Ulosajot:

Kuvat:
Mikko Jokela

TamU-K ja AC Darra tiukassa pallotaistelussa kuudentoista rajan tietämillä

Ikurin tekonurmella keskiviikkoiltana pelattu AC Darra – TamU-K -ottelu päättyi Sinipaitojen 0-1 voittoon. Pelin ainoan maalin viimeisteli toisen jakson puolen välin paikkeilla taitavalla laukauksella Mohammed El Harrak. Voitto vahvisti TamU-K:n asemia sarjan kakkosena Pelikassien jälkeen.

Ottelu alkoi tasaisella ja hieman epävarmalla pelaamisella molempien joukkueiden osalta. Sinipaitojen manageri Antti Pettinen oli joutunut tekemään muutoksia varsinkin puolustuspäähän joukkuetta kohdanneen flunssa-aallon vuoksi. Poissa olivat muun muassa topparit Heikki Wilen ja Sami Kriikkula. TamU-K avasi seuraavasti: Ilkka Innola; Alaa Adeeb, Mika Oksanen, Lauri Heittola, Ahmed Lakra; Tomi Lahtinen, Jose Chemlal, Mika Suonsyrjä; Mohammed El-Harrak, Adnan Omerovic ja Nawar Karikuss.

Sinipaidat hyökkäykseen! Etualalla Nawar Karikuss ja Jussi Vihonen

Liekö kokoonpanomuutokset tai fakta, että kyseessä oli TamU-K:n ensimmäinen ottelu Ikurissa, sekoittanut Sinipaitojen pasmoja, sillä pallo tuntui polttavan useamman pelaajan jaloissa eikä varsinaisia maalintekopaikkoja saatu luotua kuin muutamia yksittäisiä ensimmäisellä jaksolla. Parhaan paikan taiteili Jose Chemlal, jonka kuljetuksen jälkeen pilkun kohdalta laukoman vedon maalivahti torjui helposti heittäytymällä. Lauri Heittola pelasi pitkästä aikaa topparina, sillä halusin nopeutta linjaan Otto Seppälän pelatessa kärjessä. Lopulta vaihdoin Heittolan ja Suonsyrjän paikkoja, mutta pelin tahmeus ei missään vaiheessa kadonnut”, analysoi Pettinen nihkeää esitystä.

Jussi Vihonen ja Joonas Niemelä taistelevat pallosta. Martti Pelttari seuraa etäämmältä.

Myös Kemal Dedic oli avauspuolikkaalla lähellä maalintekoa, kun hän pääsi tuikkaamaan Lakran lähettämän matalan keskityksen etutolpan kautta ohi. Muuten Sinisten hyökkäykset kariutuivat pallonmenetyksiin ja harhasyöttöihin. Darra sai luotua satunnaista painetta TamU-K:n maalille lähinnä erikoistilanteiden kautta ja nopean Otto Seppälän väläytyksin, mutta varsinaisiin torjuntatöihin Ilkka Innola ei ensimmäisellä jaksolla joutunut. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso sujui yhtä sekavissa merkeissä kuin ensimmäinenkin. TamU-K hallitsi palloa, mutta viimeiset ratkaisut olivat vaisuja ja pelinrakentelu hätäistä sekä huolimatonta. Darran kova taistelu ja nopeat kärkipelaajat pitivät yllä jatkuvaa uhkan tuntua veitsi kurkulla jatkokarsintapaikasta taistelevan sinipaitaisen joukkueen keskuudessa. Darra oli siirtyä johtoon, kun keskikentän kuljetuksen päätteeksi noin kolmestakympistä rävähtänyt kaamea kanuuna oli jo liitämässä maaliin, mutta kuin tyhjästä pallon tielle osui vielä Ilkka Innolan jykevä nyrkki, joka lopulta ohjasi pallon maalin yli kulmapotkuksi.

Jose Chemlal maalintekopaikassa.

Kyseinen laukaus jäi onneksi yksittäiseksi pilkahdukseksi pisteiden menetyksestä, sillä kohta oli TamU-K:n aika siirtyä johtoon. Sinipaidoissa loistopelin pelannut Joonas Niemelä riisti pallon keskikentällä, ja lähetti sen korkeana kaarena kohti Darran puolustuslinjaa, jossa kaksi pelaajaa sekoili keskenään ja päästi pallon välistään suoraan vapaana olleelle Mohammed El-Harrakille. Hämmennyksestä toivuttuaan El-Harrak kontrolloi pallon vasemmalla jalallaan ja lyhyen kuljetuksen päätteeksi pommitti sen samaisella raajallaan vastustamattomasti oikeaan alakulmaan. Tyylikäs maali tyylikkäältä pelaajalta.

Tuskainen Alaa Adeeb huoltajan hellässä huomassa.

Avausmaalin jälkeen TamU-K sai vielä luotua muutamia vaarallisia maalintekopaikkoja. Mika Suonsyrjän puskun tiellä oli ylärima ja Nawar Karikussin loistavasta ristipallosta suoraan ilmasta ohjaamaan päässyt Jose Chemlal joutui havaitsemaan pallon suuntautuneen hieman liian ylös ja näin ollen yli maalin. Kun Darrakaan ei enää muutamista vaarallisista vastahyökkäyksenaluista saanut luotua mitään vaarallista, jäivät arvokkaat kolme pistettä Sinipaidoille. ”Darra on hyvä ja taisteleva joukkue ja on harmi, etteivät heidän pelaajansa ole saaneet aiemmin järjesteltyä työvuorojaan peliohjelmaan sopiviksi”, viittasi Pettinen vielä viime viikonvaihteen Pelikassit – Darra otteluun.