K:n kausi päättyy viikon päästä nousukarsintojen finaaliotteluun, jossa vastaan asettuva Tahmelan Vesa selvitti tiensä finaalin voittamalla kaksi aiempaa karsintaotteluaan. Ottelu pelataan Pyynikin urheilukentällä sunnuntaina 7.10. klo 19.00 alkaen. Tervetuloa siivittämään Sinipaidat Vitoseen!